BABS

Zal ik het doen, of zal ik het niet doen? Ik twijfel. Aan de ene kant lijkt het me superleuk, aan de andere kant heb ik het eigenlijk al druk genoeg denk ik.

Wat wil het geval? Er is een vacature voor een BABS (oftewel buitengewoon ambtenaar van de Burgerlijke Stand) bij onze gemeente en dat lijkt me wel iets.

Het schrijven van toespraken die er toe doen vind ik sowieso al geweldig, het schrijven van een toespraak voor mensen die in het huwelijk treden lijkt me ook supertof. Het is eigenlijk een beetje raar, want ik heb al heel lang in mijn hoofd hangen dat ik dit wel zou willen, en nu is er dan eindelijk een vacature en nu begin ik te twijfelen.

Geen idee hoe vaak je uitgekozen wordt door trouwlustigen (er zijn ook nog ‘ns 6 andere BABs’en in onze gemeente) maar het gaat wel vaak om de vrijdagen of zaterdagen. En vind ik dat wel fijn? Naast het werk (gemiddeld toch zo’n 30 uur per week) en alle andere dingen die ik doe en dan ook nog het huishouden. En nou gaat het echt niet om het geld, maar € 110,= bruto per huwelijk dat je doet is ook niet echt royaal betaald want ik denk dat er per huwelijk (zeker in het begin) best een aantal uur in gaat zitten (huisbezoek, toespraak schrijven, huwelijksvoltrekking, reistijd).

En tegelijkertijd: een brief schrijven wil ook nog niet zeggen dat ik het ga worden.

Ik heb nog even om erover na te denken, mijn eventuele sollicitatie moet op 17 maart binnen zijn.

Zou het iets voor jou zijn? BABS? En wat denk je: is het wat voor mij?

28 gedachten over “BABS

 1. Voor zover ik je ken door hier mee te lezen, denk ik wel dat het iets voor jou is. Je schrijft goed, hebt een oog voor taal én voor mensen. Stel dat je het wordt, heb je dan zelf ook een zeg in hoeveel koppels je trouwt? Want dan kan je het misschien haalbaar houden door niet teveel koppels aan te nemen.

 2. En? Ben benieuwd of je al hebt besloten :-) Denk zeker dat het iets voor je is… voor zover ik het kan beoordelen vanuit het je ‘kennen via je blogs’ :-). Succes in ieder geval, welke keuze je ook maakt!

 3. Volgens mij ben jij daar geknipt voor! Schrijven, die brief. Beter een “oeps” dan een “had ik maar…” Succes, ik gun het je ♥
  Voor mij zou het absoluuts niets zijn (-:

 4. Nou, ik zie jou dat wel doen, hoor. Mijn dochter zou zeggen: ‘Schrijf eerst die brief maar eens. Dan kun je altijd nog kijken wat je doet’. Ik heb toch zo’n slim kind ;-)

 5. Ik zie her jou wel doen… Maar je moet er wel de tijd in kunnen steken zonder jezelf, je gezin,je familie & vrienden en je werk te benadelen.

 6. Hartstikke leuk. Doen.
  Ik heb onze dochter getrouwd en hoewel ik poepzenuwachtig was, zou ik het zo weer doen. Later ben ik weer gevraagd door iemand, maar toe we spijkers met koppen gingen slaan, bleek het in haar gemeente niet te mogen.

 7. Lijkt me zeker iets voor jou. De argumenten om het niet te doen noem jezelf al op en natuurlijk zou je hier alle tijd die nodig is aan moeten besteden. Overleg met je gezin?

 8. Ja! Ik heb er ook al eens naar gekeken om babs te worden maar krijg de indruk dat het hier in de gemeente vaak ambtenaren/raadsleden zijn en dat ben ik niet. Zoals ik jou ken via je blog zou je dit prima kunnen en ook erg leuk vinden. Van het extra zakcentje kun je ook een poetsvrouw inhuren als je die nog niet hebt.

