Een onmogelijke keuze

Een prachtig boek vond ik ‘Een onmogelijke keuze‘ van Clare Mackintosh.

Pip en Max hebben een gelukkig huwelijk. Wanneer hun zoontje Dylan ongeneeslijk ziek wordt vechten ze voor zijn leven, maar ze komen uiteindelijk voor de moeilijkste beslissing van hun leven te staan. Pip wil de behandeling stoppen. Max wil deze voortzetten. Een onmogelijke keuze. Stel dat je het op dat moment niet eens wordt en dat de rechtbank een besluit neemt voor jullie.

Alleen al het nadenken over een ziek kindje en het verdriet en de zorgen die dat met zich meebrengt. Halverwege het boek gaat Mackintosh twee kanten op en dat maakt dit bezoek echt heel bijzonder en heel mooi. Voor mij dan tenminste. Ik vond het een ontroerend mooi boek dat ik met veel aandacht gelezen heb want dat verdient een boek als dit met een zo moeilijk thema.

Als je helemaal aan het eind van het boek leest dat de auteur zelf ook een dergelijke onmogelijke keuze heeft moeten maken, dan wordt het boek nog bijzonderder. Ik zeg lezen!

10 gedachten over “Een onmogelijke keuze

 1. Pffff.. wat een dilemma moet dat zijn. Het is natuurlijk al mega zwaar als er iets gebeurt met je kind als ouder. Maar het feit dat de neuzen van jou en je partner verschillende richtingen op staan, is wel heel erg zwaar. Tijdens dit proces, maar ook net zo goed achteraf, zeg maar. Ik hoop nooit in deze situatie terecht te komen. Al denk ik dan wel dat mijn man en ik tot dezelfde keuzes zouden komen. Maar ik wil er liever niet aan denken.

 2. Dit lijkt me een heel mooi boek maar ook akelig. Het is een van mijn grootste angsten dat er iets met de kinderen is, dus ik denk dat ik het niet durf te lezen…

 3. Oei, daar moet een doos tissues bij, vrees ik. Ik kan slecht tegen dat soort verhalen. Maar toch lezen, he? Misschien omdat je dan weer beseft wat een bofkont je bent met een gezond kind. Bedankt voor de tip.

 4. ze schrijft zo goed, deze staat nog op mn lijstje. Ken je haar andere boeken?
  Ik zie jou
  Mea Culpa
  Valse hoop

  Alle 3 super, maar Mea Culpa vond ik geweldig

  groetjes

 5. Lijkt me heel heftig. Voor mij denk ik nog iets té heftig op dit moment, maar ik hoop dat ik ‘m over een poosje kan lezen, dus ik zet ‘m toch op mijn lijstje. Dank voor de tip!

 6. Ik vind dat elk boek de aandacht verdient tijdens het lezen. Anders kun je net zo goed een stripboek lezen. Dank voor de tip, ik zet ‘m op mijn lijstje.

Reacties zijn gesloten.