De jongen, de mol, de vos en het paard


Het is een prachtig boek dat ‘De Jongen, de mol, de vos en het paard‘ van Charlie Mackesy. Bijzonder mooie en treffende teksten en fantastische tekeningen.

“Wat wil jij worden als je groot bent?’ vroeg de mol. “Lief,’ zei de jongen. “De jongen, de mol, de vos en het paard’ van Charlie Mackesy is een moderne fabel voor jong en oud. De 100 illustraties en de poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen de jongen en de drie dieren. De universele lessen die ze samen leren zijn stuk voor stuk levenswijsheden.

Eigenlijk valt er niet heel veel over te zeggen terwijl er tegelijk alles over te zeggen valt. Je hebt het boek in 10 minuten uit want het bevat nauwelijks tekst en veel tekeningen. Maar … als je nadenkt over wat er staat … dan wordt het anders. Het boek zit vol met mooie en rake woorden die mij raakten.

De paar bladzijdes hieronder bijvoorbeeld: ik vond ze zo mooi!
Het is echt zo’n boek dat je af en toe oppakt om erin te bladeren en wat te mijmeren. Een boek ook dat volgens mij een heel mooi verjaardagscadeautje zou zijn.

Wat denk jij, is dit een boek voor jou? En aan wie zou jij een boek als dit cadeau willen geven?

10 gedachten over “De jongen, de mol, de vos en het paard

  1. Wat een prachtig boek! Dat is iets om aan mijn vriendin Simone te geven voor haar verjaardag. Echt heel treffend. Ik ken Simone uit het revalidatiecentrum waar Vriendje-lief zat. Zij revalideerde daar na een hersenbloeding en we zijn hele goede vriendinnen geworden. Ik schrijf het even op. Bedankt!

  2. In de boekenweek had ik de recensie gelezen. Ik vind het prachtig! Die subtiele tekeningen waar elke beweging toch opstaat en die veelzeggende korte teksten.
    Ik zou het cadeau geven aan Dien, mijn blogmaatje. Ze kan het op dit moment goed gebruiken.

  3. Ik zou het voor mezelf niet snel kopen maar wel als cadeautje voor m’n zus of voor een goede vriendin. Bedankt voor de tip! 😊

  4. Ik heb het boek ook liggen (want ik kreeg het opgestuurd), maar het is een boek dat ik zelf nooit zou pakken. Ligt ook onderop de stapel bij mij. Ik ben benieuwd wat ik ervan ga vinden.

  5. Doet me denken aan le petit prince maar dat heeft wat meer tekst. Leuk dat je ook dit soort boeken leest en bespreekt

  6. Wat een prachtig boek. Ik ga er naar op zoek. Voor mijzelf en een voor mijn BFF die heel ernstig ziek is.

Reacties zijn gesloten.