Kindertijd

Ik las ergens een superleuk lijstje en kopieerde het daarom naar mijn blog. Maar nu weet ik niet meer waar ik het heb gelezen, dus een linkje plaatsen gaat helaas niet.

Verder heb ik een geheugen als een zeef, dus ik ben bang dat ik een aantal vragen niet eens kan beantwoorden.

 1. In welk jaar ben je geboren? → 1970, ik zie dit jaar dus Sarah!
 2. Heb je foto’s van jezelf van toen je jonger was? → Natuurlijk. Zoals deze, wat een schatje was ik toen!
 3. Welke TV shows keek je als kind? → Uh, geen idee eigenlijk. Weet wel dat ik toen ik wat ouder was Dallas, Dynasty en The Flying Doctors keek. Verder is er weinig blijven hangen eigenlijk.
 4. Wat wilde je vroeger worden als je later groot was? En wil je dat nog steeds worden? → Schrijfster. En ik vind dat ik dat ook ben. Soort van. ;-)
 5. Laat een filmpje zien van jezelf toen je jonger was. → Die heb ik niet. Denk ik. Toch mam?
 6. Wat was je favoriete speelgoed toen je een kind was? → Ik denk boeken.
 7. Wat is het meest gênante dat je ooit gedaan hebt als kind? → Ik heb ooit tekeningen uit een biebboek gescheurd omdat ik ze zoooooooo mooi vond.
 8. Lees iets voor dat je geschreven hebt toen je een kleuter was? → Uh … ik denk niet dat ik daar nog iets van heb.
 9. Drie liedjes die je als kind geweldig vond. → Ook geen idee.
 10. Wat was het grappigste waar je je ooit als verkleed hebt met Carnaval/Halloween → Ik vierde wel carnaval als kind, hoe ik verkleed was weet ik zo 123 niet meer. Ben wel ‘ns prinses van de buurtvereniging geweest en toen vond ik mezelf supermooi. Verder herinner ik me nog de witte stofjassen die we dan helemaal onderkalkten met ‘grappige’ teksten en tekeningen.
 11. Vertel iets grappigs wat je hebt meegemaakt als kind. → Het is echt zo stom, maar heel veel herinneringen heb ik niet, of ze zijn een soort van ‘aangepraat’ denk ik of ik baseer ze op foto’s die ik zie. Ik heb in ieder geval een heel fijne en veilige kindertijd en jeugd gehad, dat weet ik wel. En vooral mijn oma van moederskant zal altijd een speciaal plekje in mijn hart houden.
 12. Zijn er speciale dingen die je bewaard hebt van toen je een kind was? → Ik heb niet veel meer van toen. Wat dat betreft zijn de meiden straks ‘beter’ af, van hen heb ik een heleboel bewaard.
 13. Wat is iets geks dat je altijd deed als kind? → Ook geen idee. We speelden veel buiten meen ik; paaltjesvoetbal, voetballen, landjekap, stieken. Maar ik las ook veel. Ik heb ooit frikandellensoep gemaakt met mijn neef. Die prutsten we in elkaar bij hem op de boerderij, ergens buiten bij de stal. Is dat gek genoeg?
 14. Wat is het engste dat je je kan herinneren wat je meegemaakt hebt als kind? → Ik herinner me niet heel iets engs. Het kan natuurlijk zijn dat ik dat verdrongen heb ;-). Heb als 5-jarige lang in het ziekenhuis gelegen, maar ook daar geen herinneringen van.
 15. In welke opzichten is de wereld nu anders dan toen je een kind was? → Volgens mij vooral in de snelheid waarmee nieuws naar ons toekomt. Wij groeiden in zalige onwetendheid op. Al is dat natuurlijk ook niet helemaal waar. Maar er was om 20.00 uur het NOS-journaal en dat was het wel zo’n beetje in het dorp waar ik opgroeide. Ook toen was er wel groepsdruk, maar toch lijkt het mij minder heftig allemaal. En het grootste verschil is natuurlijk internet, social media en gamen. Wij waren vroeger toch echt wel vaak buiten en werden ook niet zo gepamperd. Als we vroeger op school iets verkeerd hadden gedaan, dan kreeg de leraar van je ouders gelijk. Nu moet de leraar zich vaak verantwoorden omdat ouders niet geloven dat hun ‘bloedje’ ook maar iets verkeerds doet. Dat vind ik een heel bijzondere ontwikkeling. Maar ik weet perse of het vroeger beter was hoor. Wat je niet kent, kun je niet missen en tijden veranderen nu eenmaal.

Om de antwoorden gemakkelijker te kunnen lezen, selecteer de vragen, control c en control v in het reactieveld.

