Het boek van jou en mij & In de voetsporten van Band of Brothers

Ik vond ‘Het boek van jou en mij‘ zo ontroerend mooi. Echt prachtig! Waar gaat dit pareltje over?

Vanaf het moment dat hun ogen elkaar kruisen op een huisfeestje, zijn Erin en Dom meant to be.
Op hun huwelijksfeest krijgen ze van Erins vader een notitieboekje, waarin ze alles kunnen opschrijven wat ze niet tegen elkaar durven te zeggen. Het dolverliefde stel weet echter zeker dat ze het nooit nodig zullen hebben.
Vol overgave beginnen ze aan hun leven samen, maar een noodlottig ongeluk drijft de twee uit elkaar. Dan wordt het boekje alsnog onder het stof vandaan gehaald en vullen de pagina’s zich met even eerlijke als hartverscheurende woorden.
‘Het boek van jou en mij’ is een onvergetelijk liefdesdrama over twee geweldige mensen die dapper aan de liefde beginnen en aan den lijve ondervinden wat er wordt bedoeld met in voor- en tegenspoed.

In het begin vond ik het boek wel wat lastig te volgen, maar achteraf blijkt dat ook best logisch. Waarom? Dat ga ik niet verklappen. Het boek springt heel veel op en neer in de tijd en helaas is de layout van het e-book niet helemaal fijn overgekomen waardoor die overgangen niet altijd meteen duidelijk zijn.

Maar wat is het vooral een heel puur en eenvoudig boek over twee mensen die samen hun leven leven. Geen groots en meeslepend leven, maar gewoon een boek over twee gewone mensen met al hun blijheden, onzekerheden, dapperheden, onhebbelijkheden en nog zoveel meer.

Op een gegeven moment vindt er een veel verklarende gebeurtenis plaats in het boek en daarna moest ik even wennen aan de kant die het boek toen opging, maar het stoorde me absoluut niet. Ik kan je dit boek dan ook van harte aanraden!

Verder las ik nog een tweede boek ter voorbereiding op mijn trip van komend weekend namelijk ‘In de voetsporen van Band of Brothers‘. En ik kan niet anders zeggen dan dat dit boek echt indruk op me gemaakt heeft.

Al miljoenen lezers volgden de heldendaden van het 101st Airborne, de Easy Company die bij het grote publiek bekendstaat als Band of Brothers. Nu, ruim vijfenzestig jaar later, reist de gelouterde journalist Larry Alexander naar de slagvelden van toen, naar alle plekken die een legende maakten van Easy Company. Samen met sergeant Forrest Guth, een veteraan uit Easy Company, treedt hij in de voetsporen van de Band of Brothers en onderzoekt waarom de levens van die mannen zelfs vandaag de dag nog zoveel indruk maken op de mensen die over hen lezen. Van Aldbourne tot Brecourt Manor in NormandiĆ« van de mislukking van Operatie Market Garden tot de slagvelden van Bastogne in Frankrijk – elke door Easy Company geleverde strijd was een bewijs van hun ijzeren discipline en hun vastberadenheid de Europese volken te bevrijden. In de voetsporen van Band of Brothers is het reisdagboek van een van de mijlpalen in de Europese geschiedenis en een onvergetelijk gedenkteken voor de soldaten die niet terugkeerden.

Ik ben sowieso al heel erg van de geschiedenis. Als ik historische romans lees dan google ik erop los tijdens het lezen. Heerlijk om op die manier nog meer te weten te komen van het boek dat ik aan het lezen ben.

Boeken rondom WWII vind ik niet alleen persoonlijk, maar ook werkgerelateerd, erg interessant. Er zijn wellicht ontwikkelingen op het werk (ik kan er hier nog helemaal niets over zeggen) die voor mij echt super zouden zijn. Het is in ieder geval gerelateerd aan WWII en ik ben heel benieuwd of het ook daadwerkelijk iets gaat worden. Als dat het geval zou zijn (en ik schat de kans op ongeveer 25% in) dan wordt het sowieso een weg van de lange adem … Enfin: dit boek was ook weer indrukwekkend en hoe meer ik te weten kom over wat er allemaal gebeurd is hoe meer ik erover wil weten. Tijdens het lezen van dit boek googelde ik er ook op los en las vele verhalen van de soldaten van toen. Wat een kerels, wat een helden.

5 gedachten over “Het boek van jou en mij & In de voetsporten van Band of Brothers

  1. Ik onthoud ze allebei. De tweede is misschien wel iets voor Vriendjelief. Meestal kan hijj zijn aandacht niet lang genoeg bij een boek houden. Maar bij zoiets misschien wel.

  2. Het hele leven bestaat uit voor- en tegenspoed alleen in de prille verliefdheid kunnen we ons dat niet voorstellen. Je hebt me nieuwsgierig gemaakt naar het boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *