Flanel

Zoals ik hier bij de antwoorden al schrijf hebben Mr. T. en ik allebei een eigen matras en een eigen 1-persoons dekbed. Dat is wel een voorwaarde om met Mr. T. het bed te kunnen delen eerlijk gezegd: hij is een gemakkelijke slaper (ik niet), hij beweegt veel en ruw in zijn slaap (ik veel minder) waardoor hij in het begin van onze relatie het dekbed meetrok en hij snurkt (ik ook blijkbaar, maar omdat hij gemakkelijk inslaapt heeft hij daar geen last van).

En al heb ik inmiddels ook al (te) vaak last van nachtelijke opvliegers, ik ben toch wel heel blij met ons flanellen dekbedovertrek. Wat is dat lekker warm in de winter zeg. Heerlijk. Je kruipt in bed en het is meteen warm. Dat ik dat niet eerder ontdekt heb!

Wat vind jij het allerfijnste materiaal om onder te slapen?

18 gedachten over “Flanel

 1. Wij hebben ook aparte matrassen en dekbedden. Aangezien mijn partner een kacheltje is in bed heeft hij meestal een dunner dekbed en we slapen beide onder katoenen dekbedhoezen omdat dat het beste zweet opneemt en het fijnste is voor mijn huisstofmijt allergie. Wel altijd een hoes met knoopjes of een rits! We draaien allebei nogal veel en zonder sluiting trekken we de hoes er af.

 2. Weet je dat ik me nooit gerealiseerd hebt dat er flanellen dekbedovertrekken te koop zijn? Typisch geval van niet verder kijken/denken dan je neus lang is. Dit lijkt me dé overtrek om onder te slapen; koukleum die ik ben.
  Joris en ik slapen ook gescheiden van matras en dekbed. Ik zweer erbij.

 3. Katoen! We hebben een boxspring met twee matrassen maar wel maar een topper. En dan een dekbed voor ons twee.

 4. Heerlijk flanel in de winter. En in de zomer satijn en als het warm is dan alleen het overtrek. Moet wel iets over je heen.

 5. Ik wil graag onder heel glad beddengoed liggen, waar je bijna langs glibbert, maar dan weer geen satijn. Het moet wel katoen of een ander natuurlijk materiaal zijn.

 6. Flanel heb ik eigenlijk geen ervaring mee. Wij hebben katoenen overtrekken. En ik heb een dekentje over mijn dekbed liggen en daaroverheen ook nog mijn badjas. Dat vind ik lekker warm èn lekker zwaar.

 7. Wat een prachtige dekbedden zijn dit! Ik slaap het liefst onder katoen, vanwege snel last van zweten ‘s nachts. Heb me laten vertellen dat je dan het beste voor katoen kunt kiezen;).

 8. Hier ook al jaren 2 aparte dekbedden, ook vanwege een drukke man in zijn slaap. Wel lekker dons maar bij voorkeur heel fijne katoenen hoeslakens.
  Vooral géén warme hoezen, ik stap het liefst in een koud bed.

 9. Gewoon katoen.
  Wij hebben een waterbed en dat is ‘s winters warm en ‘s zomers koel.

 10. Wij hebben van alles twee (boxspring, matras, topper) maar ons dekbed delen we. Het materiaal is satijn katoen. Heerlijk fris als je in bed stapt!

 11. Ook hier 2 aparte dekbedden , en dat vind ik de uitvinding van de eeuw, dat we daar niet eerder op gekomen zijn, heerlijk.
  Het patroon van je overtrek lijkt erg op die van mij, maar wij hebben altijd van dat satijnachtige, wat je ook in hotels hebt.
  groetjes

Reacties zijn gesloten.