Pas op!

Dit gerecht is zo lekker, dat je al heel snel veel te veel eet. Ik kookte laatst voor het eerst deze ‘hachee met zilveruitjes en pastinaak’ en dat werd ernstig gewaardeerd door de proefpersonen.

Wat heb je allemaal nodig?

  • 50 gram roomboter
  • 500 gram riblappen
  • 2 pastinaken
  • 1 pot zoetzure zilveruitjes (320 gram)
  • 50 ml wittewijnazijn
  • 8 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 1,5 runderbouillonblokje
  • 1 el appelstroop
  • 2 plakken ontbijtboek

En hoe maak je het dan?

  1. Snijd het vlees in blokjes. Smelt in een braadpan de boter. Bestrooi het vlees met versgemalen peper en bak in 4 minuten bruin aan.
  2. Schil intussen de pastinaak en snijd in blokjes. Schep de pastinaak door het vlees en bak nog 3 minuten.
  3. Voeg de zilveruitjes (de hele pot dus, dus niet uit laten lekken), azijn, bouillonblokjes, kruidnagels, stroop, laurierblaadjes en ontbijtkoek toe. Schenk er ongeveer 600 ml water bij en breng aan de kook.
  4. Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en stoof het vlees in 2 uur gaar. Breng op smaak met versgemalen peper.
  5. Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels uit de hachee.

De hachee was toen nog wel wat nat, dus ik hem nog wel een beetje gebonden.

En echt, het was heerlijk in het kwadraat. Als zelfs De Scholier redelijk enthousiast is over een gerecht, dan weet je dat je lekker gekookt hebt.

Wat is jouw favoriete stoofpot? En wat eet je er dan bij? 

 

18 gedachten over “Pas op!

  1. Dit lijkt me heerlijk! Pastinaak ken ik niet, trouwens… misschien eens proberen. Stoofpotjes altijd heerlijk…

  2. Het ziet er lekker uit. Ik maak nooit stoofpotjes. Door de week heb ik daar geen tijd voor en in het weekend heb ik geen zin om te koken.

  3. Heerlijk… staat nu heel toevallig ook hier op het fornuis zachtjes te pruttelen alleen hier geen zilveruitjes maar rode wijn er in :-)

  4. O hachee… mjammie maar ik ben heel tevreden over mijn eigen recept. Dit zal ik doorspelen naar mijn dochter die altijd wel in is voor net even anders. Als je tijdens het braden wat bloem over het vlees strooit ( dat doe ik altijd) heb je geen last van nattigheid.

  5. Ik heb er verschillende en ik maak ze in de slow cooker. Ik heb er al een half blog over, dat zal ik eens afmaken. Ik zou het kookvocht verminderen met dat uit je uitjespot dan is het niet te nat.

Reacties zijn gesloten.