Podcasts

Oh, ik heb nou toch iets ontdekt. Al denk ik dat ik zo ongeveer de laatste ben die ze ontdekt heeft: de podcast! Wat is het toch heerlijk om, al wandelend, te luisteren naar de meest geweldige verhalen.

Mijn eerste podcast was ‘De laatste dans‘, die gevolgd werd door ‘De brand in het landhuis‘. Ik vind het leuk om na het luisteren ook nog wat te googlen over de verhalen die er verteld worden en ontdek dan dat sommige podcasts nog best wel wat controverse opleveren.

En sindsdien luisterde ik ook naar ‘De Blankenberghe tapes‘, ‘De plantage van mijn voorouders‘, ‘Daders‘, ‘Pawel: de Poolse plukker‘, ‘Laura H.‘, ‘De moord op Patrick‘, ‘De verdwijning van Britta Cloetens‘, ‘Het oord‘ en nog wat losse podcasts uit bepaalde series. En van alle podcatst heb ik genoten (en regelmatig ook nog het een en ander opgestoken.

El Tarangu‘ heb ik ook geluisterd en vond ik tot op heden het minst mooi/interessant. Op dit moment luister ik een podcast over Angela Merkel.

Onlangs was ik bij de nonnen om mijn Engels bij te spijkeren en sindsdien volg ik ‘The Michele Obama podcast‘ en heb ik al een aantal TedTalks geluisterd.

Echt er gaat een hele wereld voor me open en ik vind het heerlijk. Ik heb zelfs oortjes voor mijn telefoon gekocht want dat luistert toch wel wat beter al wandelend.

Heb jij al ooit naar podcasts geluisterd? En zo ja, welke kun je me aanraden?

21 gedachten over “Podcasts

  1. Ik luister verschillende podcasts, net waar ik op dat moment zin in heb. O.a. 30 minuten rauw van Ruud de Wild komt regelmatig voorbij.
    Ik zet meestal een podcast aan als ik aan het werk ga in of om het huis, dan heb ik mijn hersenen niet nodig en kan ik lekker naar een verhaal luisteren terwijl de was door mijn handen gaat of het onkruid uit de tuin verdwijnt.

  2. Nog nooit!! Het is voor mij ook totaal onduidelijk waar ik ze moet vinden, waar ze over gaan enz enz…Maar misschien goed eens te gaan rondneuzen op het web. Ik heb ook wat opstart problemen gehad met twitter toentertijd en dat is ook goedgekomen.

  3. Ik ben niet echt fan van podcasts: ik kan er vaak moeilijk mijn aandacht bijhouden en ben heel gevoelig voor de stem(men) (een zwaar dialect of dergelijke en ik haak af, hoe jammer dat misschien ook is). Al is er nu wel een podcast waar ik al elke aflevering van beluisterde, The tiny podcast: korte(re) stukjes, heel mooie stem en er zitten al eens dingen in zoals dat je haar het blad hoort omdraaien of dat ze een slokje drinkt en dat vind ik zo gezellig, dat het allemaal niet zo afgelikt gemonteerd is 🙂

  4. Ik zie dat Bob al vaak genoemd is en dat is helemaal terecht. Ik luister heel graag naar podcasts en mijn favorieten zijn de zgn”keukentafelpodcasts” zoals ikkeniemanddie (over opvoeding) en de “eeuw vd amateur” (dat gaat echt over alles) en datevermaak. Maar ook “echt gebeurd” en de interviews van Gijs Groenteman, en elke week “trust nobody” over wie is de mol! Engelstalig vind ik “the armchair expert” heel goed.

  5. Ik heb er nog nooit naar eentje geluisterd. Waarom weet ik niet. Misschien omdat ik zo geniet van de stilte wanneer ik met Rosa in de polder loop…
    Lieve groet.

  6. Ik heb de podcast ook zo lang geleden nog niet ontdekt. Luisterboeken val ik bij in slaap maar heb gemerkt dat podcasts wel werken ik luister ze als ik foto’s bewerk. De brand in het landhuis heb ik ook gehoord, vond het hier en daar niet echt realistisch maar wel interessant. Ook het Oord heb ik geluisterd, maar vond ik best heftig ik hou niet zo van dat soort verhalen. Ik heb een heleboel anderen geluisterd inmiddels en er komt binnenkort een blog over online.

  7. Bob heb ik een tijd geleden geluisterd nadat Nicky erover schreef. De showbizzmoord is trouwens ook een aanrader! Blankenberghe, Moord op Patrick en Brand in het landhuis heb ik ook geluisterd. Uwe staat nu op mn lijstje, dank voor de tip 😊
    En luisterboeken heb ik ook ontdekt. Nav jouw blog heb ik onlangs Lichter dan ik geluisterd. Prachtig!

  8. Ik luister ook podcasts, maar dan interviews, uitgezonden in radioprogramma’s. Wel grappig dat je er zo laat mee bent. Maar je hebt er duidelijk plezier in.
    Houden zo!

  9. Ik luister ze ook graag; al is het nu weer even geleden. Het zijn van die vlagen bij mij. Annemarie Rozing van Qmusic geeft op haar Instagram vaak tips voor podcasts, trouwens. Mijn eerste podcast was “Bob.” Die is bij mij nog steeds favoriet. Ik heb er ooit over gelogd dus als je ‘bob’ invult in het zoekveld op mijn weblog kom je hem wel tegen.

  10. Nee hoor, je bent niet de laatste. Ik heb in mijn leven geloof ik Ă©Ă©n podcast geluisterd. Ik houd het toch liever bij een boek lezen, hoewel je me nu heel nieuwsgierig maakt naar de podcast over Laura H.

  11. Door mijn slechthorendheid kan ik eigenlijk geen enkele podcast goed verstaan, tenzij die rechtstreeks naar de bluetooth van mijn gehoorapparaten wordt verzonden en dan nog mis ik veel. Ik heb alles waar geen letters in of onderstaan min of meer opgegeven.

  12. Nou dat werd wel eens tijd dan. Ik vond de laatste dans eigenlijk niks, maar kon toch niet stoppen, dus was het misschien toch wel wat. Ik zie tante Jos niet in je lijstje en dat is echt wat voor jou. Weet ik zeker. Het was mijn eerste en mijn beste. Beste samen met De plantage van…

  13. Daar staan een aantal nieuwe voor mij bij! Brand in het landhuis en Laura H heb ik ook geluisterd. Ik luister Boeken FM voor het ontdekken van nieuwe literatuur. De eeuw van de amateur is wat losser maar wel tof, vooral als Paulien Cornelisse of Aaf Brandt Corstius te gast zijn. En tot slot: met Groenteman in de kast (fijne interviews).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *