Back to school!

Het gaat echt gebeuren. Saar gaat weer naar school. Vanaf vandaag start ze in de vierde klas van de havo. En dat zal behoorlijk wennen zijn vermoed ik.

Want sinds de scholen in maart sloten is ze geloof ik in totaal zo’n vier keer naar school geweest. En dat was allemaal in juni en dan iedere keer voor maar één uurtje. Dus dat sloeg eigenlijk nergens op. De rest van het onderwijs ging allemaal digitaal en of dat nou zo goed uitgepakt heeft zullen we in de komende maanden wel zien.

Saar heeft trouw alle lessen gevolgd en ook haar huiswerk gemaakt (al is ze wel een tijdje vergeten dat ook leerwerk huiswerk is, dus dat moest nog ingehaald worden). De eerste maand heeft ze helemaal geen vriendinnen gezien. Dat kon ook niet gezien de situatie hier thuis. Daarna een tijdje haar twee besties en sinds een tijd ontmoette ze weer redelijk wat leeftijdsgenoten (want dat was toegestaan). Ik zag dat het haar goed deed. De derde klas van de havo was voor Saar een heel fijne klas. Het was eigenlijk de allereerste klas waarin alles soepel verliep, geen gedoe, geen gezeik, ze was happy. En toen, tja, corona …

Eind van het schooljaar moest er een profiel gekozen worden en Cultuur en Maatschappij past helemaal bij Saar, dus dat is het geworden. Afgelopen vrijdag kreeg ze informatie over haar nieuwe klas en ze kent helemaal niemand op één meisje na dat van de mavo overstapt naar de havo. Maar goed, dat meisje en Saar liggen elkaar heel goed. En verder zijn nu dus de profielen gekozen en dat betekent dat je deels in dezelfde groep zit, maar voor andere vakken wisselt en dus ook weer oude vertrouwde en nog meer nieuwe gezichten zult zien.

We gaan het meemaken. Ik hoop dat ze een fijne klas heeft en ik hoop vooral dat het een redelijk normaal lesjaar zal worden waarin ze gewoon naar school kan blijven gaan want dat is volgens mij voor de jeugd heel erg belangrijk: elkaar ontmoeten!

13 gedachten over “Back to school!

  1. Ik vond dat corona gedoe voor mezelf niet zo’n punt. Maar ik kan me best voorstellen dat het voor de jeugd een heel ander verhaal was of nog is. Ik wens jullie dochter een heel mooi schooljaar toe. Met veel (nieuwe en oude) vrienden en vriendinnen en een heleboel lol. Dat hebben ze wel verdiend!

  2. Ik hoop ook dat ze een heel fijn schooljaar tegemoet gaat en dat de scholen niet weer dichtgaan, dicht moeten.

  3. Wat fijn zeg dat het normale schoolleven weer begint voor haar. Mijn kinderen zitten op het hbo en universiteit, en daar is alles helaas nog via de computer…

  4. Ik hoop dat Saar een fijn schooljaar krijgt. Ik ben heel blij dat alle middelbare scholen weer redelijk normaal van start gaan, want digitaal onderwijs voor mijn brugsmurf leek me niet ideaal.

  5. Altijd weer spannend, zo’n nieuw schooljaar en zéker als dat met een nieuwe klas is. Ik hoop echt dat ze een heerlijk schooljaar krijgt.

Reacties zijn gesloten.