Jammer …

… dat er weer zoveel aandacht naar deze mensen gaat (en nou doe ik het ook nog!). Want kom op, hoe van de wap moet je wel niet zijn als je dit soort dingen doet?

Maar goed, dat geldt, naar mijn bescheiden mening, ook wel enigszins voor al die mensen die toch massaal gingen winkelen op black friday, die met grote gezelschappen gaan feesten in de polder, die gisteren toch nog massaal al die ‘essentiële’ boodschappen gingen doen, of op andere manieren de regels omzeilen.

Nee, het is niet leuk allemaal. En ja, het duurt al zo lang. Maar voor al die mensen die het toch nog niet echt lijken te snappen: kom een keer langs. Ik ken (helaas helaas) genoeg mensen die jou haarfijn uit kunnen leggen wat corona met mensen doet. Díe verhalen brengen mensen pas echt van de wap …

20 gedachten over “Jammer …

 1. Helaas zijn er mensen die denken dat als ze harder schreeuwen dan de rest, dat ze dan ook meer gelijk hebben.

 2. Inderdaad… ook deze mensen willen gehoord en gezien worden. De vraag is en blijft natuurlijk – ook in mijn wereld – of je dat op deze manier het beste kunt doen. Ja, ook ik vind er iets van, en toch probeer ik er tegelijkertijd weer niets van te vinden, om de simpele reden dat ik er ook zo ongelofelijk moe van word :-(… dus laat ik het en denk alleen maar, ik hoop dat ook zij oprecht gehoord worden (staat overigens los van het feit dat wat ze roepen gehonoreerd moet worden hè… begrijp me goed, want laat ik daar maar niet over beginnen…), want gelukkig zijn we in dit land nog steeds gezegend met onze vrijheid van meningsuiting… wow… wat zijn we rijk hè… en daar houd ik me dan maar aan vast en focus me vooral op de liefde en de positiviteit! Dat werkt in ieder geval voor mij :-)

 3. Zeker hele domme mensen en je zou ze (bijna) iets erg toewensen. Maar het lijkt wel of deze groep steeds groter wordt. Maandag zag ik bij het verlaten van de AH hier in de buurt rijen mensen bij het Kruidvat en de Action staan. En gisteren en eergisteren bleek maar weer dat wel heel veel mensen toch weer de randen van de lockdown opzoeken aangevoerd door de CEO’s van Hema, Wibra en Action….En dan de mensen die toch op reis gaan omdat ze “vinden dat het wel kan”. Als we zo doorgaan is het einde van de lockdown ook na 19 januari nog niet in zicht.

 4. Niet gezien of gehoord, ik kijk nooit naar dat soort uitzendingen als de inhoud al op voorhand bekend is. Scheelt me nu dus blijkbaar een hoop ergernis.

 5. Helemaal mee eens. Ik ben weliswaar ook wat sceptisch maar zal nooit zo’n herrie maken letterlijk en figuurlijk. Ik vond het knap van Rutte dat hij zo stoïcijns door bleef praten. Ik zou dat niet kunnen.

 6. Mijn lievelingsmotto is ‘Count your blessings’ op de voet gevolgd door ‘Maak je niet druk om dingen waar je tóch geen invloed op hebt’. Maar ik héb me een partij druk gemaakt! Wat een loosers, zeg. Ongelooflijk.

 7. Black Friday… maar wat dacht je van de run op de winkels afgelopen maandag? En de ingelaste avondopenstellingen van diverse (kleding)winkels zodat mensen voor de lockdown nog snel een nieuw mantelpakje konden kopen

 8. Eigenlijk heb ik er maar één woord voor: respectloos. Tegenover de zieken, nabestaanden, harde werkers, enz.
  En daar komt nog bij: Je mag van mij van alles vinden, maar uit dat dan lekker op een andere manier.
  Ik kon me gewoon niet concentreren op die toespraak, met al dat gejoel op de achtergrond. Respect dat hij zijn boodschap nog over wist te brengen!

 9. Door deze domme mensen zitten wij nu met een stevige lockdown. Want de demonstranten zijn de mensen die overal sch**t aan hebben en alle regels negeren. Het voelt als zwemmen tegen de bierkaai. Ze vergeten alleen dat we nu met z’n allen in hetzelfde schuitje zitten.
  Wij zetten onze schouders eronder en gaan gewoon!

 10. Domme mensen, je kunt je er druk om maken maar dat zal niet helpen. Ze zijn zo slim dat ze altijd hun domheid weten te rechtvaardigen. En ze denken hoe harder je schreeuwt hoe groter je gelijk is. Gelukkig is het toch altijd een kleine minderheid.

 11. Domme mensen, die blijkbaar het geluk gehad hebben dat hun naasten nog niet getroffen werden door het coronavirus. Die geen kennissen hebben die na maanden nog niet de oude zijn, die geen sterfgevallen in hun eigen kring meegemaakt hebben. Het enige wat ze willen is ‘vrijheid’, maar ze beseffen niet dat door hun domme gedrag die vrijheid nog weleens lang zou kunnen duren. We mogen blij zijn dat we nog wel naar buiten mogen, want in andere landen krijg je gelijk een boete als je zomaar je huis verlaat zonder goede reden.

 12. Ik denk niet dat ze beseffen dat de lockdown niet enkel tbv corona is maar om de reguliere zorg ook te kunnen laten doorgaan.Ook voor hun als ze ineens ziek worden of een ongeluk krijgen.Ik zeg altijd wie weet waar morgen je benen liggen,kan zomaar de IC zijn of erger.

 13. Ja dat woordje ‘verwend’ komt de hele tijd ook in mij op. Verwend, dat zijn ze, ze menen overal recht op te hebben. En heel stom, dat ook!

 14. Ja, erg hè?! Ik vond het echt een genante vertoning van die schreeuwlelijkerd daar buiten. Ik vond dat premier Rutte zich goed hield. Het moet toch erg storend voor hem zijn geweest.

 15. Ik vind de gedachte dat dit verwende mensen zijn wel passend.
  Mensen zijn er zó aan gewend geraakt dat hun leven maakbaar is, dat ze nooit iets overkomt, dat ze niet in staat zijn om te aanvaarden dat ze nu een pas op de plaats moeten maken.

  Gelukkig zijn ze in de minderheid.

Reacties zijn gesloten.