Vakantie

Deze week werk ik nog en dan is het vakantie (vier weken heb ik er maar liefst)! Op de een of andere manier ben ik er nog niet zo mee bezig merk ik. Vorig jaar zat ik nu al in de Dordogne en ook voor dit jaar hadden we al een camping in Frankrijk geboekt. Daar zouden we op 18 juli naar toe gaan voor twee heerlijke weken. Zin hadden we erin, tot corona. Dus, die camping hebben we al meer dan zes weken geannuleerd. We zagen het toen al niet echt zitten om naar het buitenland te reizen met ‘weet ik veel hoeveel restricties’. Dus, die vakantie hebben we geannuleerd en alvast voor volgend jaar vastgelegd.

Maar wat dan??? Nou, dat lieten we maar aan De Scholier over en uiteindelijk boekten we twee vakanties. De eerste voert ons naar Ermelo waar we een prachtig huisje voor een week het onze mogen noemen.

De Scholier viel vooral op de slaapkamer in de nok van het huis. Daar gaat ze het prima naar haar zin hebben. En haar nichtje komt ook nog twee nachtjes over en samen gaan ze dan naar Walibi. Mr. T. en ik vermaken ons prima met wandelen en fietsen en wat cultuur/historie snuiven.

Na dat weekje zijn we een weekendje thuis om vervolgens voor een week naar het zuiden af te reizen. We zitten dan, opnieuw, in een prachtige locatie. Die Schglier heeft er verstand van zullen we maar zeggen.

In Mechelen zullen we, wederom, veel wandelen verwacht ik. Maar uiteraard staan Margraten, Maastricht en Vaals op het programma. Fietsen zie ik ons hier niet echt doen met onze gewone fietsen.

Wat zijn jouw vakantieplannen? Had je al iets geboekt en wat ga je daarmee doen? Ga je gewoon of heb je geannuleerd?

Enne: heb je nog tips voor Ermelo of Mechelen? Ze zijn van harte welkom!

25 gedachten over “Vakantie

 1. Ik moet eerst nog 6 weken kei hard werken om de vakanties van de collega’s met kinderen op te vangen. Wij hebben altijd vakantie ná de schoolvakantie dus ik ben er nu nog niet mee bezig. We willen wel even thuis weg i.v.m. het vele mantelzorgen dit jaar, maar dat kan net zo goed in Nederland. Mijn partner wil graag naar het buitenland, maar ik wil eerst zien hoe de hele situatie zich ontwikkeld. Als we in Nederland blijven huren we denk ik een trike en gaan we een paar dagen toeren.

 2. Fijn dat je bijna vakantie hebt. Ik herken wat je zegt, in mijn hoofd ben ik er ook helemaal nog niet mee bezig.
  Wij gaan met zijn 4-en de halve Elfstedentocht fietsen, met elke nacht ergens anders ons bed. Daarna nog een week naar Drenthe, ook een prachtige provincie.
  Werkse nog, die laatste dagen.

 3. Jammer dat de vakantie in Frankrijk niet door kan gaan, maar volgens mij gaan jullie evengoed even lekker genieten!
  Heel veel plezier gewenst! Ik heb in september vakantie, maar dat wordt een last minute beslissing. Gezien ik toch alleen ga is dat ook niet erg.

 4. Lol, ik zie Mechelen staan en denk meteen aan mijn woonplaats en was al benieuwd waar je dan ging logeren. Dan pas zie ik uitjes als Maastricht staan, die dus niet in de buurt liggen van “mijn” Mechelen.
  Veel plezier, fijne vakantie

 5. Deze wandeling: https://www.wandelnet.nl/wandelroute/1449/Landgoed-Tongeren
  of deze https://www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/trage-tocht-vierhouten-2/15108/
  en ook deze: https://www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/trage-tocht-ermelo/15101/

  Zo mooi lopen daar. Verder het Noord-Veluws Museum in Nunspeet, de binnenstad van Harderwijk en twee musea aldaar (Het Stadsmuseum en het Marius van Dokkum Museum). Harderwijk heeft ook een leuke tour met fietsgids (https://biketourharderwijk.nl/)

  Jaja, het is wel duidelijk waar ik opgegroeid ben en waar de familie nog woont. Nunspeet en Harderwijk. En die Den Herder op de zolder van Het Stadsmuseum? Overgrootvader van manlief. ;-))

 6. Wij hadden ook plannen om naar Frankrijk te gaan, maardeze door de corona gewijzigd. Achteraf misschien ook maar goed, want ik vraag mij af of het nog wel verstandig is om met mijn man zo lang te gaan reizen. Ik moet dit in het komende jaar nog maar eens goed bekijken.
  We zijn met de caravan in Salland neergestreken. Het is er mooi, alleen laat het weer veeeeel te wensen over.