 9. Ik ken je niet maar als je al zegt dat het je leuk lijkt dan zou ik het gewoon doen. Zoals je weet werk ik met mensen in de laatste levensfase en woorden die ik en mijn collega’s regelmatig horen is dat mensen vaak spijt hebben van zaken die ze NIET hebben gedaan dan de zaken die ze wel hebben gedaan.

  Ben benieuwd wat je gaat doen :-)

 10. Oh, hoe tof! Als ik jouw blogs lees en je ‘hoor’ over je werk, denk ik dat dit zeker iets voor je zou zijn. Het lijkt me best veelzijdig. Steeds een huwelijk, maar toch steeds anders.

 11. Ja, dat lijkt me zeker wat voor jou, maar het moet met gezin en werk natuurlijk wel goed te combineren zijn

 12. Klinkt als een leuke baan misschien iets voor mij “later”? Ik denk dat dit ook erg bij jou past, omdat je plezier hebt bij de contacten die je met mensen hebt tijdens je werk en ook houdt van toespraken schrijven.

 13. Hoewel ik je niet persoonlijk ken denk ik dat je het wel zou kunnen , met de kanttekening dat je misschien voor sommige bruidsparen wat té serieus zou kunnen zijn, teveel een levensboodschap mee wilt geven. Maar ik kan me ook wel iets voorstellen bij je bedenkingen. Afraffelen kán gewoon niet en dat zou je ook zeker nooit doen en dán gaat er veel voorbereiding in zitten.
  Of het ets voor mij zou zijn? Heel stiekem denk ik van wel maar ja, een babs die heel vér in de 70 is ?

 14. Ik heb heel wat huwelijksvoltrekkingen meegemaakt en ik als fotograaf wil je, mocht je het doorzetten. Drie dingen meegeven. Humor is heel belangrijk, je moet je heel erg in mensen inleven en dat kost veel tijd en bovenop alles voor je aan het bruid kussen verhaal begint check naar de fotograaf of die klaar staat.

 15. Ik denk dat je het meer als hobby moet zien dan als werk (al is het dat natuurlijk ook) en zeker als je de karige verdiensten in ogenschouw neemt. En wat vind je verder zo leuk dat er zoveel uur voor wil vrijmaken, ook in het weekend. Ook omdat je ongetwijfeld meer (tijds-)druk gaat ervaren. Mijn conclusie is dat je het wel supersuperleuk moet vinden. En of de erkentelijke bruidsparen jouw investering de moeite waard maken, is een lastige afweging. Ik zou in jouw geval sowieso solliciteren, misschien wordt de beslissing dan voor je genomen 😉
  En tzt je eigen dochters in de echt kunnen verbinden is natuurlijk geweldig 🤗

 16. Zou niets voor mij zijn, maar ik denk dat het op jouw lijf geschreven is voorzover ik dat kan beoordelen naar aanleiding van al je blogs

 17. Voor mij zeker niet, ik sta liever niet zo op de voorgrond. En of het iets voor jou is, kan jij alleen bepalen denk ik. Je kan altijd het gesprek aan gaan, kijken hoe dat is en na het gesprek alsnog besluiten dat het ‘m niet gaat worden natuurlijk. Een sollicitatie versturen betekent niet direct dat je er ook daadwerkelijk aan vast zit ;)

 18. Nee, voor mij niet. Ik spreek niet zo graag in het openbaar. Maar als je daar wel van houdt lijkt dit me zeker een leuke bijbaan!

 19. Ik ken je natuurlijk helemaal niet persoonlijk, maar door wat ik hier al jaren meelees lijkt het me precies wat voor je. Je houdt van mensen, bent goed in taal, komt mooi uit je woorden, kan een toespraak houden. Doen! Wat een mooie functie. En trouwens, je krijgt meer spijt van de dingen die je niet probeerr, dan van wat je wel probeert.

 20. Ik heb een vriendin hier in DK die dat doet. Ze vindt het (meestal) erg leuk.
  _PS wij werken hier normaal 37 uur per week ;-)_

 21. Ik denk dat het een verrijking kan zijn. Je ontwikkelt weer een andere kant van jezelf. Maar alleen jij kunt het bepalen. Ga eens met andere ‘babsen’ praten.

Reacties zijn gesloten.