Ergernis


Hier erger ik me mateloos aan. Gooi verdorie je zooi thuis in de kliko! Ik vind het choquerend als ik, al wandelend, zie hoeveel zooi er overal ligt. En helemaal erg is het in de buurt van de grote gele M hier. Bizar vind ik het dat mensen dus bij de McDrive iets ophalen, het opeten en daarna de rotzooi buiten kieperen.

Ik heb één keer iemand aangesproken toen ze een nieuw pakje sigaretten openmaakte en het cellofaantje  op de grond gooide. Zei iets in de trant van ‘doe je dat thuis ook?’. Mmmm, ik kreeg me toch een grote mond terug ‘waar ik me in *(*#$&@ mee bemoeide!’.

Wat ik ook heel bijzonder vind is hoe collega’s omgaan met het gebouw waarin ze hun werk doen. Als je thuis koffie morst, dan ruim je dat toch op? Nee hoor, op kantoor doen we dat niet. Als je thuis blaadjes van de planten op de grond ziet liggen of andere troep, dan ruim je dat toch op? Zal best wel, maar op kantoor doen we dat niet hoor, dat moet de schoonmaak maar doen. Hetzelfde met kruimels op een tafel, koffiekringen of -helemaal erg- remsporen in het toilet. Stelletje viespeuken!

Wat ergert jou mateloos?

21 gedachten over “Ergernis

 1. Kwestie van opvoeding, volgens mij. Ik heb van mijn ouders geleerd dat de vuilnisbak thuis staat. En ik heb het mijn dochter weer geleerd. Maar ik geloof dat ik me nogal snel irriteer aan andere mensen. Op de weg: invoegen met 70 km per uur (zonder te kijken!), links rijden, bumperkleven, bellen achter het stuur. In de trein: walmende bakjes eten, keihard muziek over de koptelefoon zodat je zo’n lekkere dreun hoort, loeihard gaan zitten bellen. In de supermarkt: klanten die te weinig geld hebben en artikel voor artikel terug laten scannen (ja, ik betaalde wel eens maar daar ben ik mee gestopt), klanten die vlak voor de klapdeurtjes hun portemonnee of boodschappenbriefje gaan staan zoeken. Kortom, soms verlang ik naar een onbewoond eiland.

 2. Ik kan niet tegen mensen die voorkruipen maar inderdaad ook niet tegen mensen die hun spullen zo maar op straat gooien. En dan nog een grote mond hebben ook.

 3. Een snackbar eigenaar in Zeist, zei tegen een paar jongelui, dat ze hun afval beter in de vuilnisbak konden gooien.
  Ze sloegen hem zodanig in elkaar dat zijn snackbar 6 weken niet open ging.

  De verwording!

 4. Oh ja, ik deel je ergernis. Absoluut! Ik heb dan wel eens dat ik meer reageer met: Zeg, ruim eens heel snel op! En als er niets gebeurt, zeg ik serieus er achter aan: Ja, nu. Doe toch even normaal mensen!

 5. Ik ergerde me aan het ergeren. Ik ruim dagelijks iets van zwerfafval op. Soms ga ik een hele ronde ploggen. Ik meld ook afval en vernielingen bij de gemeente. Ik probeer de stap te zetten die ik kan doen. Het is jammer dat niet iedereen beseft wat hij of zij aanricht met zijn gedrag maar als ik me eraan ga ergeren maak ik het probleem voor mezelf alleen maar groter.

 6. Ik loop al jaren regelmatig een rondje door en rond het dorp (ong. 5 km) en raap dan het zwerfvuil op. De eerste jaren was het vrij veel maar het werd steeds minder en nu gebeurt het regelmatig het dat ik met een lege vuilniszak thuis kom.

 7. In Scandinavische landen is het zo schoon in steden en de natuur. Geen idee of er een boete opstaat of dat iedereen zich goed opgevoed gedraagt, maar ik vind het een luxe. Als je al te besodemietert bent om op kantoor iets op te rapen/ruimen, dan lever je toch een slechte bijdrage aan de maatschappij?
  Dáár erger ik me dus ook aan, hè?

 8. Bah, dat snap ik ook helemaal niet. En het versterkt elkaar ook he, want als er eentje iets in de kant gooit, denkt de volgende dat het toch niet meer uitmaakt en voor je het weet ligt er een hele stapel. Terwijl het nochtans maar een kleinigheidje is om een beetje respect te hebben voor je omgeving…

 9. Ik irriteer me altijd in Nederland dat er zoveel rotzooi ligt bij op en afritten bij een snelweg. Hoe doen mensen dat überhaupt? En op het werk verbaas ik mij altijd erover dat collega’s de vuile vaat op het aanrecht zetten terwijl de vaatwasser leeg is, hoeven ze dan thuis niks te doen of zo?

 10. Hier valt het mee,maar inderdaad waarom alles maar achter je kont gooien daar snap ik ook niets van.

 11. Dat mensen zeiken over dingen maar er zelf ook niks aan doen. Dus zeiken over benzinekosten maar zelf toch de auto pakken (ook voor de supermarkt die dichtbij is). Van dat hypocriete volk dus. Af en toe spui ik irritant volk op mijn blog dus ik bespaar je de rest. Dat vuil op straat moeten ze neit alleen hoger straffen maar ook meer controleren. Alleen een wetje invoeren heeft geen nut, denk maar aan fietsers en telefoons.

 12. Ik snap het ook niet. Ik heb ooit mensen erop gewezen dat ze hun tafel met etensresten moesten opruimen. Daar zijn bakken voor en je schuift het dienblad in de standaard. Ze keken me heel boos aan. Dat was toch werk voor het personeel ??!
  Ik las ooit ergens iemand die zei: “mijn auto is schoon” en hij kieperde alles uit het raam. Zucht!

 13. Tegenwoordig is er zoveel in het nieuws over klimaat en milieu. Je zou verwachten dat mensen dan hun gedrag wel zouden aanpakken, maar nee.

 14. Toen onze oudste een jaar of veertien/vijftien was had hij op de laatste schooldag al zijn schoolspullen kapot gescheurd en ergens in de buurt van ons huis in een slootkant gegooid en in de fik gestoken. Ik kwam dat tegen toen ik met de hond aan het wandelen was en herkende gelijk het handschrift van zoonlief op de niet verbrandde snippers. Eenmaal thuis heb ik hem op zijn kop gegeven en hij moest het tot de laatste snipper van mij gaan opruimen, wat hij ook gedaan heeft. En op zulke momenten hoop je ook echt dat zoiets een goede les is.

  Ik erger me ook aan alle troep op straat en in de bermen. Ik neem me weleens voor om een vuilniszak mee te nemen als ik ga wandelen om dingen op te ruimen, maar dat vergeet ik iedere keer weer.

 15. Dat van die grote gele M snap ik dus ook echt niet. Waarom niet gewoon even thuis de spullen weggooien? Ik erger me ook aan hondenpoep op straat. Op één van mijn vaste rondjes worden veel honden uitgelaten. Ik moet echt naar de grond blijven kijken om te zorgen dat ik niet met allerlei stank onder m’n schoenen m’n eigen huis weer in loop.

Reacties zijn gesloten.