Drie

Ik las weer drie boeken uit. Ook stopte ik met één boek want dat vond ik echt niet om door te komen. En eigenlijk is dat maar raar want haar eerste boek vond ik geweldig, dus ik ga ‘m binnenkort nog een keer een kans geven.

Allereerst ‘Ik hoor bij jou‘ van Lizzie Page.

Leicester, 1939. Vivienne heeft niet om een evacuée gevraagd. Maar of ze het leuk vindt of niet, kleine Pearl uit Londen wordt haar toegewezen. Naarmate de band tussen het meisje en de verbitterde vrouw groeit, blijkt dat hun levens meer met elkaar vervlochten zijn dan ze denken. Het wordt voor Vivienne hoog tijd om de pijn uit haar verleden onder ogen te zien. Hoe kon haar huwelijk met Edmund zo mislopen? En hoe kon het gebeuren dat ze haar geliefde zuster, met wie ze samen oorlogsslachtoffers verpleegde in de Eerste Wereldoorlog, zo in de steek liet?

Een mooi boek met twee verhaallijnen: één over de Eerste Wereldoorlog die overgaat in dat van de Tweede Wereldoorlog en één over de Tweede Wereldoorlog. De verhaallijn over 1914-1918 trok mij het meeste al worden beide verhalen mooi met elkaar verwezen. Ook het feit dat er in het verhaal een aantal echt bestaande mensen naar voren komen en ook een bestaand schilderij maakt voor mij het boek extra reëel.

Van Stephen King las ik ‘Het bloedt’ dat bestaat uit een aantal korte verhalen.

De telefoon van meneer Harrigan → Na het overlijden van zijn enige vriend raakt Craig in een diep dal. Zoekend naar troost blijft hij meneer Harrigan bellen en zijn voicemail inspreken. Op een dag vertelt Craig dat hij wordt gepest. Maar als hij de volgende dag op school komt, is de pestkop spoorloos verdwenen…

Het leven van Chuck → Marty Anderson had zich het einde der tijden heel anders voorgesteld. Terwijl de Apocalyps met rasse schreden nadert, verschijnen overal advertenties die ene “Chuck’ bedanken voor 39 geweldige jaren dienst. Wie is deze Chuck? En kan het eind van de wereld nog worden afgewend?

Als het bloedt → Een bomaanslag op een basisschool eist tientallen slachtoffers, voornamelijk kinderen. Als Holly Gibney het nieuws op het journaal hoort, gaan haar nekharen overeind staan. Ze is ervan overtuigd dat de nieuwslezer iets met de gruwelijke aanslag te maken heeft. Maar wat?

Rat → Om in alle rust te kunnen schrijven, trekt Drew Larson zich terug in een afgelegen hut. Dat is niet zonder gevaar: de laatste keer dat Drew een verhaal kwijt moest, kostte hem dat bijna zijn verstand. Dit keer lijkt alles goed te gaan, tot er een mysterieuze rat verschijnt die aanbiedt hem te helpen. Tegen een prijs.

Ik vind het razend knap hoe King toch steeds maar weer van dit soort mooie verhalen kan schrijven. Het verhaal met Holly was, logisch denk ik, mij favoriet. De echte horrorverhalen van King sla ik graag over, maar ik las ook heel veel prachtige boeken van hem.

Tot slot is daar ‘Zeven leugens‘ van Elizabeth Kay.

Jane en Marnie hebben veel met elkaar gemeen. Beiden worden ze verliefd en zijn ze voor hun dertigste gelukkig getrouwd. Maar Jane heeft Marnies echtgenoot nooit gemogen. Ze vond hem altijd zo grof en arrogant. Alsof hij zich een god waande, onsterfelijk. Wat achteraf gezien ironisch is natuurlijk. Want als Jane al die leugens niet had verteld, zou de man van haar hartsvriendin nu misschien nog geleefd hebben. Zeven leugens gaat over oude, complexe vriendschappen, obsessieve liefde en de niet-aflatende pijn van rouw. Jane is geen onbetrouwbare verteller, ze vertelt de waarheid. Haar waarheid. De vraag is: geloof je haar?

Kay heeft een plezierige en gemakkelijke leesbare schrijfstijl. Het boek leest vlot en het is onderhoudend. Ik heb dit boek met veel plezier gelezen.

Naar welk boek gaat  jouw voorkeur uit?

9 gedachten over “Drie

  1. Ik denk het eerste boek, al hoewel boek nummer 3 me ook wel wat lijkt. Ik denk dat ik beide maar op de lijst zet. Bedankt weer voor jet tips!

  2. De derde heeft mijn voorkeur. Ik ben altijd blij met jouw tips! Ben nu ‘Lichter dan ik’ aan het lezen.

  3. Ah Stephen King, één van mijn favorieten!!

    De andere boeken gaan op het lijstje, voor als ik weer eens niet weet wat ik moet kiezen als ik in de bieb sta.

  4. ‘Ik hoor bij jou’ las ik al en vond ik prachtig. Ik vind het leuk dat jij een boek waarin je stopt nog een tweede kans gaat geven. Ben heel benieuwd of je het dan anders vindt.

Reacties zijn gesloten.