Columns

Ik kijk eigenlijk al jaren niet meer naar het journaal. Mijn portie nieuws krijg ik toch wel. En zo leuk is het meeste nieuws over het algemeen ook nog ‘ns niet, toch? Dagelijks lees ik, via de tablet tijdens het hometrainen (multitasken!) de krant.

Het komt steeds vaker voor dat ik de columns die daarin staan het beste uit de krant vind. Hieronder staan er weer drie die, in mijn optiek, de kern van veel ‘nieuws’ raken.Wat vind jij van deze drie columns? Lees jij columns en is er een columnist waarvan jij vindt dat hij/zij bijna altijd de vinger op de juiste plek legt?

15 thoughts on “Columns

 1. He je bent er nog steeds hier. Was ff een rondje aan het doen onder mijn ‘oude’ blog vrienden ..

  En ja die twee onderscheiden zich de laatste tijd wel van hun vakgenoten. Ze verwoorden het treffend en draaien niet om de hete brei heen! Verder ben ik net als jij een digital nieuwslezer. Van de Stentor tot NU.nl en alles wat daar achteraan hobbelt ..

  Tot weer horens .. ;)

 2. Ik lees graag columns. Moet altijd erg lachen om Richard Kemper in het NHD. Ik houd ook van Eva Hoeke en Roos Schlikker. En vaak, maar niet altijd van Theodor Holman in het Parool

 3. Ik kijk ook echt zelden nieuws, Meestal gebeurt het per ongeluk de laatste 5 minuten of zo. Ik lees ook bijna geen kranten en kijk weinig normale tv.

 4. Columnisten chargeren maar soms is dat wel leuk of zinvol. Het is wel gevaarlijk om ze als vervanger voor nieuws te gebruiken. Columns met ‘story/privé-onderwerpen lees ik nooit. Al het nieuws is toch niet bij te houden. Ik verdiep me van tijd tot tijd in bepaalde onderwerpen. Dagelijks lees ik de volledige papieren Volkskrant. Verder soms NRC en Trouw in het Grand café of bij kennissen. En ik volg NOS de website voor hoofdzaken en urgent nieuws. Er zouden meer uren in een dag moeten zitten.

 5. Leuk om te lezen! Ik ga zelf ook altijd goed op de columns in het Volkskrant magazine. Ontdek via die manier ook veel nieuwe schrijvers, altijd leuk. Net als via jouw blog weer met een paar kennis te maken ;)

 6. Ik lees alle drie deze columnisten meestal en kan me vaak in hun mening vinden. Maar iets heel anders: over eens relatie die onder druk van de media geen kans van slagen had… Stel je toch voor dat Bridget zwanger uit de strijd is gekomen *insert emoticon met uitpuilende ogen* ;-)

 7. Ik lees nooit columns. Ik vind het leuker om verhalen te lezen die door mensen zelf zijn geschreven dan verhalen te lezen die óver andere mensen zijn geschreven.

  Als je daar je geld mee moet verdienen.

  Het is voor anderen zo makkelijk om een oordeel te typen over mensen die ze niet kennen. Eigenlijk is het gebakken lucht wat je leest. Ik irriteer me er aan.

 8. Ik heb een enorme hekel aan roddelen, ik vind Yolanthe persoonlijke een narcistische snol die zich ophoog neukt en dat ze daarbij ook nog bekend is maakt het voor mij vooral lastig om haar kop niet te hoeven zien. Maar laat ik even het andere uit die column vissen, kinderen krijgen op latere leeftijd is het gevolg van de steeds hogere druk op deze maatschappij. De tijd dat je vanuit huis trouwde en je eerste kreeg een jaar erna is wel voorbij. Laten we het omdraaien, Katja is wat ouder maar heeft een vette spaarrekening, goede vooruitzichten en de vader kan goed koken, volgens mij komt dat kind in een gespreid bedje terecht.

  Ik denk dat ik als Hollandse vrouw te weinig kennis heb van de moskee en de Islam. Maar ik ben blij, heel blij, dat ik werk heb gehad waar ik met mensen heb kunnen praten die niet zo rechts-extremistisch zijn en wel geloven. Ik ben blij dat het gedrag van deze imam opgemerkt is omdat er zoveel imams zijn die het verafschuwen. De besproken imam leeft iets na wat verouderd is en niet meer van deze tijd en gelukkig zijn er heel veel moslims van alle rangen, standen en leeftijden die er ook zo over denken.

  De laatste wil ik het niet eens over hebben, helaas zijn er (veel) ouders die meer met hun voorkomen en uiterlijk bezig zijn dan met hun kind. Dat gaat alleen maar ellende opleveren.

  Ik lees eigenlijk nooit columns.

 9. Van deze drie heb ik de eerste niet uitgelezen, het wel en wee van de dames heeft niet mijn belangstelling. De andere twee vindt ik erg goed. Zelf sla ik nóóit een column over van van Rob Hoogland en Nausicaa Marbe in de Telegraaf en neem die van Wiegel vaak ook wel mee.

 10. Ik lees ook graag columns. Ik ben het er niet altijd mee eens maar in deze gevallen zeker wel. De laatste doet me trouwens denken aan een oud klasgenootje op de middelbare. Altijd huilend in de klas als ze weer eens een onvoldoende had. Maar ja, ze moest van haar ouders naar dezelfde school als haar broer. Gelukkig is het goed gekomen met haar.

 11. Ik lees ze ook graag, die columns. Blijf het knap vinden hoe ze in zo weinig woorden vaak precies mijn mening geven. Je verbaal, of op schrift zo goed uit kunnen drukken is een mooie gave

Reacties zijn gesloten.