Wandelen in tijden van Corona

Ik wandel me werkelijk waar helemaal suf sinds de Coronacrisis. Ik wandelde al veel, maar nu nog meer dan anders. Tot gisteren stond de teller op 144 kilometer in april. In 18 dagen heb ik al 20 keer de wandelschoenen aangetrokken. En weet je wat het allerfijnste is, dat ik niet alleen wandel, maar ook vaak op pad ga met De Scholier, De Student en Mr. T.. En dat dat in alle mogelijke combinaties gebeurt. De ene keer met Mr. T., een andere keer met De Student en De Scholier samen en ook regelmatig met één van beide dames.

Hieronder een heleboel foto’s van de omgeving waar ik woon. Ik zou zeggen: Enjoy!
Waar vermaak jij je op dit moment goed mee?

28 gedachten over “Wandelen in tijden van Corona

 1. Mooie foto’s! Ik vraag nu me nu wel af waar je ongeveer woont, want het voelt heel bekend… Mag je uiteraard ook mailen.

  Ik wandel ook nog steeds graag nu, maar ik moet wel nog werken (vanuit huis) en nu met de brand op De Meinweg is de lucht hier (toch een stukje verderop) eigenlijk niet te doen.

 2. Mooie foto’s! Heerlijk dat gewandel. Ik wandel ook heel veel. Wel altijd alleen (Vriendjelief=risicogroep=binnenblijven en hij kan niet zo ver). Maar eigenlijk vind ik het dan wel lekker om even alleen te zijn. verder rommel ik veel in huis. En ik werk natuurlijk nog steeds gewoon. Daar gaat nog best wat tijd in zitten ;-)

 3. Wat goed en fijn dat jij zoveel wandelt nu en ook leuk dat je man en dichters mee willen wandelen!
  En wat een mooie foto’s! Wat is het mooi buiten he?

 4. Mooie omgeving! Wandelen is helend! Fijn dat je dit zo goed kan. Ik fiets en wandel, maar niet zover. Dat laten de gewrichten niet toe. Verder vermaak ik mij met haken, schilderen, filmpje kijken, tekenen, bloggen, lezen, buiten zitten in de tuin, gewoon ff niksen en wegdromen. Én sinds kort koken.

  • Gewoon wat meer tijd voor en ik vind het ook gewoon hartstikke fijn. Normaal wandelde ik al vier dagen in de week, nu iedere dag

 5. Ik wandel en loop hard het hele jaar door. Corona of niet. Verder doe ik bijna precies hetzelfde dus het heeft allemaal minder invloed op mijn leven.

  • Ik snap daar niets van, ik kom meestal amper iemand tegen. En als er ik iemand wandelend of fietsend tegenkom dan geven we elkaar de ruimte. Of we kletsen een tijdje, netjes op afstand.

 6. Heerlijk! Ik ben ook vaker aan het wandelen (met Noa) maar pak ook vaker mijn skates. Heerlijk om in de natuur even mijn hoofd leeg te maken. Echt prachtige foto’s hier.

 7. Wat woon je daar prachtig! Ik wandel en fiets op ‘t moment ook heel veel. Ik woon ook prachtig, maar toch fijn om na al die weken op deze manier een soort inkijkje in een andere omgeving te krijgen;).

 8. Fijn hè? Ik wandelde regelmatig in de natuur, maar heb mezelf nu op wandeltherapie gezet. Dat betekent dagelijks minimaal een half uur wandelen.
  Nu ik niet meer als postbezorger werk en door gezondheids dingetjes niet sport, beweeg ik echt veel te weinig. En dat matcht dan weer slecht met mijn liefde voor koekjes, chips en chocola.
  Soms alleen, soms in gezelschap van een huisgenoot of mensen uit mijn woonomgeving. Meestal met een doel, om ergens iets op te halen of af te geven. Wanneer ik alleen loop, luister ik meestal naar een podcast. Uiteraard kies ik altijd een stille route, zonder andere recreanten.

 9. Wat een mooie omgeving, dat wandelt wel zo plezierig. Ik wandel tussen de huizen, van de ene wijk naar de andere. En verder brei ik me suf en moet ook nog weleens werken. Maar ik hoop dat ik snel weer eens in een fijn bos kan wandelen.

 10. Je woont in een mooie omgeving.

  Waar ik me mee vermaak. Werken, wandelen, en gewoon even he-le-maal niets doen en vegeteren op het balkon.

 11. Jullie wonen in een wandelrijke omgeving met al dat groen! En ik zie weinig andere wandelaars. Dat is hier wel anders. Hele kuddes komen voorbij, gelijk de avondvierdaagse. Gelukkig kent niet iedereen de achteraf-weggetjes in de polder…Ik wandel iedere dag, weer of geen weer. Met een hond moet je wel.
  Gezellig om met elkaar te wandelen ♥

 12. Je woont in een prachtige omgeving!
  Wandelen ik doe het ook regelmatig, soms alleen, soms met mijn moeder. Nu helaas verplicht thuis, maar ik hoop me deze week weer beter te kunnen melden en weer lekker op pad te kunnen.
  Daarnaast vermaak ik me eigenlijk prima met lezen, puzzelen, home workouts. Ik kom de dagen wel door!

 13. Wat voor jullie wandelen is, is voor ons fietsen. Lekker buiten en elke dag de natuur groener zien worden, prachtig.

 14. Een mooi gebied om te wandelen, zo te zien. Prachtige foto’s!
  Ik wandel nu niet meer als anders, maar ik mis wel de wandelingen met mijn vriendin. Als ik nu ga wandelen is het met manlief of alleen. Mijn vriendin is slechthorend en het is daardoor onmogelijk om bij haar die anderhalf meter afstand te houden. Ze heeft wel gehoorapparaten, maar dan nog mist ze veel van wat er gezegd word.

 15. Fijn dat het wandelen je zo deugd doet. Mooie foto’s vooral die van die boomwortels. Dar hou ik van. Je weet waar ik me mee bezig hou denk ik maar wandelen doe ik maar weinig nu.

 16. Het is daar zo mooi; in het Brabantse land. Ik mis het een beetje, maar het zal nog wel even duren voor we weer de grenzen over mogen.

 17. Natuur stoort zich niet aan dat vieze virus …..
  Mooie foto’s, er staat er eentje dubbel tussen en eentje staat gekanteld. Je ziet, ik heb ze allemaal bekeken :-)

  • Die dubbele had ik al gezien, haal ik er straks wel uit
   Die gekantelde is bewust 😀

 18. met het mooie weer van de laatste tijd en jouw wandelomgeving kan ik me goed voorstellen dat je menig wandeling gemaakt heb!
  Ik ben tot nu toe nog steeds ‘gewoon’ aan het werk geweest dus mijn dagen zagen er niet veel anders uit dan normaal.
  Nu wel een weekje ‘vakantie’ (eigenlijk zou ik nu in Wenen zitten)….ik heb me de afgelopen drie dagen vermaakt met lezen, veel bloggen (niet mijn eigen maar hier: https://www.hebban.nl/spot/literatuurclub en hier: https://www.hebban.nl/spot/literatuur-cafe), puzzelen en wat huishoudelijke klusjes, de komende dagen wil ik zeker ook nog wat wandelingen gaan maken!

 19. Ook veel wandelen en elke dag wel journalen (beetje crea knippen/plakken met stukjes schrijven)

 20. Oh… daar wil ik ook wel lekker wandelen. En mét gezelschap loop je al héél makkelijk een eind weg. Ik doe eigenlijk niet heel veel anders dan anders afgezien van afstand houden. ;-)

Reacties zijn gesloten.