Carnaval

Zo, het zit er weer op. Volgens mij is er zelden een carnaval geweest met zulk slecht weer als in de afgelopen dagen. Wat een bagger. Zou die ‘Ellen‘ in de gaten gehad hebben wat voor een ‘leed’ ze veroorzaakt heeft? Dat wagenbouwen is vaak een traditie waar jong en oud maanden mee bezig is en waarin men toeleeft naar de optocht(en). Als dat dat niet doorgaat is dat toch een grote teleurstelling.

Bij ons in het dorp echter hadden we toch nog geluk en ging de optocht afgelopen zaterdag wel door. We hebben het zelfs grotendeels droog gehouden gelukkig, het bleef bij een enkel spatje regen.


Een van de praalwagens die ieder jaar grote ogen gooit moest helaas  ingeklapt blijven. Als de robot (hieronder aan het einde van de wagen) omhoog gehesen was geweest dan was de wagen 9 meter hoog geweest en kon er van alles aan bewegen. Tja, die Ellen, die Ellen!

Maar goed, onze optocht nog nog doorgaan, er zijn op zondag heel veel optochten afgelast. Op maandag doet Mr. T. altijd mee met zijn vriendengroep en die optocht kon gelukkig wel doorgaan.

Verder was het een leuke optocht en zat ons huis zoals altijd hartstikke vol met kijkers.

Deze ‘politieagenten’ waren echt hilarisch. Wat een enthousiasme en vooral ook: wat een herrie!Mmmm, zo’n smurfenwagen is toch wel een beetje uit lijkt me. Ik kan me herinneren dat ik 40 (VEERTIG!!!!) jaar geleden al als smurf verkleed meedeed aan de optocht.
Enfin: het was een leuke optocht en het was hartstikke gezellig in huis. Al ben ik ook wel weer blij als iedereen uiteindelijk vertrokken is en ik alle confettie (zo goed als) opgezuigd heb.

En dat was mijn carnaval! Mr. T., De Student en De Scholier zijn wel besmet met het virus dus die zijn volop aan het feesten geweest.

11 thoughts on “Carnaval

 1. Ik ben niet opgegroeid met carnaval (ondanks dat we in Limburg wonen) maar toen ik mijn huidige partner tegen kwam bleek hij bij de raad van 11 te zitten, dus toen was het hek van de dam. Ik vier nu al 14 jaar met hart en ziel vastelaovend (zoals ze het hier noemen) en nu zelfs zonder hem als hij geen vrij kan krijgen. Ik geniet volop van het feest, de onzin, kleuren, saamhorigheid en weemoed. Het is voor mij een feest van het hele dorp en alle leeftijden samen.
  Ik kijk dus graag naar de optocht, maar sta er nog veel liever midden tussen. Tijdens het lopen van de optocht kan ik ontzettend blij worden van de mensen die staan te kijken. Het echtpaar dat snel een hoedje op heeft gezet, lacht om de grapjes, mee beweegt op de muziek en na afloop lekker binnen een kopje koffie zet.

 2. Ik vond het inderdaad ook zonde van al die optochten die niet door gingen. Maar verder heb ik helemaal niks met Carnaval hoewel ik toch echt een Brabantse ben. Wat ik wel weer grappig vind is dat er maar in een paar provincies gefeest wordt en dat dat heel normaal is. De meest gestelde vraag hier in Noord Holland? “Ga je Carnaval vieren?” En verbazing alom als ik zeg dat ik er niet van houd.

 3. Gewéldig, wat een werk heben ze er van gemaakt, zou toch héél erg zijn als het niet door kon gaan! Een echte carnavalvierder ben ik niet maar van zo’n optocht zou ik zéker heel erg genieten.

 4. Toepasselijk de “laaggelettert”
  Dan keur ik goed dat je met carnaval schrijft dat je de confettie heb “opgezuigd”! 😉

  Super dat de optocht geslaagd is!
  Die fietsen foto straalt gezelligheid uit! 😊

 5. Leuk de foto’s en alles. Carnaval is niet mijn ding helaas .. Een avondje gezellig stappen wel .. Toch ook best een beetje carnaval dus .. Alleen niet verkleed. ;)

 6. Wat heb je mooie fleurige foto’s gemaakt. Ik word er hartstikke vrolijk van.
  Ik denk dat mijn gevoel voor Carnaval veel op dat van jou lijkt. Kijken, daar heb ik genoeg aan.

  Bedankt voor je belangstelling onlangs. Dat is hartstikke fijn.

 7. Hé, jij was bij de optocht. Dacht me te herinneren dat je in het verleden ook regelmatig op de vlucht ging tijdens carnaval;). Ik vind de foto met de fietsen voor de deur zo’n gezelligheid uitstralen. Geweldig!

  • Ja dat klopt. Maar de jongste is inmiddels ook besmet met het carnavalsvirus, dus die wil niet meer mee. ;-)

Reacties zijn gesloten.