 1. In welk jaar ben je geboren?
 2. Heb je foto’s van jezelf van toen je jonger was?
 3. Welke TV shows keek je als kind?
 4. Wat wilde je vroeger worden als je later groot was? En wil je dat nog steeds worden?
 5. Laat een filmpje zien van jezelf toen je jonger was.
 6. Wat was je favoriete speelgoed toen je een kind was?
 7. Wat is het meest gênante dat je ooit gedaan hebt als kind?
 8. Lees iets voor dat je geschreven hebt toen je een kleuter was?
 9. Drie liedjes die je als kind geweldig vond.
 10. Wat was het grappigste waar je je ooit als verkleed hebt met Carnaval/Halloween
 11. Vertel iets grappigs wat je hebt meegemaakt als kind.
 12. Zijn er speciale dingen die je bewaard hebt van toen je een kind was?
 13. Wat is iets geks dat je altijd deed als kind?
 14. Wat is het engste dat je je kan herinneren wat je meegemaakt hebt als kind?
 15. In welke opzichten is de wereld nu anders dan toen je een kind was?

14 gedachten over “Kindertijd

 1. Wat een leuk lijstje! Moest wel lachen met die tekeningen die je uit dat boek van de bib gescheurd hebt, omdat het zo aandoenlijk is dat je ze zo mooi vond dat je ze wilde bijhouden :-) Al kan ik mij inbeelden dat je ouders en de verantwoordelijke van de bib vooral boos waren?

 2. 1 In welk jaar ben je geboren? 1985
  2 Heb je foto’s van jezelf van toen je jonger was? Ja, er zijn foto’s van mijn 1e dag op de wereld in het ziekenhuis.
  3 Welke TV shows keek je als kind? Ik kan me Sesamstraat, het jeugdjournaal, villa achterwerk en Löwenzahn herinneren. Die laatste was favoriet!
  4 Wat wilde je vroeger worden als je later groot was? En wil je dat nog steeds worden? Ik ben een tijd een paardenmeisje geweest en wilde dan ook een eigen paardenstal.
  5 Laat een filmpje zien van jezelf toen je jonger was. Die staan nog allemaal op videoband en zijn niet gedigitaliseerd.
  6 Wat was je favoriete speelgoed toen je een kind was? Plastic poppetjes van de snorkels en daarna boeken.
  7 Wat is het meest gênante dat je ooit gedaan hebt als kind? In een volle winkel om een snoepje vragen van de schaal op de balie, dit bleken condooms in vakantie verpakking te zijn.
  8 Lees iets voor dat je geschreven hebt toen je een kleuter was? Ik ben dyslectisch, dus ik ben pas veel later zelf gaan schrijven ipv de juf te kopiëren.
  9 Drie liedjes die je als kind geweldig vond. No limits van 2 unlimited, de grease mega mix en een lokaal carnavals liedje (haciënda achter in het ven)
  10 Wat was het grappigste waar je je ooit als verkleed hebt met Carnaval/Halloween. Mijn moeder heeft ooit zelf een sneeuwpop pak gemaakt, ik was een grote witte bol met 3 zwarte knopen er op.
  11 Vertel iets grappigs wat je hebt meegemaakt als kind. Ik was 5 en mijn broertje 3, hij had een gereedschapsset van plastic en kreeg het voor elkaar om de yucca die mijn ouders voor hun trouwen hadden gekregen door midden te zagen. Ik vond het ontzettend grappig, mijn moeder niet zo.
  12 Zijn er speciale dingen die je bewaard hebt van toen je een kind was? Ik heb een blad met 2 schetsen er op die mijn moeder van mij heeft gemaakt toen ik 1 maand was. Daarnaast zijn mijn communiejurk en kruisje ook bewaard.
  13 Wat is iets geks dat je altijd deed als kind? In een boom klimmen en met mijn haar vast komen te zitten, ik ben verschillende keren uit de boom geknipt.
  14 Wat is het engste dat je je kan herinneren wat je meegemaakt hebt als kind? Ik ben lang en heftig gepest, de angst van de school uit lopen en niet weten wat ze nu weer bedacht hadden kan ik me nog goed herinneren,
  15 In welke opzichten is de wereld nu anders dan toen je een kind was? Ik heb op de basisschool mijn typ diploma gehaald op een typemachine, ik had geen mobiele telefoon tot ik in 4 HAVO zat en daar kon ik alleen mee bellen. Ik had als kind een telefoonkaart in mijn tas zodat ik bij de telefooncel naar huis kon bellen als er iets was. Voor mij is vooral de techniek veranderd en ik heb het geluk dat ik daar optimaal gebruik van heb kunnen maken.

 3. Leuk om te lezen! En wat een leuke foto! Je ziet er erg blij uit.
  Hier komt de mijne:

  1. In welk jaar ben je geboren?
  1969. Sara zien doet geen pijn

  2. Heb je foto’s van jezelf van toen je jonger was?
  Ja, best veel ook nog. Ik was de jongste van zes, hè.

  3. Welke TV shows keek je als kind?
  De Muppetshow (als ik van turnen kwam, dan kreeg ik een bordje Brinta), Dick Turpin (geweldig!), Ren je rot en Stuif eens in (balen dat mijn school nooit iets instuurde voor aan de balk)

  4. Wat wilde je vroeger worden als je later groot was? En wil je dat nog steeds worden?
  Dierenarts. En nee, laat maar. Ik en dieren in laten slapen? Hele slechte combi.

