Zon

Aan een beetje zon zijn we, geloof ik, allemaal wel toe. Hier in huis waart een virus rond, ik was begin van de week zwak, ziek en misselijk (en jawel hoor, net als ik vakantie heb!), vanaf afgelopen donderdag is De Student echt pittig ziek, De Scholier kwakkelt ook en ook Mr. T. is verre van fit. Maar goed, daar wil ik het natuurlijk niet over hebben, want het is zondag, dus tijd voor een boekenlogje: Zon dus.

Electra heeft het allemaal voor elkaar: ze is bloedmooi, schatrijk en wereldberoemd. Maar achter dit perfecte plaatje gaat een kwetsbare jonge vrouw schuil, die de oplossing voor haar problemen zoekt in drank en drugs. Electra heeft, anders dan haar zussen, geen behoefte om te weten waar ze vandaan komt. Totdat ze een bijzondere brief ontvangt… Zon brengt de lezer van het bruisende, chaotische Manhattan naar de prachtige, uitgestrekte vlaktes van Kenia. Kan de zoektocht naar haar verleden Electra helpen haar problemen het hoofd te bieden?

Tja, wat kan ik erover zeggen. Riley is het wat mij betreft een beetje kwijt. Wist ze me echt te grijpen met een aantal delen, er zijn ook wel delen die ik veel minder vond. En daar is ‘Zon’ er ook een van. Ik vond het allemaal wat simpeltjes eigenlijk, en wat zoet en voorspelbaar. Dus nee, niet wat ik ervan verwacht had. Maar het is Riley wel gelukt me ook dit boek weer uit te laten lezen want je wilt als lezer gewoon ook echt weten hoe het allemaal af gaat lopen.

Riley schreef wat mij betreft dus drie mooie delen en drie (veel) minder mooie delen. Mooi vond ik deel 1, deel 2 en deel 4. Minder mooi deel 3, 5 en 6.

Heb jij deze boeken al gelezen? Zon misschien al uit? Wat vind jij van de boeken?

13 gedachten over “Zon

  1. Beterschap voor alle kwakkelaars, we zagen gisteren toch heel af en toe de zon maar wél een onwijs koude wind.

  2. Beterschap!

    En ik heb ze allemaal gelezen, in Zon ben ik halverwege maar t is voor mij ook een van de mindere uit deze serie.
    Maar ik geef niet op 😉

  3. Ik heb een boek van haar gelezen, maar nog niet van de reeks. Dat boek ging wel. Als de hype over is ga ik ze op de bieb reserveren. Beterschap voor allen.

Reacties zijn gesloten.