Dans!

Ik vind dit zo’n fijn filmpje! En ik vind het zo’n fijn filmpje omdat het laat zien dat op heel de wereld gedanst wordt. Dat mensen blij worden van muziek en dat blij worden van muziek mensen laat dansen.

Zelf ben ik echt heel erg van het dansen. Soms dans ik met De Scholier hier in huis op een liedje dat we mooi vinden. Zo lekker, doen we eigenlijk veel te weinig. En het aanrecht afpoetsen na het koken gaat zoveel fijner als je erbij swingt. Wat overigens ook voor de badkamer geldt.

Vorige week nog hadden we weer een feest van een vriendin die 50 werd en die het uitgebreid vierde en ik sta dan het grootste deel van de avond op de dansvloer. Ik houd ook van heel veel verschillende muziek dus er zijn weinig nummers die ik niet leuk vind om op te dansen. Een foxtrotje met Mr. T. op z’n tijd? Heerlijk! Los dansen? Geweldig (al vind ik die rijtjes waarin we dan altijd op de een of andere manier vaak terecht komen zo suf dat ik er vaak doorheen ga dansen)!

Het belooft een goed dansjaar te worden want er zijn een aantal 50-jarigen dit jaar. En daar ben ik er een van. In maart komt Sarah ook bij mij langs. En dat gaan we begin april vieren met een fijn feestje omdat we dan ook bijna 10 jaar getrouwd zijn. Nu al zin in.

Ben jij van het dansen en wat is jouw ultieme dansplaat. Laat het weten, want wie weet zet ik hem dan op de playlist van mijn feest.

17 gedachten over “Dans!

 1. Dansen is heerlijk, ik sta vaak als enige te dansen in de kroeg of bij een concert. Ik dans al als er in de winkel een leuk deuntje op staat.
  Mijn favoriete dans nummers zijn meestal de wat hardere rock en metal, een beetje de hele playlist van Arrow classic rock.
  Wat ook heerlijk weg danst zijn de wat oudere nummers van TLC, Destiny’s child, Missy Elliot etc.
  En tijdens het dansen natuurlijk lekker heel hard (vals) meezingen!

 2. Ik dans alleen thuis. En dan vooral voor de kat die me dan aankijkt of ik gek geworden ben. Ooit heb ik – ook gewoon thuis – gedanst met een vriendje op Unchained Melody. Dat was een partij romantisch, zeg!

  Ik zou gaan dansen als je ‘In The middle of the night’ van Billy Joel draait. Of ‘La Isla Bonita’ van Madonna.

 3. Ik kan erg genieten van het kijken naar dansen en soms waag ik mij er zelf aan. 😄

 4. Ik ben niet van dansen. Ik kan het niet, heb het nooit gekund en zal het ook niet meer leren. Ik voel me altijd een stijve harkin en ik vond het altijd vreselijk als een gelegenheid was waar gedanst moest worden waarbij leerlingen aanwezig waren. Dat waren vreselijke momenten voor mij.

 5. Ik dans niet veel meer want te weinig ruimte in dit huis maar waar ik op danste is niks voor een feestje. Maar rij langs op een zwoele avond en ik leer de buurt wat goede muziek is. Ik kan natuurlijk 10 nummers van Queen neerzetten maar ik geloof niet dat je dat grappig zou vinden dus duik ik even in mijn retromuziekmapje:

  Communard don’t leave me this way
  Special Ed – Eye of the Tiger
  Spandau Ballet – Gold
  Roy Orbison – Pretty Woman
  Blondie – Maria
  Kim Wilde – Kids in America
  Hall & Oates – Maneater
  A-ha – Take on me
  Abba – Dancing Queen/Gimme Gimme Gimme/Voulex vous
  En omdat Queen gewoon bij een feestje hoort: Crazy thing called love, Somebody to love, I want to break free.
  Doe maar – Smoorverliefd

  Waar ik echt teveel op gedanst heb Call on me Eric Prydz, stijldansen is niet aan mij besteed.

 6. Ik houd wel van dansen, maar dan van stijldansen. Zodat ik weet wat ik moet dansen… Dat zegt vast iets over mij… Maar ik vind ‘los’ dansen moeilijk.

 7. Mijn man en ik zitten al jaren op ballroom dansen, inclusief de latin dances, dus ja, we houden van dansen. Ook ‘gewoon’ los en gek;)

 8. Whole lotta Rosie (live at Rive Plate)
  Daar danste ik de Hulken horlepiep precies achter die gozer die met zijn shirtje zwaait.

 9. Dansen, ik word daar ook zo blij van! Mooi filmpje.
  Zelf houd ik ook van veel verschillende soorten muziek. Om op te dansen vind ik denk ik Latin-achtige muziek het fijnst! :)

 10. Hoewel ik nog altijd wel makkelijk beweeglijk wordt bij muziek is het niet meer echt dansen. De moderne manier van dansen spreekt me ook minder aan dan het vroegere stijldansen, maar ik heb altijd heel graag gedanst maar dan toch altijd het liefst met een partner.

 11. Ben altijd beschaamd dat ik gek dans zeker met jongeren in de buurt. Laats hadden we een feestje en toen heb ik wel heerlijk gedanst op “Lets twist again” dat vind ik echt een topnummer maar erg gedateerd natuurlijk.

 12. Dansen vind ik zó gaaf om te zien. Ik zou ook echt wel willen dat ik het kon, maar mijn ritmegevoel is zo dramatisch slecht dat het lachwekkend zou worden als ik een danspoging zou doen. Helaas pindakaas.

Reacties zijn gesloten.