Specials

Ik heb een abonnement op Linda. Al jaren en als ik er soms over denk om dat abonnement op te zeggen dan wordt mij dat verboden door mijn dochters. Want ze lezen het blad graag. En dat geldt ook voor Mr. T.. Als wij de Linda. uit hebben, dan gaat ie naar mijn nichtje en van haar weer naar haar moeder. En of ie daarna nog ergens heen gaat, dat weet ik niet. Maar goed: het blad wordt goed gelezen in ieder geval.

Lang geleden schreef ik een logje over de ‘ésta‘, dat vond ik een leuk blad. Na ‘ésta’ kwam de Linda. dus blijkbaar hier in huis. En heel af en toe een ‘Quest’.

In de afgelopen maanden echter heb ik best wat andersoortige tijdschriften in huis gehaald. Saar en ik zijn degenen die ze lezen en die ze nu ook bewaren. Want het thema spreekt ons beiden enorm aan. Het zijn verhalen die het verdienen gelezen te worden vinden wij. En om bewaard te blijven.

Welke tijdschriften lees jij? Heb je een abonnement of koop je ze los? En koop je soms van dit soort ‘specials’?

15 gedachten over “Specials

 1. Ik vind het leuk om af en toe een Linda te lezen maar heb geen abonnement. Ik heb tijd genoeg maar op de een of andere manier komt het er nog niet van om de blaadjes van de Consumentenbond en de Kampioen te lezen.

 2. Ik had vroeger een leesmap. Die las ik helemaal uit. Ik begon met de Libelle en de Margriet en aan het eind van de week zat ik de Tina en de Donald Duck te lezen. :-)
  Ik lees nu eigenlijk nooit meer tijdschriften. Ik vind ze vaak veel te duur.

 3. Ik lees ook graag de Linda. Ik krijg hem altijd van een vriendin. De Flow heb ik een abonnement op dat ik kreeg van mijn twee zusjes voor mijn verjaardag.

 4. Ik heb mazzel. Wij hebben een soort familieleesmap. Dat betekent dat ik gratis mee lees met hun bladen. Ze zijn vaak een half jaar oud, of ouder, maar dat maakt voor wat er te lezen valt niet uit.
  Tijdsgebonden dingen als bv mode, daar ben ik toch niet gevoelig voor.
  Ik koop zelf zelden een tijdschrift. Ik vind het voornamelijk duur. Wel krijg ik het regelmatig van de jongens cadeau bij een verjaardag of met Kerst. Dan geniet ik er extra van.

 5. Vroeger las ik heel veel tijdschriften van mijn moeder (Libelle en Margriet), ondanks dat ik er eigenlijk te jong voor was. Maar vond het echt heerlijk om dat op zaterdag op de bank te lezen.

 6. Mooie tijdschriften zijn dat, zo te zien. Ik heb al mijn abonnementen opgezegd en ook tegen mijn moeder gezegd dat ze geen tijdschriften meer door hoeft te geven;). Ik las ze namelijk toch niet. De stapel groeide en groeide, maar ik kwam niet aan lezen toe. Ik lees toch liever een boek.

 7. Vroeger las ik nog wel eens een Happinez of Flair, maar ik heb er al jaren het geduld niet meer voor.Of het geld er voor over.Daarvoor las ik het allemaal net iets te weinig.

 8. Ik koop ze niet en heb geen abonnement. Ik lees het niet, liever boeken. Af en toe pak ik wel eens een blad in de bibliotheek maar als ik die prijzen zie dan begrijp ik niet dat mensen ze nog kopen, boeken zijn goedkoper. Wel goed dat je ze doorgeeft..

 9. Ooit kocht ik wel eens bladen over woninginrichting of over tuinen. Maar die zijn duur en vallen vaak in herhaling. Krijg wel een 50+ bladen van een buurtje waar altijd wel veel te lezen in staat . Maar veel bladen heb ik domweg geen interesse in.

 10. Voor tijdschriften heb ik geen geduld. Ik won laatst een abonnement met de Vriendenloterij. Heb toevallig ook de Linda gekozen, een leuk blad, maar ik ben het niet waard. Wel weggegeven want ik kan zulke mooie bladen niet weggooien.

 11. Tijdschriften vind ik geen goede naam.
  Tijdelijkeschriften vind ik beter passen.
  Hier verdwijnen ze in rap tempo en vaak ongelezen in de oud papierbak.
  We hebben het veel te druk met de beeldschermen. 🤔

 12. Tijdschriften zijn duur. Ik lees ze daarom op de bibliotheek, maar dat kon een hele tijd niet. Ik ben in een uur door een tijdschrift heen. In de covidperiode maar ook soms met vakantie koop ik wel eens een pakket dat in de aanbieding is.verder koop ik wel eens een zelfmaakmodeblad, de Runnersworld, RunningNL of de Flow of ik vraag ze als cadeau omdat er iets in staat voor mijn sportieve of creatieve hobby’s en of een bepaald patroon. Maar er moet al vrij veel in staan dat ik wil voordat ik tot aankoop over ga. Daarom neem ik ook nooit abbo’s er is teveel van hetzelfde of jaarlijks herhalend. Soms krijg ik tijdschriften van anderen en daar ben ik erg blij mee. Ik geef ze ook altijd door. Verder lees ik de gratis tijdschriften van supermarkten en dagelijks de papieren Volkskrant. Ik geniet meer van het lezen en bladeren dan van lezen op papier. Soms zoek ik wel een artikel/recept online op om het te bewaren.

Reacties zijn gesloten.