Woei

Is het echt zo of denk ik alleen maar dat het zo is? Dat het veel meer waait dan ‘vroeger’. Het lijkt nu wel of ik bijna altijd een flinke tegenwind heb op de fiets en ook met het wandelen is het zelden windstil.

Natuurlijk, we hebben net Ciara achter de rug en Dennis is onderweg, maar dat zijn heuse stormen. Ik bedoel dus gewoon wind (of woei zoals we het hier vaak noemen).

Ik houd er ergens ook wel van hoor, van een flinke woei. Afgelopen zondag ging ik mijn standaard-ik-heb-eigenlijk-geen-tijd/zin-maar-ik-wil-toch-even-wandelen-loopje-van-3,5-kilometer doen en was Ciara me af en toe toch bijna de baas. Lukte het maar amper om vooruit te komen, maar tegelijk had ik dan met de wind mee een tempo om ‘u’ tegen te zeggen.

We gaan niet vaak naar zee maar als we gaan dan meestal in de winter of herfst en oh wat vind ik het dan heerlijk als de wind waait.

Maar zeg ‘ns, klopt mijn idee dat er veel meer wind is dan vroeger? En hoe is jouw verhouding met woei?

11 thoughts on “Woei

 1. Ik ben dól op woei! Ik wilde met Ciara naar het strand maar Vriendje-lief had het liever niet (Ahhhh. Hij was bang dat ik weg zou waaien!). Maar morgen, met Dennis, ga ik toch even naar het strand, hoor. Het waait hier nu al hard trouwens. Mijn terrasstoelen staan weer binnen.

  Wat storm betreft weet ik het niet. Maar ik vind het altijd wel vreemd dat het kan onweren in de winter. In mijn herinnering had je ‘vroeger’ alleen in de zomer onweer. Als het dagenlang heel warm was geweest.

 2. Volgens mij worden we er tegenwoordig wat minder subtiel op geattendeerd en waait het nog net zo vaak en hard als vroeger. Ik kan mij van ooit ook nog wel de zeilende dakpannen herinneren.

 3. Nou, ik denk dat dus ook altijd. ‘Vroeger’ fietste ik elke dag naar school. De ene keer wat meer wind dan de andere, maar toch in mijn beleving minder dan nu. Want inderdaad, als je nu op de fiets zit, waait het altijd hard. Ik dacht dat het de ouderdom was, maar misschien is het dan toch gewoon het weer;).

 4. Klopt!
  Komt door Diana Woei
  We hebben mazzel dat deze vrouw het weer niet meer op de tv presenteert, maar gewoon achter de schermen weervrouw speelt, anders stormde het alle dagen.

 5. Ik heb er nooit bij stil gestaan of het meer waait dan vroeger. Ik let meer op andere dingen als het gaat om het weer. Omdat ik een moestuin heb merk wel verschillen met vroeger, oorzaak klimaatverandering. Of niet :-)

  Wind vind ik wel fijn, vooral als ik binnen zit. Het waaien van de wind langs het huis geeft mij een fijn gevoel. Dat de bomen knappen als luciferhoutjes naast mijn huis is minder. Dus als ik buiten ben vind ik het wel spannend. Er knetter nog wel eens een flinke tak op de grond waarvan ik dan blij ben dat ik daar nèt niet stond met mijn hond.

 6. Nee in mijn idee hebben we niet meer wind dan vroeger maar er wordt meer aandacht aan besteed met weeralarmen en zo. Wind hoort bij Nederland, en bij mij, ik zou niet zonder willen en kunnen. Maar ja, ik fiets maar heel weinig en niet als het hard waait.

 7. Ik heb een grafiek gemaakt van de KNMI met alle stormen boven 100km/h sinds 1910 (toen zijn zij er mee begonnen om dat in hun lijst te zetten). Daaruit blijkt totaal niet dat er meer en/of krachtigere stormen komen. De krachtigste was in 1944, de meeste waren in de 70-er jaren. Wel is het zo dat de media zaken als stormen steeds meer opklopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *