Happen & Trappen

Mijn moeder werd 75 in februari en van ons kreeg ze voor deze bijzondere verjaardag een ‘happen & trappen’ cadeau. Mijn broer en zijn lief, Mr. T. en ik zouden haar en ons pap trakteren.

In eerste instantie zouden we ergens in mei op de fiets stappen maar ja, daar kwam een virus tussendoor. 

En dus besloten we onlangs om vandaag, op mijn vaders 77ste verjaardag te gaan (pap van harte! Love you!!!). We hadden een mooie route uitgekozen (hoopten we) en hadden er zin in.

De weersvoorspellingen waren niet denderend en uiteindelijk fietsten we alleen het eerste stuk en het laatste stuk zonder poncho. Er tussenin bevond zich een heeeeeeeeeeeeeeeeel land bui.We starten met heerlijke appeltaart met cappuccino en vanaf hartje Oss fietsten we via een supermooi pad richting Megen waar we het voorgerecht gepresenteerd kregen. Echt superlekker! Vooral de kaas ‘tête de moine‘, maar jemig die kost wel een paar knaken.Vervolgens ging het via mooie dijken richting Ravenstein. We zagen prachtige boerderijen, heel veel schapen, ooievaars, reigers, mooie natuur en helaas ook een egaal grijze lucht waaruit heel veel water naar beneden kwam. Best jammer, maar ja.. Het restaurant waar normaliter de soep geserveerd werd was dicht waardoor we soep en hoofdgerecht bij hetzelfde restaurant kregen. Ik koos voor kerriesoep en spareribs. Heerlijk.  Wat een prachtig restaurant was dat trouwens en wat een geweldige sfeervolle inrichting met allerlei verschillende ruimtes. We zaten prinsheerlijk in een aparte ruimte aan een mooie ronde tafel. Het was er goed toeven.

Onze laatste stop was in Megen waar we een heerlijk dessert kregen. We waren eensgezind en kozen allemaal voor de monchou met kersen. En wow, wat een mooi restaurant was ook dit zeg. Een prachtige en sfeervolle inrichting. Vanuit Herpen was het nog een kilometer of 11 naar het startpunt en deze laatste kilometers gingen door een mooi bosgebied en waarempel, het was droog. Het laatste stuk ging dwars door Oss en daar hebben ze werk gemaakt van fietsvriendelijkheid: de fietsstraat. Al begrijp ik dat het experiment niet overal even succesvol was/is, het stuk dat wij fietsten was heerlijk.

Rond 18.30 uur waren we weer bij de auto en werden de fietsen op het rek gehesen en reden we huiswaarts. Het was een buitengewoon leuke dag vonden we. En als het niet zo nat was geweest, dan was het een buitengewoon superleuke dag geweest. 

Ik denk dus dat er een nieuwe traditie geboren is! 

14 gedachten over “Happen & Trappen

 1. H&T is superleuk.
  Veel gedaan, je komt op de mooiste plekjes.
  Je kunt het weer goed bekijken voor de volgende dag omdat je tot 18.00 uur kunt boeken.
  Een hele mooie route is Giethoorn.

 2. Gezellig door de stad en streek die ik zo god ken van vroeger en nog vroeger.
  Op de fiets naar Herperduin, zwemmen in een van de vennen. Naar Macharen, Megen en Lith. De weg naar het oude zwembad of om te vissen. Zwemmen in de Maas. Fietsen over de dijk. Uitgaan op de Heuvel in Oss. Leuke h erinneringen

 3. Oh, zeg! Wat leuk! Jammer van de regen. Maar die valt in de categorie ‘later lachen we er om’. De gerechten zien er heerlijk uit. Enne… gefeliciteerd nog!

 4. Wij hebben er geweldig van genoten! Een heel.bijzonder cadeau vooral door het de hele dag samen zijn. Wat was het eten lekker en de restaurants mooi en sfeervol. Zo is 75 en 77 worden echt een feest. Dank jullie wel.

 5. Heel jammer van de regen maar dat heb je nou eenmaal niet in eigen hand. Wat een leuke manier om een verjaardag te vieren, en natuurlijk alsnog gefeliciteerd met de jarige paps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *