Proeffabriek

In de afgelopen 20 weken heeft De Student zich bezig gehouden met haar ‘i.o.’ wat staat voor interne opdracht. Het is de bedoeling dat een student dan van ‘niets iets’ maakt en dat dan bij voorkeur hartstikke innovatief en vernieuwend zou zijn.

De Student had bedacht dat ze verpakkingsmateriaal uit koeienmest wilde gaan maken. Want koeienmest is er veel te veel en het opruimen kost de boer veel geld. Hoe mooi zou het zijn als zij dan een materiaal zou kunnen ontwikkelen uit die grondstof? Want, stel dat het zou lukken dan zou de boer wellicht op een bepaald moment zelfs geld kunnen ontvangen voor zijn mest. Een ander doel dat ze had was dat haar verpakkingsmateriaal volledig biologisch afbreekbaar zou moeten zijn en verhip, ook dat is gelukt.

Mr. T. en ik hebben de afgelopen tijd in een heuse proeffabriek doorgebracht. Er werd koeienmest gekookt (buiten uiteraard!), vezels werden gedroogd, er werd gemeten, gerekend, geprobeerd, gefoeterd, gemopperd en nog heel wat meer. Maar het enthousiasme en het geloof in haar project bleef.

Met als resultaat dat ze gisteren, tijdens de presentatie van alle i.o.’s de allermooiste prijs mee naar huis mocht nemen: ze is runnerup in de buitencategorie en dat betekent dat de jury (bestaande uit vele externen) en de school heel veel potentie in haar product zien.

Hieronder een aantal foto’s van hoe het er bij ons aan toeging de afgelopen tijd en de zooi die zich langzaam maar zeker verzamelde onder de trap. En morgen het eindresultaat (achter een wachtwoord).

Mr. T. en ik zijn ongelooflijk trots op onze doorzetter!


 








22 gedachten over “Proeffabriek

  1. Een held is jullie student. Ik ben echt voorstander van hergebruik van materiaal. Vooral als het er toch al ligt. We moeten zuinig en praktischer met ons milieu om gaan en dat doet ze goed. Ik hoop dat dit verder wordt opgepikt. Terecht dat je trots bent!

  2. Gigaformiweldigheidfantakolsachtig!

    Super gewoon.
    Ik hou van innovaties.
    Gefeliciteerd!

    Hoop stiekem dat ik ook binnenkort genomineerd word, met mijn plan over een fietspad van de toekomst.

  3. Wat een kanjer die oudste van jou! Dát zijn de mensen die het verschil kunnen maken in de strijd tegen het plastic. Ik hoop dat ze het verder mag en kan ontwikkelen en ze er natuurlijk zélf de credits voor gaat kan benutten . (las dat het daarmee weleens fout gaat) Ik zou dat vergiet niet meer gebruiken 😉

  4. Goed idee en het ziet er ook nog eens mooi uit. Kan me voorstellen dat het tijdens het proces soms wat minder leuk was;). Ik las trouwens in de haast in mijn reader eerst ‘poepfabriek’ in plaats van ‘proeffabriek’. Zat ik toch dicht in de buurt;).

  5. Erg innovatief en goed passend in de circulaire economie. Zulke experimenten kunnen hopelijk een milieuprobleem oplossen in de toekomst. Maar afschuwelijk nabij je eigen huis lijkt me helemaall voor de uitvoerder. Hulde.

  6. Wat een slim idee van jullie oudste. Super verzonnen en ook pet af voor jullie die tijdens de onderzoeksafdeling in de stank en troep zaten. Ik wens haar heel veel succes want ik zie ook wel potentie in haar plan. En ik lees graag hoe het verder gaat!

  7. Ik dacht eerst dat het een grapje was, tot ik de post helemaal had uitgelezen en de foto’s zag. Ik ben onder de indruk!!
    Wauw!! wat een mooi initiatief en wat gaaf dat ze met de prijs naar huis is gegaan.
    Met dit soort uitvindingen wordt de wereld toch weer een stukje beter, knap gedaan!

  8. Je schrijft het, ik lees het en kan het bijna niet geloven: verpakkingsmateriaal uit koeienmest. Je mag terecht! heel trots zijn op je dochter. Wat een pracht van een project en sowieso de eerste prijs voor haar doorzettingsvermogen.
    Mijn welgemeende complimenten!
    Lieve groet ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *