Geannuleerd

Vorig jaar december ging ik voor het eerst alleen op reis. Of nou ja reis, ik ging een weekendje weg. Samen met gelijkgestemden bezocht ik toen Bastogne en de trip stond volledig in het teken van de gebeurtenissen in en om Bastogne tijdens de Tweede Wereldoorlog. En, wow, wat beviel dat goed. Ik vond het zeer bijzonder, heb er veel interessante feiten opgedaan en veel geleerd. En ook nog leuke mensen ontmoet. Wat wil een mensch nog meer?

Nou ja, nog zo’n reis natuurlijk. En nu een ‘echte’. Van wel een hele week lang. Een reis met veel meer impact ook vermoed ik. Want wat zou ik gaan doen?
Ik zou een trip door Duitsland en Polen gaan maken. Met op het programma onder andere bezoek aan:

  • Buchenwald
  • Schindlermuseum, de fabriek en het huis van Oskar Schindler
  • Villa Amon Göth
  • Werkkamp Plaszow
  • Krakau en Dresden
  • het Joodse Getto
  • Auschwitz I & Auschwitz II Birkenau
  • Kasteel Wawel
  • Theresienstadt

Een beladen reis, dat realiseerde ik me heel goed toen ik me ervoor aanmeldde. Maar tegelijkertijd een, denk ik, ook heel interessante reis. Het grote voordeel van het bezoeken van dit soort heftige dingen in een gelijkgestemd reisgezelschap is echter juist dat ‘gelijkgestemde’. Iedereen is op de een of andere manier betrokken, iedereen weet waar hij/zij aan begint.

En eigenlijk had ik vandaag dus in de bus richting Buchenwald moeten zitten. Maar ja, je begrijpt het al: geannuleerd in verband met corona. Ontzettend jammer natuurlijk. Hopelijk kan het in oktober 2021 wel doorgaan …

21 gedachten over “Geannuleerd

  1. Da’s een indrukwekkend rijtje. Ik hoop dat je dat je dat reisje snel kunt maken. Eerlijk gezegd niet alleen daarom. Maar wat zou het fijn zijn als we de boel onder controle hebben.

  2. Heel jammer voor je maar wat in het vat zit …. 😉
    Krakau is prachtig. Het kasteel, de Joodse wijk. En Ausschwitz, je kunt er alleen maar heel stil proberen om dat wat je ziet, te voelen. Zeer aangrijpend en onvoorstelbaar onbegrijpelijk dat mensen dit anderen aandeden.

  3. Absoluut jammer dat het niet door kan gaan, maar wat ook een interessante reis joh. Wij hebben Buchenwald en Theresienstadt bezocht, maar willen ook zeker weten nog een keertje naar Auschwitz.

  4. Het is wel een heel heftig programma. Hopelijk is volgend jaar alles weer “normaal” en kunnen we de uitgestelde plannen wel uitvoeren.

  5. Ja dit lijstje staat ook bij mij op mijn bucketlist, maar ga ik niet in groepsverband doen. Dat werkt niet met mijn voorliefde voor fotografie. Daarbij wil ik dat met mn vent doen. Volgend jaar beter!

  6. Jammer voor je dat het nu niet doorgaat. Lijkt mee een heftige reis. Ik vond in Berlijn het Holocaustmonument al erg beklemmend, denk dat ik van een kamp erg somber zou worden. Ben jij niet bang dat zo’n reisprogramma te beklemmend is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *