As ge nooit stront het geroken kunde geen parfum maken

Ik schreef hier al over een leuke excursie die ik, werkgerelateerd, maakte. Een paar weken later mocht ik weer zoiets leuks doen. En voordat jullie allemaal beginnen te sputteren ‘die ambtenaren van tegenwoordig doen toch ook alleen maar leuke dingen, wanneer gaan ze ‘ns werken’ even de volgende nuance: De ochtend en het grootste deel van de middag hebben we inhoudelijk ingevuld en de twee excursies die daarna volgden heb ik in eigen tijd gedaan. ;-)

Enfin: allereerst bezochten we het Europees Keramisch Werkcentrum in Oisterwijk waar we een rondleiding kregen en de meest mooie dingen zagen. Er gebeuren daar trouwens interessante dingen zeg. Kunstenaars van over de hele wereld komen naar Oisterwijk en betalen daar (naar draagkracht) een verblijf van 12 weken waarin ze intern gehuisvest worden en alleen maar kleien en bakken en kleien en bakken en creëren en kleien en bakken en dus de prachtigste dingen maken. Het EKWC begeleidt de kunstenaars en zorgt ook voor vermarkting van de creaties.

Dit bord hieronder vind ik prachtig. Terwijl het er eigenlijk gewoon uitziet als een klodder blauwe verf op een bord. Maar mooi! Vind ik dan.


De vaas hieronder vond ik ook echt zo gaaf!!! In de vorm van Nederland, hoe leuk is die dan wel niet.

Een auto van keramiek. Heb je het ooit zo zot gezien? En hij schijnt ook nog te rijden.

Dit vond ik ook zo schattig. Al die potjes. Ik stelde me ze aan een boomstam voor en dat er dan honderden vogeltjes in gingen wonen.

Prachtig servies hieronder, maar ik zou er niet uit durven drinken. Veel te duur. Zou vooral bang zijn dat ik het kapot liet vallen.

Van deze kluwen reepjes wordt een lamp gemaakt die boven een eettafel komt te hangen. Ik denk dat het een geweldig effect zal hebben.

Na de excursie naar het EKWC volgde een uitje naar het bedrijf van de enige echte Robèrt van Beckhoven die ons vergastte op een geweldige ‘college’. Van hem is dus de gevleugelde uitspraak van de titel van dit blogje. Hij bedoelt daarmee zoiets te zeggen als dat je eerst heel diep moet gaan voordat je echt succesvol kunt worden.

Wat een spreker is die man zeg. Echt heel grappig, heel to the point en lekker Brabants. En gul, dat is hij ook. Maar hé, da’s uiteraard ook marketing want na afloop werd er door ons allemaal van alles gekocht in zijn winkel. Dus ik denk dat hij per saldo nog wel een behoorlijke winst maakte.

Wat toch vooral leuk was was zijn verhaal over eerlijk voedsel, de voorbeelden die hij gaf en de dingen die we mochten proeven. En echt, ik ben geen fijnproever/kenner, maar de dingen die we ‘puur natuur’ mochten proeven waren zo ongelooflijk lekker.

Ik kocht twee broden, een paar broodjes en de meest lekkere appelflappen die ik ooit gegeten heb. Heerlijk! Heus.
Als ik jou was en je bent ooit in de buurt van Oisterwijk: ga vooral even langs in zijn winkel. Je krijgt er geen spijt van. En misschien is hij wel in the house zodat je ook nog even op de foto met hem kunt. De foto van mijn twee collega’s en mij met de master heb ik maar even onherkenbaar gemaakt:

Het was een erg toffe excursie!

16 gedachten over “As ge nooit stront het geroken kunde geen parfum maken

 1. Ja, die Robèrt…ik mag graag naar hem kijken en luisteren.
  Ik kan je zijn theater show ook aanbevelen. Dat is echt een kleine belevenis. Met allerlei kleine proeverijtjes, mooie verhalen, leerzame weetjes en humor.

 2. Waarom zouden ambtenaren onder werktijd geen excursie mogen maken en personeel van bedrijven wel?
  Dat blauwe bord vind ik ook mooi! Nou is blauw mijn favoriete kleur dus is het al snel goed.
  Bij al die potjes op elkaar had ik hetzelfde idee als jij: aan een boom hangen en wachten op vogeltjes.
  OT: Je schrijft: “Ik zou daar niet uit durven drukken.”

 3. Uiteindelijk wordt in vrijwel ieder groot bedrijf zo af en toe een excursie georganiseerd, waarom bij jou niet. De Begeer excursie sprak me meer aan dan deze twee.

 4. wauw die auto vind ik apart. En dat die rijd vind ik nog leuker. leuk zo met die bakker. en die dessertjes om op te vreten.

 5. Dat bord vind ik ook geweldig. Nu is blauw toch een van mijn favo kleuren dus dat is wel in het voordeel van het bord.
  Hier twee dorpen verder verkopen ze ook de lekkerste appelflappen. Ik kan natuurlijk geen oordeel vellen over die jij hebt geproefd.

  • Hoi hoi, ik vroeg me af hoe ik je website via een feedreader kan volgen. Nu lukt het me voor geen meter.

 6. Prachtige kunstwerken. En tja, een lekker taartje is altijd goed toch? Was even bang dat het een vies logje werd bij de titel, maar dat viel gelukkig mee. Zag al koeienpoep voor me enzo;).

Reacties zijn gesloten.