 7. Wij hadden nog geen vakantie geboekt en gaan we ook niet doen.
  We gaan fijne fietstochten maken en wellicht een week recreëren bij lieve vrienden in Reeuwijk.

 8. Vakantie Noorwegen gecanceld.
  Riviercruise gecanceld.
  Uitje Duitsland gecanceld.

  Dus kom ik in Ermelo wel ff langsfietsen.😉

  Tip!
  Jullie richting Harderwijk fietsen via een ‘ondergrondse’ fietsrotonde (heel leuk) richting centrum blijven volgen en daarna naar de boulevard.
  Heerlijk even opsteken aldaar, horeca ten over.
  Vervolgens langs de boulevard blijven fietsen en de via de fietsbrug over de A28 terug naar Ermelo.

 9. Ik heb in Ermelo en Harderwijk gewoond de omgeving is al mooi.Al fietsend of wandelend kom je langs mooie plekjes.Het Veluwemeer,de bossen en de heide.
  Wij blijven gewoon thuis dicht bij de hut van Rutte,het ziekenhuis dus.
  De scholier heeft er een geweldige kijk op en Nederland is echt zo gek nog niet,daar komen nu meer mensen achter heb ik zo’n idee.Limburg ook prachtig,bij Valkenburg in de buurt is een mijnmuseum en de mergelgrotten als je wat actief wilt zijn.Denk dat je nu wel moet reserveren ik vond het erg leuk in ieder geval.
  Fijne vakantie gewenst.

 10. Juist wel fietsen in het Zuiden (-: Heerlijke herinneringen heb ik daaraan.
  De Franse camping ziet er geweldig uit. Jullie hebben iets om volgend jaar naar uit te kijken. En in Nederland gaan jullie ook genieten: voor elk wat wils.
  Scholier heeft er duidelijk kijk op!
  Lieve groet.

 11. We hadden geen plannen en die heb ik nu óók niet. Ben al niet zo’n vakantieliefhebber . Maar ik ga vast wel eens hier of daar een dagje heen naar een leuke stad waar ik misschien wel een medeblogger kan ontmoeten. Dat is ook wel een beetje vakantie.

 12. Ik ben nog nooit in Ermelo en nog nooit in Mechelen dus ik kan je niet helpen. Maar het ziet er alvast prachtig uit en ik weet zeker dat jullie je wel zullen vermaken. Ik zou met dochterlief een weekend naar Dublin gaan. Het is Deventer geworden, ook leuk.

 13. Wat leuk dat jullie ook naar Limburg gaan. In Wittem zou je de kloosterbibliotheek kunnen bezoeken. In het hotel (bijna) naast het redemptoristenklooster is mijn vader ooit geboren. Het is nog altijd een hotel, heet nu “in den rooden leeuw van Limburg”. In Eys (daar groeide mijn moeder op) is het gezellig eten bij “de tantes”, maar ook in Mechelen zijn er zat mooie en leuke plekken. Misschien fiets met trapondersteuning huren? Het is er echt mooi fietsen!

 14. Prima vakantieplannen! Verstandig om niet naar Frankrijk te gaan. Daar zou ik me ook niet prettig voelen.
  Dit jaar ga ik naar ‘costa du jardin’ . Dat was ik al van plan. Ik hoef me niet meer aan de schoolvakanties te houden. Ik zou wat busreisjes maken in april en september, maar dat doe ik een andere keer. Wat lekker eten bestellen, af en toe een dagje weg, wat cultuur en zee, lekker fietsen en wandelen: een ‘Wietsvakantie’ .
  De scholier heeft een erg goede smaak. Heel veel plezier, daar!

 15. Zo, die Scholier van jullie heeft er zeker verstand van! Prachtige huizen heeft ze uitgezocht. Ik blijf thuis deze zomer, maar dat was voor corona ook al het plan, dus geen wijzigingen voor mij;).

 16. Wij zouden naar Sicilië (Italië) gaan, maar dat werd geannuleerd en in plaats daarvan gingen we een midweek naar Zuid-Limburg, wat ons enorm goed bevallen is. In september hebben we nog een week vrij, maar we hebben daar nog niet echt plannen voor gemaakt.

  Ik wil jullie alvast een hele fijne vakantie wensen!

 17. Wat een mooie huizen! Kun je delen waar je ze geboekt hebt? Mooie vakantie-adressen zijn tenslotte altijd welkom!

   • Dank voor het delen. Ik heb me suf gezocht naar mooie huisjes in Nederland, maar dit soort pareltjes kwam ik niet tegen!

    Fijne vakantie!

Reacties zijn gesloten.