Wat een heerlijke dag!

Oh, wat hebben we gisteren een heerlijke dag gehad. Natuurlijk was het prachtig weer (zoals gebruikelijk de laatste tijd, hoe mooi zou het zijn als er ‘s nachts iedere keer een mals buitje zou vallen) en daar genoot volgens mij iedereen van.

Mr. T. en ik wandelden een flinke ronde en dat was superfijn.

En daarna kwamen mijn ouders borrelen en eten. Alle bakjes leeg. Heerlijke pesto-olijven, nootjes en ook maar wat worteltjes en komkommer want er moest ook nog gegeten worden. Mijn moeder dronk voor het eerst in haar leven een alcoholvrij biertje en ze vond het nog lekker ook!

Netjes op 1½ meter afstand onder onze ‘nieuwe’ veranda (die nog steeds niet klaar is, maar zodra dat het geval is zal ik wat foto’s plaatsen). Of nou ja, we deden echt ons uiterste best om die 1½ afstand te hanteren, maar een paar keer was het wat minder. Maar zitten deden we echt met een nette afstand tussen ons. Raar, maar nodig denken we maar. We wonen allemaal in het epicentrum en hebben teveel mensen verloren, dus echt heel veel moeite kost het niet. Maar tegelijk: wat zou ik ze supergraag een dikke knuffel willen geven!

De Scholier kookte voor ons. Dat doet ze de laatste tijd best vaker en ze heeft er veel plezier in. Het zijn wel altijd pasta’s of wraps of zoiets, maar het belangrijkste vind ik dat ze er plezier in heeft en dat heeft ze. Ze maakte een pasta met spinazie en zalm en een pasta met kip en salami. Beiden erg lekker!

Na het eten even uitbuiken en toen was het tijd voor het dessert dat De Scholier had gemaakt: een aardbeientiramisu en ook die was heerlijk!


We sloten af met koffie en truffels met verse room. Het is maar goed dat we vooraf bijna 12 kilometer wandelden, dus misschien dat Mr. T. en ik er calorietechnisch gezien nog een beetje goed vanaf komen.

Het was in alle opzichten een heerlijke dag!

18 gedachten over “Wat een heerlijke dag!

  1. Nu het zo lang niet gemogen heeft is het ook dubbel genieten van het samenzijn. We beseffen steeds beter dat we het zo goed hebben samen en hoe belangrijk de “gewone” dingen zijn. Het was een echt feestje en zo leuk dat onze kleindochter heerlijk gekookt had voor ons. Wij kunnen het volmondig beamen: Wat een heerlijke dag. Liefs, oma en opa.

  2. Dat was lekker genieten. Tja, als beide partijen, voor knuffelen zijn er 2 nodig, de afgelopen 14 dagen niet snotterig of iets dergelijks zijn geweest, begin ik er toe te neigen om directe aanverwanten toch weer een knuffel te geven. Dat is iets anders dan jan en Alleman met een knuffel te begroeten, maar nu de besmettingsgraad zo gedaald is moet dit zo af en toe weer kunnen.

  3. Fijn dat dit weer kan/mag. Ik vind het ook nog wat onwennig, merk ik. En super dat je jongste zo graag in de keuken staat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *