Barker & Noort

Op 1 februari 2019 postte ik een logje over een prachtige thriller die ik had gelezen en dat ik niet kon wachten op deel 2. Nou, blijkbaar was ik dat even vergeten, maar gelukkig las ik laatst een logje van iemand die deel 2 (en er is zelfs een deel 3) gelezen had.

Het vijfde meisje‘ van J.D. Barker is een geweldig boek.

Het is vier maanden geleden dat detective Sam Porter het leven van Emory redde, maar daarbij Anson Bishop liet ontsnappen. De media en het politiekorps zijn ervan overtuigd dat hij zich door de moordenaar heeft laten bespelen. Porter wordt van de zaak gehaald en mag zich er ook privé niet meer mee bezighouden. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Als het lichaam van de tiener Ella Reynolds wordt aangetroffen in een bevroren meer, denkt de politie direct aan Bishop. Is dit zijn volgende slachtoffer? Terwijl zij zich op de nieuwe vondst storten, volgt Porter een aanwijzing uit Bishops verleden. Hoe meer geheimen zich ontvouwen, des te meer realiseert Porter zich dat er maar één ding nog angstaanjagender is dan een seriemoordenaar: de moeder van een seriemoordenaar.

En ook het derde deel ‘Vergeef me‘ doet daar niet voor onder.

Als Anson Bishop – hoofdverdachte van een reeks gruwelijke moorden – zich overgeeft aan de politie, legt hij een schokkende getuigenis af. Een getuigenis die niet alleen het onderzoek naar de seriemoorden op losse schroeven zet, maar ook de levens van de betrokken detectives -verandert. Terwijl Bishop wordt ondervraagd, worden enkele minuten na elkaar vier lijken aangetroffen. Ze zijn in zout gelegd en zorgvuldig gepositioneerd. Bij alle vier worden de woorden “Vader, vergeef me’ gevonden. Voor detective Sam Porter halen de woorden lang vergeten herinneringen naar boven, aan een verleden dat hij diep begraven heeft. Maar als Bishop in -hechtenis zit, wie is dan de moordenaar?

Barker schrijft in een razend tempo. Hij gebruikt korte hoofdstukken en het boek raast maar door en door. Het zijn best heel ingewikkelde boeken dus eigenlijk kun je ook niet anders dan de boeken snel achter elkaar lezen (dat geldt vooral voor deze twee boeken overigens omdat die zich samen in een korte tijdspanne afspelen) want er zijn nogal wat dingen om, al lezende, te onthouden. Maar echt: prachtige boeken. Lezen dus: alle drie.

Ook las ik ‘Bonuskind‘ van Saskia Noort.

Vijftienjarige Lies wordt op een ochtend wakker met het gevoel dat haar moeder Jet iets is overkomen. Haar bed is niet beslapen en ze heeft haar mobiele telefoon thuis laten liggen. De vierentwintig uur die volgen ontvangt Lies geen enkel teken van leven. Haar vader en zijn nieuwe vriendin Laura schakelen de politie in, ze geloven dat het te maken heeft met haar mentale toestand: ze zou de scheiding nooit te boven zijn gekomen en heeft daarom besloten te verdwijnen. Of erger. Lies weet echter zeker dat ze dat nooit zou doen en gaat zelf op onderzoek uit. met alle gevolgen van dien.

Ik vond dit een lekker boek voor tussendoor. Ook dit boek bestaat uit korte stukken en is in een snel tempo geschreven. Het is af en toe behoorlijk grof en daar houd ik niet zo heel erg van, maar het klinkt allemaal wel vrij logisch. Het einde van het boek had ik niet aan zien komen, maar ja, daar kan ik hier natuurlijk iets over schrijven.

7 gedachten over “Barker & Noort

  1. Die boeken over Sam Porter kun je inderdaad het beste maar snel achter elkaar lezen. Fijn dat deel drie bij jou ook goed is bevallen. Ik was bij deel drie behoorlijk teleurgesteld in het einde.

    • Oh ja, bij jou had ik erover gelezen. Ik vind het einde eigenlijk wel passen. Hoe liep het dan aan af in jouw droom?

      • In mijn droom waren er andere motieven en volgens mij was er zelfs een andere dader. Weet ‘t eigenlijk niet meer. Maar het verhaal was in mijn beleving beter afgerond;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *