Gekrompen

Zie hier een van mijn favoriete kledingstukken. Ik heb het vorig jaar veelvuldig gedragen. Vaak met een bruinig ribrokje en ik vond het altijd supertof staan.

Ik doe mijn kleding zo min mogelijk in de was en dat lukt ook prima. Ik ben geen knoeier en ook niet erg zweterig aangelegd (behalve dan die verrekte excusez le mot opvliegers, maar die ruiken in mijn geval gelukkig niet) dus dat gaat eigenlijk altijd wel goed. Het was dus zo dat ik dit kledingstuk nog nooit gewassen had tot die ene keer …

Meestal was ik op koud (30 of 40 graden) en dat was nu niet anders. Ik waste het zelfs onder de 30 graden maar jemig wat is ie gekrompen! Qua lengte gaat het nog prima maar in de breedte is het niet tof. Buik en zo geen probleem, maar op de buste zit het behoorlijk strak (eigenlijk kan het nog best vind ik, ik draag vaak genoeg strakke kleding) maar daardoor gaat het geheel bij de hals en de oksels vreemde trekjes vertonen. Niet mooi meer en ik vind het ook niet meer comfortabel. En zo hing ie dus ruim een half jaar in de kast te hangen, trok ik hem af en toe aan, om hem dan toch weer uit te trekken.

Eigenlijk denk ik dat niemand het ziet als ik geen aanheb, maar het zit gewoon niet meer fijn. Gisteren deed ik hem nog aan en hield ik hem ook aan, maar blergh … Het was het niet meer. Vandaag dus de knoop doorgehakt en ik doe hem, met pijn in het hart, in de zak van Max. Ik baal ervan, maar ja.

Heb jij ook ooit een van jouw favoriete kledingstukken weg moeten doen omdat het door krimp of iets anders niet meer fijn zat. En zo ja, wat was het voor iets?

18 gedachten over “Gekrompen

 1. Verdorie echt al vaak gebeurd. Ik had van de zomer een supermooi kleedje gekocht, maar in een stofje waar je elk vlekje direct op ziet (had ik helaas pas na aankoop door natuurlijk). Had het dus maar twee of drie keer gedragen, dan gewassen en meegenomen op vakantie… daar aangekomen bleek het dus minstens één maat gekrompen! Echt balen! Heb dat wel vaker voor met kledij van de WE, en ik was ook op max 30 graden, dit kleedje zelfs gewoon op ‘handwas’, mocht niet baten…

 2. Wat jammer, ik denk dat het echt heel mooi stond.
  Ik heb mijn eigen gebreide wollen vest verknoeid door hem met wasknijpers aan een droogrek te drogen. Nu zitten er een paar niet bedoelde punten aan. Zo jammer…..

 3. Als een kledingstuk na 1 keer wassen zó vervormt (terwijl je de instructies op het label volgt) dan kun je er mee terug. Het is redelijk om als consument te verwachten dat een product gewoon gebruikt kan worden. Ik heb al eens een nieuwe broek teruggebracht omdat de stof verkeerd was gesneden en hij na 1 keer wassen niet meer goed zat.
  Het helpt soms ook om even op internet te zoeken, zo kun je bijvoorbeeld kleding oprekken met koud water en wasverzachter.

 4. Ahhh zo vervelend is dat. Eigenlijk nog weinig gehad… Nu alleen meer met mijn zwangerschap, dat dingen niet meer passen :’) Iets met work in progress… ;-)

 5. Oh, hoe irritant is dat zeg. Ik voel met je mee. Maar inderdaad, de knoop doorhakken en wegdoen is de beste oplossing. Nu kan het uit je kast en uit je hoofd. Maar jammer is het natuurlijk wel…

 6. Zo jammer is dat. Vriendjelief heeft wel eens een trui van mij in de droger gegooid. Daar kon-ie niet tegen. En ik heb ooit een wollen vest van hem gewassen. Op lage temperatuur. Echt! Maar hij was toch gekrompen. We staan 1 – 1 nu. :-)

 7. Praat me niet van kleding die krimpt of iig niet mooi blijft. Veel shirts worden korter en breder. Geen gezicht, ik hou de shirts of voor rond het huis of ze verdwijnen in een doos als kattendeken.

 8. Ja, een mooie wollen trui! Altijd heel zuinig op geweest, voorzichtig gewassen. Tot die ene keer waarop ik haastig, of half slaperig, een was in de machine propte, waar de trui dus tussen bleek te zitten…. zwaar gekrompen. Enne de ‘zak van max’ ken ik ook nog wel.

 9. Ja, ik had een vest van het merk Ivko waar ik zo ongeveer in woonde. Totdat ik het waste: zelfs 30 graden was te warm. Het heeft me máánden gekost maar ik heb op MP precies hetzelfde vest kunnen kopen (-:
  Zonde van je bloesje.

 10. Ohohoh; ik had zo’n mooi vest gebreid met een Noors motief erin. Van wol. Met de hand gewassen, echt waar. Alle kleuren liepen door elkaar en het vest was helemaal uitgelubberd. Om te huilen.

 11. O, dat is echt zo balen! Ik heb ‘t wel een paar keer andersom gehad. Kocht ik fijne basic-shirts en dan waren ze na één keer wassen ineens heel anders. Zaten ze niet meer goed om m’n lichaam en had ik ineens veel ruimte over. Ik heb ze maar als pyjama gebruikt, maar ik was er echt niet blij mee!

 12. Jammer! Wel een grappige uitdrukking, de zak van Max :-)
  Ik denk niet dat ik al iets heb moeten wegdoen, omdat het kromp. Omdat ik uitzette, dat dan weer wel… :-)

Reacties zijn gesloten.