Zwarte zomer

Zo hé, dat was een fijn boek zeg dat ‘Zwarte zomer‘ van M.W. Craven.

Jared Keaton: sterrenchef, charmant, charismatisch, psychopaat… En veroordeeld voor de brute moord op zijn dochter Elizabeth. Haar lichaam is nooit gevonden, en Keatons veroordeling is grotendeels gebaseerd op de getuigenis van rechercheur Washington Poe. Als zes jaar later een jonge vrouw een afgelegen politiebureau binnenstrompelt met het onweerlegbare bewijs dat zij Elizabeth Keaton is, komt Poe, die Jared Keaton achter de tralies heeft gezet, in grote problemen. Zozeer zelfs, dat dit hem wel eens zijn baan kan kosten.

Ik vond dit echt een heerlijke thriller die geweldig mooi in elkaar gestoken is. Voor zover ik weet is het, helaas, het eerste in het Nederlandse vertaalde boek met Poe in de hoofdrol en dan ook nog het tweede deel uit een reeks. Mmm, dat vind ik dan weer een beetje jammer eigenlijk. Want terwijl je het boek leest begrijp je dat er al een heleboel gebeurd is met Poe en zijn collega’s. Best jammer. Ik vraag me af wat een uitgever ertoe beweegt om de dingen op die manier aan te pakken.

Maar hé: Washington Poe (die zijn hond Edgar noemt: heerlijke humor) is een uitermate sympathiek personage. Keaton is arrogantie ten top en het is heerlijk om te lezen hoe uiteindelijk het plot zich ontwikkelt. Tilly Bradshaw (die voor zover ik dat heb kunnen beoordelen) op z’n minst autistisch is, is eveneens een heerlijk personage en dat geldt nog wel voor meer mensen. Al met al: ik kan nie wachten nie op meer vertalingen!

Houd je van goede thriller: lees dan dit boek. Want hoe jammer het ook is dat deel twee eerder verschenen is dan deel een, je kunt het boek sowieso goed volgen hoor!

6 gedachten over “Zwarte zomer

  1. Oh, ik was heel enthousiast, maar ik ga toch nog even wachten. Ik hoop namelijk stiekem dat deel één er ook in het Nederlands komt en dan lees ik de boeken liever op volgorde.

Reacties zijn gesloten.