  5. Laat een filmpje zien van jezelf toen je jonger was.
  Die heb ik dan weer niet.

  6. Wat was je favoriete speelgoed toen je een kind was?
  Mijn knuffels, mijn Tupperware blokken en potloden en stiften. Oeh! Spirograaf, denk ik ineens!

  7. Wat is het meest gênante dat je ooit gedaan hebt als kind?
  Teveel wc papier in het toilet bij mijn tante gedaan. Toen zat het toilet verstopt.

  8. Lees iets voor dat je geschreven hebt toen je een kleuter was?
  Ik heb een babyboek waar ik ingeschreven heb ‘Morigun ben ik jarig (met de J achterstevoren) en dan virus wij vest’ Best knap.

  9. Drie liedjes die je als kind geweldig vond.
  – Touwtje aan de maan en alles staat stil
  – Rocky van Don M…? Mercedes? McClean?
  – Mull of Kintyre van de Wings

  10. Wat was het grappigste waar je je ooit als verkleed hebt met Carnaval/Halloween
  Ik had altijd gewoon een boerenkiel aan.

  11. Vertel iets grappigs wat je hebt meegemaakt als kind.
  Poe. Ik was niet zo grappig als kind. Ik was heel serieus.

  12. Zijn er speciale dingen die je bewaard hebt van toen je een kind was?
  Mijn lievelingsknuffels, mijn theeserviesje en boeken.

  13. Wat is iets geks dat je altijd deed als kind?
  Ik ‘rolde’ voor ik ging slapen. Dan rolde ik met mijn hoofd heen en weer op mijn kussen, terwijl ik liedjes zong. Redelijk gestoord en je kreeg er enorme klitten van in je haar.

  14. Wat is het engste dat je je kan herinneren wat je meegemaakt hebt als kind?
  Dat mijn zus mij onze hond vast liet houden, die mij vervolgens mee sleurde toen hij wegliep. En ik wilde niet loslaten want ik hield heel veel van onze hond. Hij heeft me de hele straat doorgesleept.

  15. In welke opzichten is de wereld nu anders dan toen je een kind was?
  Wij waren gewoon kind. We speelden lekker buiten en er waren geen ADHD of andere etiketten. Sommige kinderen in de klas waren gewoon ‘druk’ of ‘sloom’, of slecht in rekenen of in taal. Daar deden we nooit moeilijk over. Geen computerspelletjes, geen internet. Gewoon hutten bouwen in het park en pootje baden in de vijver. En pas naar huis als de lantaarns aangingen.

  Ik heb een heerlijke jeugd gehad.

 4. Bij mij vallen er ook gaten en dan ben ik nog een (heel groot gigantisch;);)) stuk jonger. Leuke tag maar neem hem niet over.

 5. Ik heb iets meer herinneringen aan ooit, maar geen frutsels en knutsels. Ook van zoon niet. Wat ik had heeft hij met veel plezier weggegooid. ‘Alleen maar stofvangers’ volgens hem. Ik ben het met hem eens.

 6. Leuk, leuk, leuk!

  Afgelopen week werd ik om 4 uur wakker ‘s nachts en kreeg allemaal flashbacks uit mijn jeugd.
  Dacht dat ik stervende was, dat lees je weleens van mensen die een bijna dood ervaring beleefde.
  Zal er eens over bloggen als ik tijd heb.
  Druk, druk, druk, met fietsenbank en Treesje verwennen.

 7. Leuk lijstje en mooie antwoorden. Ondanks mijn goede geheugen zou ik over een paar vragen ook wel heel erg diep na moeten denken hoor. Ik vind ‘m zo leuk dat ik ‘m even op ga slaan. Misschien maak ik er dan ook een blogje van. Zal je naam ook erbij bewaren, dan weet ik wie ik kan linken;).

 8. Je was inderdaad een schatje, toen (-:
  Leuk lijstje. Ik weet nog welke tv-series ik keek.
  Ik hield van buitenspelen en boeken lezen. Dus als het regende zat ik binnen, heel overzichtelijk. Je ene zin vind ik mooi: “We groeiden op in zalige onwetendheid.”
  Zo kijk ik er ook op terug. Wel oppassen dat we niet van die types worden die zeggen dat vroegah alles beter was…
  Lieve groet.

 9. Leuk rijtje , volgens mij heb ik nog véél minder antwoorden dan ja, maar ja, geboortejaar `42, wat heb je dán nog aan geheugen! Weet gewoon ook niet heel veel van m´n 6de jaar en dan nog niet heel veel. Er was bijv. nog geen TV , alleen bij één familie op de stoep en daar mocht ik dan wel eens op woensdagmiddag kijken naar eh…. was dat ijsco de ijsbeer….. of iets van koko de knorre pot

Reacties zijn gesloten.