Wachtwoorden

Echt, he, er zijn overal dagen voor. Blijkbaar was er vorige week zelfs een heuse nationale ‘verander je wachtwoorden dag‘. Dás toch best bijzonder denk ik.

Of ik heel handig met mijn wachtwoorden omga weet ik niet. Ik heb een stuk van 5 wachtwoorden die, soort van, op elkaar lijken en die ik vaak gebruik voor bijvoorbeeld webwinkels waar ik een account heb.

Mijn whatssapp, hotmailaccounts en nog wat andere dingen heb ik beveiligd met dat ‘tweetraps gedoe’. En ik bewaar al die info dan dus in een bestand. Maar om nou eerlijk te zeggen dat ik regelmatig de wachtwoorden verander. Nee. Dat doe ik alleen op mijn werk.

Verander jij je wachtwoorden regelmatig? Doe je dat dan ook via een tweetrapsbeveiliging? En hoe onthoud jij ze eigenlijk allemaal?

13 gedachten over “Wachtwoorden

 1. Ik heb het een hele tijd elke twee maanden gedaan. De belangrijkste wachtwoorden wijzigen. Maar sinds een paar maanden zit de klad erin. En nu met de nieuwe laptop ben ik even aan het twijfelen wat wijsheid is.

 2. Ik heb een paar vaste WW die ik rouleer, niet het best beveiligde systeem helaas. Daarnaast heb ik voor de belangrijke dingen (mail, laptop, telefoon etc) een beveiliging met vingerafdruk, dat lijkt me toch het veiligste. Helaas moet ik ook de WWden van partner onthouden, dus het zijn er nogal veel…

 3. Pfff.
  Wachtwoorden.
  Ehm, worden automatisch opgeslagen, dom waarschijnlijk!!?
  Hen een wachtwoordenbestand in Exel ook, wat beveiligd is met een wachtwoord :)

 4. Vorig jaar kreeg ik ineens een heel gek mailtje over een rekening. De mail klopte niet, maar was zó goed nagemaakt dat ik op een inbegrepen link had geklikt voor ik het wist. Dat was gelijk een reden voor mij om ál mijn wachtwoorden eens goed onder de loep te nemen. En ja, ik geef eerlijk toe: toen heb ik ook alle wachtwoorden opgeschreven. Ze liggen ergens in huis op een onlogische plek waar ik zelf nooit zou zoeken, dus ik hoop maar dat het veilig ligt;).

 5. Ik heb een paar vaste, die ik in verschillende variaties gebruik. Dus meestal weet ik ongeveer welke ik moet hebben. Ik verander ook alleen die van mijn werk regelmatig. Maar goed, dat moet wel. Na een tijdje kun je gewoon niet meer inloggen als je dat niet doet.

 6. Ik doe écht helemaal niéts officieels op de computer, dat scheelt me héél veel WW ellende. Heb er gewoon al m’n buik van vol bij de “gewone” accounts waar ik niet omheen kan voor bloggen en @mail.

 7. Niet meegekregen die speciale wachtwoordendag…
  De accounts die jij noemt, heel erg persoonlijke en belangrijke dus, heb ik ook beveiligd met tweetrapsverificatie en verander ik ook elk jaar.
  Verder steekt het niet zo nauw vind ik… Soms wil ik ergens inloggen en heb ik dan mijn ‘bestand’ niet bij de hand, druk ik op vergeten en maak een nieuwe aan. Zo wisselen de op de meest gebruikte websites wel.
  Het is wel een gedoe… Toevallig net begonnen met een heleboel accounts bij allerlei websites te verwijderen. Als ik daar echt een tijd niks mee heb gedaan en inmiddels een ander alternatief heb gevonden of zo, heb ik die ook niet meer nodig.

 8. Oef, nee, ik verander ze eigenlijk nooit. Heb mijn wachtwoorden in een beveiligd bestandje staan. Degene die ik veel gebruik onthoud ik wel, maar sommige ook echt totaal niet.

 9. Ik weet niet eens wat dat is, een tweetrapsbeveiliging. Ik vind het wel leuk om wachtwoorden te verzinnen. Ik schrijf ze vervolgens op. Totaal fout natuurlijk, ik weet het.

Reacties zijn gesloten.