Hoemoes

Een maandje of vijf  geleden heb ik hoemoes ontdekt. De Student vroeg me om het een keer te kopen en omdat ik de beroerdste niet ben deed ik dat dus.

Vervolgens liet ze me zien hoe je een waarlijk heerlijke snack maakt:

  • cracker
  • laagje hoemoes
  • paar schijfjes komkommer
  • wat geraspte chilikruiden


Echt om je vingers bij op te vreten, zo lekker.

Inmiddels eet ik bijna elke dag tijdens de lunch wel zo’n crackertje (of 2 of 3) en ik kan er geen genoeg van krijgen.

Wat vindt jij superlekker op een cracker (hé, dat rijmt!)?

15 gedachten over “Hoemoes

  1. Het aller aller lekkerste vind ik nog steeds (in het seizoen) een cracker of boterham of beschuit met aardbeien!
    Vroeger uit eigen tuin en nu vers van de boer.

  2. Roomboter en jonge kaas. En straks – o, hemels – graskaas (-:
    Omdat ik met koolhydraten ben gestopt, eet ik hooguit 2 crackers per week. Veel te weinig…
    Gezonde groet ♥ en mijn complimenten aan de Student.

  3. Het is gemakkelijk zelf te maken,ik heb het zout en komijn weggelaten en slechts 1 teentje knoflook gebruikt.Je kunt het een paar dagen bewaren en zelfs invriezen.

    250 gr kikkererwten koken
    2 tenen knoflook
    1 eetlepel sesampasta.
    1/2 citroen voor citroensap.
    1 tl komijn.
    1/2 tl zout.
    10 el olijfolie

  4. Crackers eet ik zelden, heb liever een boterham en van hoemoes had ik zelfs nog nooit gehoord. Ik ben niet zo van de sauzen en kant en klaar smeersels , meestal zijn ze me te zout , te kruidig en/of volgestopt met knoflook. Jammer geen aanvulling van lekkernijen dus.

  5. Bedankt voor de tip, ik ga het proberen.
    En ik vind overjarige kaas, boursin en haring allemaal heel lekker op een knackebrotje 🙂

  6. Ik eet het niet veel want ik vind het te vet en je kunt het niet lang goed houden. Ik eet ook liever brood dan crackers. Dus dit is geen leuke aanvulling op je blog. Blijf jij vooral er lekker van genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *