Pech

Of misschien wel de overtreffende trap van pech. Dat vind ik dat Ova heeft. Ik ken weinig mensen die zo geraakt worden door corona. Drie mensen die ze goed kende verloor ze, ze studeerde af onder moeilijke omstandigheden, haar vader zat een maand in (thuis)quarantaine, er was geen ‘echte’ diploma-uitreiking, Paaspop werd geannuleerd, andere uitjes gingen niet door, ze mocht haar vriendinnen lange niet zien, het grote feest dat we gepland hadden in veband met mijn vijfstigste verjaardag en onze tiende trouwdag, ze zat in Kroatië toen dat land op oranje ging, moest eerder naar huis komen en nu zelf in quarantaine en zo zijn er nog wel meer dingen.

Een redelijk nieuw fenomeen is, voor mij althans, het 21-diner. En je raadt het al: na de aankondiging van Rutte van 18 augustus waarin hij het zeer dringende advies gaf dat er thuis geen (grote) feestjes meer gegeven mogen worden viel dat ook in het water.

Het plan was om buiten, onder onze ‘nieuwe’ veranda (ik moet nog steeds foto’s plaatsen!), waar meer dan voldoende plek is: een grote tafel te dekken voor de 13 gasten die er zouden komen. Ova had een mooi thema bedacht (blauw-wit, want na de verdeling van de spullen van mijn schoonvader hebben we een prachtig blauw-wit servies), ze had leuke uitnodigingen gemaakt, een mooie jurk gekocht (op 17 augustus!), we waren bezig met het samenstellen van het diner en toen … kwam dus die boodschap. En daarmee een dikke streep door haar feestje. En daar was ze best even heel erg verdrietig van. We weten heus wel dat in het grote geheel der dingen het onbetekenend is, maar dan nog mag ze er verdrietige onder zijn natuurlijk.

Enfin: we hebben het nu opgedeeld. Twee groepen van 6 (de 13e gast was een vriendin van Ova die niet in de groep zit en waarmee ze nu een één op één ding gaat doen). De ene groep van 17.30 tot 20.00 uur voor ‘tafelfriet‘ en de tweede groep van 20.30 tot … uur om te borrelen. En dat 21-diner, daar maken we gewoon een 22-diner van. En nu maar hopen dat in augustus 2021 de wereld corona achter zich gelaten heeft …
Welk (leuk) plan of vooruitzicht van jou is door corona niet doorgegaan?

22 gedachten over “Pech

 1. Waar moet ik mijn opsomming beginnen :-D :-D Al die gemiste verjaardagen, housewarmlings (net dit jaar zijn wij en twee van de vijf bevriende koppels verhuisd), moederdag, vaderdag, nog meer verjaardagen, verschillende vakanties, en binnenkort Kerstmis…. Enfin nog niet aan denken. In 2021 wordt alles beter. Dat kan toch niet anders?

 2. Wat jammer! Want het is misschien inderdaad “maar” een etentje, maar tegelijk heeft ze al op zoveel moeten inboeten (en als ik dat lijstje lees, zéker dan het verlies van drie mensen, dan is dat bij haar nog een pak meer dan bij de gemiddelde mens), dat ik echt wel snap dat ze daar stevig om baalt. Fijn dat jullie zo’n oplossing gevonden hebben!
  (overigens, want ik heb hier een tijdje niet gereageerd, omdat ik vaak te laat was en de reacties al gesloten waren :-) : zo fijn dat beide dochters nu een naam hebben. Al zijn het dan niet hun echte namen, ik vind het wel leuk lezen zo, Ova en Saar)
  Ik heb vooral moeten inboeten op tijd met familie; geen grootse plannen, maar toen de grenzen dicht gingen vielen een bezoek aan België en een vakantie met mijn ouders en mijn broer in Frankrijk in het water. En ook nu blijft het afwachten of volgende bezoekjes gaan kunnen plaatsvinden, want bij beide landen is er risico dat ze op de rode – quarantaine – lijst van het andere land terechtkomen.

 3. Ach, da’s inderdaad wel heel sneu. Ik hoop dat het toch een leuk feest is geweest. Wij zouden naar Dublin gaan. Maar Deventer was ook leuk, gelukkig.

 4. Een heel goede oplossing. Wij hebben ook een dergelijke coronaproof geslaagd-feest voor Roos georganiseerd.
  Ik ken alleen het fenomeen 16-diner maar als iemand een feest verdient, is het Ova. Veel feestplezier!

 5. Hoop dat ze gisteren toch genoten heeft, samen met de vriendinnen. Al weet je wel dat er erger dingen zijn, het is zo jammer voor haar dat het geplande dineetje niet door kon gaan. We gunden haar zo graag een onbezorgd feest. In ieder geval gefeliciteerd met deze heerlijke dochter, en wij feliciteren onszelf met dit prachtige kleinkind.

 6. Toch fijn om op deze manier een feestje te geven en nog gefeliciteerd. Kan me voorstellen dat ze er wel eventjes van baalde, logisch ook ondanks alles wat er speelt.

 7. Voor nu hartstikke leuk opgelost toch.
  Ja dat 21 dinner, weet eigenlijk niet wat ik er van vind, echt nieuw fenomeen hier in Nederland volgens mij.

 8. Gefeliciteerd! En ja erg balen! Voor ons ook veel dingen die niet doorgingen of anders… met als ‘ergste’ dat de bruiloft van onze zoon verzet werd in de hoop dat toch de nederlandse familie zou kunnen komen… helaas gaat dat niet lukken. Ze gaan nu wel trouwen want geen idee wanneer familie weer naar de VS kan komen. We maken er natuurlijk iets feestelijks van maar het blijft enorm jammer.

 9. Gefeliciteerd met Ova. Dat ten eerste. Ten tweede hebben jullie een mooie oplossing gevonden om het toch te vieren. Anders dan gepland, maar daardoor zal het niet minder leuk zijn.

 10. Ach wat jammer voor Ova en wat is het toch een vreemde tijd waarin we terecht zijn gekomen. Mijn ouders kunnen in November niet hun gouden bruiloft vieren zoals ze dat gepland hadden met familie, vrienden en kennissen. Dat vinden ze uiteraard heel jammer, want het is toch een bijzondere maalpaal. Uiteraard gaan we met het gezin er een mooie dag van maken.

 11. Om met je laatste vraag te beginnen: mijn 60-diner :-(
  In juni mocht je weliswaar wat meer mensen thuis ontvangen maar met de Brabantse schrik van het voorjaar nog in de benen, vonden we dat toen toch niet verantwoord.
  En wat je zegt, vergeleken bij al het andere COVID-leed is het een bagatel maar wel jammer. Vooral voor jullie Ova! Wel prima opgelost zo, chapeau!

 12. Ach wat sneu allemaal.. ze krijgt het goed voor haar kiezen. Dit jaar 2020 vergeet ze nooit meer, maar wie wel hè.
  Helaas ja, de bruiloft van mijn dochter, ze zou 19 mei trouwen, en dat had een speciale reden. Maar hoewel het klein wordt gehouden, alleen de getuigen zijn erbij (zijn zus, een goede vriend voor hem en haar vader en ik voor haar) moet het toch een mooie dag worden. Dus een groepje van 8 in een afgehuurd restaurantje op 8 september. Dus het schiet op. Ik schrok ook van de nieuwe maatregelen, maar we maken ons er maar niet druk om… we zitten tenslotte in een horecagelegenheid…

 13. Gefeliciteerd met een dochter van 21. Ze zal er altijd aan terug denken en kan het later aan haar kinderen en kleinkinderen vertellen. Het beste is om gezond te zijn en gezond te blijven (maar ik snap best dat vooral jongeren het beu zijn – die corona; je bent maar een keer zo jong).
  Fijn feest toegewenst!

 14. Ja dat is wel een heleboel gemis. Sneu. Maar iedereen mist van alles, toch? Ik vind het al mooi dat er alternatieven mogelijk zijn.

 15. We hadden geen plannen die niet door konden gaan door corona. Geen feestje natuurlijk maar slechts de rouw- en crematiebijeenkomsten moesten aangepast worden. Deels verliep veel daardoor juist intiemer en sfeervoller maar juist in deze omstandigheden werd de warme handdruk en omhelzing zeer gemist , en nog!

 16. Helemaal niet fijn, want die leeftijd komt nooit terug. Een 22-diner klinkt ook niet verkeerd, maar toch.
  Ondanks alles wens ik je dochter toch een fijn (dubbel) feest.

  • Tsja dat 21-diner is een studentikoze “traditie” waar soms echt bizar veel bij komt kijken voor de ouders van de jarige maar dit klinkt leuk en gezellig, hopelijk was het dat ook. Hier geen bruiloften of grote feesten die niet doorgingen maar wel 3 reizen waarvan 2 naar Engeland waar ik erg naar uitgekeken had. Ik was vandaag op een verjaardag waarbij overigens wel meer dan 6 volwassenen tegelijk waren. In oktober is onze zoon jarig maar ben wel van plan me aan de maatregelen te houden. Dan maar een feestje in groepen van Max 6.

 17. Dat is wel heel erg balen. Ik kende het fenomeen 21-diner ook niet, maar het klinkt goed. Ik hoop dat jullie met elkaar toch een fijne dag hebben.

Reacties zijn gesloten.