Heerlijk!

Oh, ik kookte vandaag toch zo lekker. Of nou ja, koken: er kwam geen fornuis aan te pas!

Een quichevorm bekleden met deeg en daarop gerookte zalmsnippers.

Daarna een laagje prei en paprika (maar daar vergat ik een foto van te maken).

Dan een sausje maken van:

  • 5 eieren
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 theelepel kerrie
  • wat peper en zout
  • twee eetlepels ricotta
  • de geraspte schil van een citroen


Dat giet je dan over de andere ingrediënten heen:

En dan komt het na ongeveer 40 minuten zo uit de oven (220°C).

Dat eet je dan weer met cottage chees en rucola. Echt heerlijk!!!! Dat vonden Mr. T. en Ova ook, maar dat zelfs Saar genoten heeft is best bijzonder.
Heb jij nog een lekker recept voor een hartige taart?

13 gedachten over “Heerlijk!

  1. Ja! Bekleed een springvorm (of andere vorm) met croissantdeeg uit een blikje (gewoon de plakjes in de vorm drukken en met vochtige vingers aan elkaar plakken. Dan overal ook aan de randen inprikken met een vork.
    250 gram volle kwark loskloppen met 2 eieren en 175 gram gruyere in hele kleine blokjes of gerapt aan het mengsel toevoegen en bakken in een oven op 160 graden voor ca. 1 uur. Dat lijkt lang want croissantdeen ansich heeft natuurlijk veel korter nodig maar zo wordt de inhoud gaar. Voor niet vegetariërs kun je er ook nog kleine blokjes ham doormengen of wat plakjes rauwe ham in stukjes geknipt.

    En iets waar we al een paar weken hééééél enthousiast over zijn: Zoete aardappel schillen en in dobbelsteentjes snijden, 2 minuten blancheren, in een ovenschaal, olijfolie erdoor roeren, bestrooien met peper uit de molen, per persoon 50 gram rauwe ham (rolletjes van maken) en in stukjes knippen, en per persoon ca. 2 plakjes van die ronde verse geitenkaas erover verkruimelen. In de oven op 170 graden 30 minuten. Lekker met een salade.

  2. Ja, heel veel! Maar niet met zalm. Dat lust ik niet.
    Mijn favorieten:

    Pittige gehakttaart:
    500 gram gehakt rul bakken, nasigroenten erdoor, nasimix erdoor, even bakken. Dan van het vuur halen en vier eieren losgeklopt met 125 ml room er door gooien. Quichevorm bekleden met bladerdeeg (gaatjes prikken in de bodem), gehaktmengsel er in gooien en een half uurtje in de oven.

    Prei met geitenkaas:
    Prei bakken (wij doen er gebakken spekjes door), in de met bladerdeeg bekleedde quichevorm doen. (Weer gaatjes prikken). Geitenkaas er over verdelen en 125 ml creme fraish losgeklopt met 4 eieren er over. Beetje Parmezaanse kaas er over en een half uurtje in de oven.

    En spinazietaart:
    Uitje bakken, spekjes bakken (kan, hoeft niet), op de bodem van de met bladerdeeg bekleedde quichevorm strooien (denk aan de gaatjes). Pakje monchou in blokjes snijden, loskloppen met twee eieren. 1 pak ontdooide spinazie erdoor. Het mengsel In de quichevorm gooien, 150 gr blauwe kaas er over verdelen en 30 minuten in de oven.

    En dan heb ik ook nog recepten voor Quiche Lorraine, uienquiche, quiche met champignons. Ik heb zelfs een recept van boerenkool met mascarpone. Maar die heb ik nog nooit durven maken.

    Eet smakelijk!

  3. Oh, een quiche! Vinden wij ook erg lekker. Ik ga de jouwe eens maken, maar dan zonder paprika. En de prei moet niet even geblancheerd worden vooraf? Moet er geen room bij trouwens?
    Ik heb alleen quiche recepten met room of crème fraîche.
    Een tip voor een niet-natte bodem: gaatjes prikken in het deeg en wat panko erover strooien. Die slorpt het teveel aan vocht op (als je bv. een quiche met tomaten maakt).

    • Nee hoor, gewoon dit recept volgen. Niets blancheren, geen room of crème fraiche.
      Misschien wel iets anders zoeken voor de paprika? Courgette of champignons of zo?

  4. Dit lijkt me ook heel erg lekker en ga ik beslist eens maken, maar dan voor 2 personen… Een grote en een kleine eter 😄
    Ik hou ook van die ovenschotels hoor, lekker makkelijk en de voorbereiding kost ook weinig tijd. Dank voor deze tip!

Reacties zijn gesloten.