De gijzeling van Gladbeck

Ik luisterde vorige week een podcast over ‘De gijzeling van Gladbeck‘ en vond het een interessante podcast van een heftige gebeurtenis. Deze gijzeling vond plaats in 1988 maar ik kan me er helemaal niets van herinneren moet ik zeggen.

Na afloop van de gijzeling waren er drie doden te betreuren. Al luisterende is het werkelijk bizar om te horen hoe de pers zich toen heeft gedragen en ook heel bijzonder hoe de politie handelde. Ik kon af en toe mijn oren niet geloven. Denk dat je daarvoor de podcast gewoon maar moet luisteren.


Waar ik me tegelijk enorm aan irriteerde (al begrijp ik dat Joey Huisman dat blijkbaar juist heel fijn vond: lees daarvoor deze recensie maar) was het eindeloze gezanik van Marcel van Roosmalen. Ik had nog nooit van deze meneer gehoord (toen ik hem googelde bleek dat ik zijn gezicht wel ken), maar blijkbaar heeft hij van mopperen een soort van ‘imago’ gemaakt. Ik moet zeggen: ik vind het vooral kleinzielig gedrag. Bah, wat een drama queen (en dat voor een republikein). Maar goed, dit allemaal geheel terzijde.

Kun jij je nog iets van deze gijzeling herinneren?

6 gedachten over “De gijzeling van Gladbeck

  1. Het zegt me werkelijk helemaal niets. Ik heb gezocht op DuckDuckGo en kwam bij Wiki uit. Misschien omdat het drama zich in Duitsland afspeelde dat ik me er niets van herinner?

  2. Nee daar herinner ik me niets van. Ik denk dat het minder indruk op me gemaakt heeft omdat we toen ook al een paar grote gijzelingen in Nederland meegemaakt hadden. Waaronder de eerste in de Franse ambassade waarbij de vader van iemand uit onze vriendenkring tot de gegijzelden behoorde.

  3. Ik moest even googelen want ik had hier nog nooit van gehoord. Ik was 9 en er was toen natuurlijk maar één journaal per dag op tv. Ik zal een luisteren. Moet een krankzinnige toestand geweest zijn.

  4. Dat ik me er niets van herinner, is logisch, want 1988 is mijn geboortejaar. En toch is het gek dat ik er nooit van gehoord had. Van ‘grote gebeurtenissen’ weet ik vaak wel iets, ook als dat ver voor mijn tijd is gebeurd, maar hier had ik nog nooit van gehoord. Lijkt me dus prima dat er nu aandacht voor is met deze podcast.

Reacties zijn gesloten.