Nog meer luisterplezier

Ach mensen toch, als je zoveel wandelt, dan heb je ook veel tijd om podcasts te luisteren. Ik heb er alvast weer drie (heb nog ongeveer 20 andere titels in een concept staan wachten) voor jullie en kan ze van harte aanbevelen.

  1. De jodenverraadsters is een podcastserie die gebaseerd is op de levens van onder andere Ans van Dijk, Rosa Roozendaal en Peter Schaap. Ik beken dat ik wat moeilijk in de eerste aflevering kwam maar dat maakte vervolgens de vier daaropvolgende afleveringen en het afsluitende interview van Gijs Groenteman met Helmert Woudenberg meer dan goed. Een indrukwekkende en interessante serie over de keuzes die mensen maken en wat voor verschrikkelijke gevolgen die keuze kunnen hebben voor veel andere mensen.
  2. Een heerlijke Ted Talk om te luisteren vond ik die van Sir Ken Robinson die het heeft over schoolsystemen die creativiteit ‘vermoorden’. Vol humor, maar ook vol rake ideeën wat mij betreft.
  3. Het is een hot item: racisme en #blacklivematters. In de podcast Boos praten Tim Hofman en Clarice Cargard over deze thema’s. Ik vond het verhelderend al was ik het tegelijkertijd lang niet altijd met Cargard eens. Wil dat zeggen dan ik een racist ben? Dat lijkt mij niet. Maar wat het wel wil zeggen is dat ik wat zij vertelt wel begrijp.

Ja sorry hoor, maar ik ben dus echt zo blij dat ik die podcasts ontdekt hebt. Soms is het puur entertainment, soms heel leerzaam en enorm interessant. Ik zou zeggen: luisteren!

Ik heb al een paar keer een reactie gelezen waarin mensen aangeven dat ze denken dat ze niet lang genoeg hun aandacht bij een podcast kunnen houden. Daar was ik ook bang voor. Mijn gedachten zweven vaak ook alle kanten op. Maar bij echt goede (en vooral natuurlijk voor jou interessante!) podcasts valt dat reuze mee heb ik gemerkt. Want de meeste podcasts worden verteld door heel fijne stemmen, er zit wat muziek onder, er is ander geluid dat het verhaal ondersteunt. En mis je soms een relevant stukje, dan is er het een terugknopje dat de 15 seconden terugzet. Werkt echt heel goed. Ik zou zeggen: geef het een kans!

6 gedachten over “Nog meer luisterplezier

  1. Als je meer “wit huiswerk” wilt doen mbv podcasts kun je ook “Dipsaus” proberen. Ik heb deze podcast ook weleens boos afgezet maar ik heb er ook dingen van geleerd. Ik vind de feministische podcast “ Damn honey” overigens ook de moeite waard, ook omdat ze vaak een gast hebben over een bepaald onderwerp waardoor je ook de keuze hebt om een aflevering over te slaan als je denk: laat maar.

  2. Ik luister ook vaal podcasts maar gek genoeg juist niet tijdens het wandelen. Ik luister tijdens bezigheden in huis. Poetsen, koken of strijken.

  3. Heerlijk hè, wandelend luisteren (of omgekeerd). Ik ben dol op spannende Podcasts maar heb ook luisterboeken ontdekt.

Reacties zijn gesloten.