Agenda

Ieder jaar brengt sinterklaas voor Mr. T. een agenda mee. Nog gewoon een papieren exemplaar want dat vind ik toch wel handig moet ik zeggen. Al verklaren best een aantal mensen mij wat dat betreft voor gek want het is zo handig als je meteen op je telefoon kunt zien of je afspraken heb. Ha, dat zal best, maar ik vind het zo nog prima.

En als er dan een keer iets afgesproken moet worden en ik weet niet of ik (of wij) kan (kunnen), dan wachten ze maar tot ik thuis ben.

We gebruiken al jaren dezelfde agenda en die staat hieronder.

Het is gewoon een superhandige agenda met meer dan genoeg ruimte. De bovenste rij is voor Mr. T., dan kom ik, dan volgt er een een lege rij die is voor ‘gezinsafspraken’, dan volgt de rij voor De Student en De Scholier sluit te gelederen.

Nou is het wel handig als de agenda goed bijgehouden wordt en vooral de dames vinden dat af en toe best lastig. Inmiddels hebben we de regel ‘als er niets staat’ dan ben je beschikbaar. En dat werkt vrij aardig moet ik zeggen.

Vertel, van wat voor agenda maak jij gebruik? Via de telefoon/tablet of nog gewoon een papieren exemplaar? En hoe worden ‘familieafspraken’ bijgehouden?

27 gedachten over “Agenda

 1. Moest ons gezin uit meer dan twee personen bestaan :-) ik zou ook zo’n planner gebruiken, of bv een muurkalender. Nu heb ik mijn eigen agenda, waar ook mijn to do’s instaan en andere lijstjes. Een bullet journal maar veel minder fancy dan wat je online zoal tegenkomt :)

 2. Zo tof dat die agenda echt op een gezin voorzien is! En haha, handige manier om de dochters te overtuigen hem in te vullen met die “leeg = vrij”-regel :-)

  Ik werk deels op papier (privéafspraken), deels digitaal (werk). Op het werk is het voor collega’s wel handig om te kunnen zien wanneer ik beschikbaar ben en dus eventueel mee kan ingepland worden voor afspraken buitenshuis. Maar privé vind ik papier handiger: ik heb wel een smartphone, maar bewust zonder internetverbinding én het is een oud model, dus dat zou meer geprul zijn dan even snel opschrijven! Plus: ik onthoud afspraken beter wanneer ik ze op papier opgeschreven heb én het is een manier om wat met papier & stempeltjes enzo te prullen, want ik maak hem volledig zelf :-)

 3. Ik ben al jaren om naar digitaal omdat we allebei zo’n 60 uur in week werkten en ik hem niet kon bellen op zijn werk. Dan was het dus gemakkelijk om het gewoon in te kunnen zien en alles te regelen.
  Ik heb wel alle oude agenda’s bewaard en kijk er met veel plezier in terug. Omdat ik geen dagboek bij houdt zijn die agenda’s een document van mijn leven, welke vrienden had ik toen, welke concerten heb ik bezocht enz.

 4. Hier hebben we een ouderwetse kalender. Voor mezelf gebruik ik een app voor mn werk en de rest gaat op het whiteboard. Ik heb een agenda maar dat is meer om mijn blog een beetje te plannen.

 5. Sinds een paar jaar weer terug bij de papieren agenda. Een digitale agenda is best handig, maar ik kan er niet in krabbelen, doodlen, tekenen, andere dingen schrijven en ik kan niet teruglezen hoe mijn jaar eruit zag. En dat miste ik…ik gebruik mijn agenda niet alleen voor afspraken, maar schrijf er van alles in. Terug naar papier dus…altijd een Moleskine Large weekagenda. Op de linkerpagina de afspraken, rechts van alles en nog wat. Komend jaar in de kleur ‘ripe yellow’…

 6. Da’s wel handig, zeg. Ik heb ook gewoon een papieren agenda want het is ook meteen mijn dagboek. Ik bewaar ze ook allemaal. Alle afspraken, ook die van vriendje, staan in mijn agenda. Moet ook want hij kan niks onthouden.

 7. Die ziet er wel heel gelikt uit moet ik zeggen!!
  Ik heb een gedeelde agenda met Hans samen op de telefoon/tablet/pc :)
  Zelf maak ik daarnaast nog heel dankbaar gebruik van een papieren agenda.

 8. Leuk om zo te lezen van iedereen!
  Privé heb ik geen kalender nodig, het meeste (het is niet veel) onthoud ik.

  Voor mijn werk heb ik een digitale kalender (gevuld door 3 verschillende groepen). De vergaderingen, deadlines en evenementen staan erin. Zelf zet ik er planningstijd voor met mijn team in.
  Vanaf zondag ga ik de nieuwe week plannen en kijken wat ik wanneer ga doen. Dat komt er dan allemaal in.

 9. Wij hebben ook een gezinsagenda op papier, werkt voor ons prima alleen de kinderen van 10 en 11 kijken er nog niet in, wat een heleboel onnodige vragen en appjes zou schelen. Ik was toevallig vanmiddag bij de Bruna om een nieuwe uit te zoeken maar ik heb nog geen 100% match. Ik overweeg nu die van de club van relaxte moeders of van Lentezoet, mét gedichtjes.

 10. Ik heb ook nog een gewone agenda, wel piepklein want mijn dagen zijn niet zo gevuld als de jouwe :-). Mijn telefoon gebruiken als agenda voelt niet goed denk ik steeds. Straks ben ik mijn foon kwijt, is ie leeg of kapot en dan ben ik opeens ook al mijn afspraken kwijt.

 11. Al jaren geen papierenagenda meer :-), wij doen alles met de gmailagenda, erg makkelijk… als je hem invult uiteraard haha.

 12. Meer dan een kleine agenda heb ik niet nodig, daarin eigenlijk alleen de uren noteren die ik gewerkt heb voor de drukkerij, verder zit de agenda meestal alleen in mijn hoofd maar we hebben ook geen druk sociaal leven meer , dat helpt! Kapper en pedicure hebben een kaartje.

 13. Een papieren planner. Wel eentje van heel dun papier, en met veel japanse en engelse koppen. De jibun techo voor 2020.

  Pienplanner heb ik heel even gehad. Ik kon er mijn draai niet in vinden.

 14. Ik kan niet zonder papier en pen. Wie zegt in een digitaal tijdperk te leven doet zijn best maar (-: In een papieren agenda kun je ook fijn droedelen en inspiratie voor m’n blog noteren. Daar kan geen smart – hoezo: smart – phone tegenop!

 15. Hier op het bureau ligt de Libelle kalender. Daar steek ik alle bijbehorende briefjes, uitnodigingen en dergelijke in. Daarnaast heb ik mijn kalender op mijn mobiel.
  Ik ageer kalender voor de chef want die haalt altijd alle dagen en weken door elkaar ;-)

 16. Ik gebruik van alles door elkaar. Voor privé en werk heb ik een papieren agenda, maar ik gebruik ook de digitale Google agenda en de Agenda van Apple. Lekker handig hè. Ik vind het heerlijk om te kunnen kliederen in zo’n papieren agenda. Zo’n digitale vind ik ook handig met heb ik veel minder mee. Overigens ben ik niet zo’n planner en laat ik de dag op me afkomen zoals het komt.

 17. Hier ook een papieren. Met een vaste plek in huis.
  Bij ons is een belangrijke stelregel: ‘eerste afspraak staat.’ Het komt nogal eens voor dat we meerdere uitnodigingen of activiteiten voor dezelfde dag krijgen. Maar deze stelregel helpt met keuzes maken. De eerste afspraak staat, dus de rest kan helaas niet. Zo heb je ook niet het gevoel altijd overal bij te willen/moeten zijn.
  Ook is dit handig mbt de ene auto die wij voor de deur hebben staan (die niet eens van ons is, maar van mijn vader). De eerste afspraak die staat, heeft de auto tot zijn of haar beschikking. Bedenk je een activiteit, kijk je in de agenda of de auto vrij is. Zo ja, snel je afspraak in de agenda zetten dan.

 18. Leuk om te lezen hoe iedereen zijn afsoraken bijhoudt en plant. Wij gebruiken nu al een jaar een digitale agenda, maar ik maak in een notitieboek wel een maandoverzicht, omdat dit mij helpt niet teveel in een maand te plannen. Helaas wordt de digitale agenda niet altijd ingevuld door R. of de kinderen, al gaat dat nu wel iets beter.

 19. Ik vind agenda’s helemaal niks, maar ja aan sommige dingen ontsnap ik niet.

  Treesje heeft 3 agenda’s
  Digitaal, papier en in haar hoofd.
  Daar probeer ik zoveel mogelijk van te profiteren. 😉

  Ik kreeg jouw agenda op whatsapp van mijn dochter, die ik Pientje noem.

 20. Hier ook een digitale agenda. De combi van afspraken is nogal breed (vriend, ik, wij samen, dochter 2, dochter 2 en dochter 3, iedereen samen, werksfspraken, tuinkalender (wanneer snoeien etc), gedeelde kalender met uitgebreidere familie (wij zijn oppassers voor de honden van mijn ouders dus als dat dagjes extra nodig is of we zelf juist niet kunnen staat het er ook in, to-do lijst, boodschappenlijst) alles staat zo helder bij elkaar. Ideaal, met name het delen van diverse agenda’s met diverse groepen :)

 21. Smartphone met kleurcodes voor de gezinsleden gebruik ik. Niet alles van de uitwonenden staat erin. Een printuitdraai ligt in de keuken en daar worden de laatste wijzigingen op gezet. Ik verwerk die later nog en maak een nieuwe print aan het eind van de maand om nog dingen terug te kunnen zoeken die van belang zijn.

 22. Hier hangt in de keuken een kalender, waar iedereen zijn/haar afspraken op schrijft (en vooral aanwezigheid bij het avondeten) en ook hier geldt, staat er niets op de kalender, dan ben je thuis.

 23. Ik heb een agenda op mijn telefoon zodat ik inderdaad altijd mijn afspraken kan inzien. Maar, zoals ik van huis uit gewend ben, hang er op het toilet een kalender (niet per week maar per maand). Minstens 1x per maand vul ik alles wat in telefoon staat, in op deze kalender. Hoewel ik maar in mijn eentje ben werkt dit voor mij wel heel goed. Want hierdoor zie ik bijvoorbeeld welke weken druk zijn, en kan ik in drukke tijden ook invullen welke taken ik dan niet moet vergeten zoals op tijd boodschappen gaan doen (voordat de hele voorraad op is) of wanneer mijn koffer inpakken voor vakantie als de dagen vóór de vakantie vol zitten met theaterbezoeken en feestjes.

 24. Ah leuk! Ik ben nogal een structuurjunk en kocht afgelopen vrijdag na een lange zoektocht ook deze planner voor 2020. Mijn agenda heb ik digitaal (makkelijk, altijd bij me), maar de planner ga ik gebruiken voor mijn dagindeling. Alternatief gebruik. Bovenste vakje voor algemene taken die dag. Dan de dingen verdeeld over ochtend, middag en avond. Voor mij denk ik de perfecte manier van plannen, maar dat zal vanaf 1 januari gaan blijken.

Reacties zijn gesloten.