Vakantie

Twee weken kerstvakantie heb ik vanaf vandaag. Alhoewel: helemaal klopt dat niet want ik log vandaag en volgende week maandag wel even in om een paar kleine dingen te doen. Maar verder: vakantie!

In eerste instantie had ik het plan om vandaag samen met Saar richting Apeldoorn te gaan om daar het Ereveld Loenen en het nieuwe bezoekerscentrum te bezoeken en vervolgens samen een nachtje in een hotel te verblijven. Dat ideetje ging niet door toen vorige week de extra maatregelen werden aangekondigd. Dus dat is geannuleerd. Wat we nu van plan zijn? Uh, een goeie serie bingewatchen en misschien gaan we welk elke dag een workout doen. Haha, dat zal mij benieuwen. Maar goed: dit logje schreef ik vorige week in concept en afgelopen vrijdag stootte ik mijn teen ontieglijk hard dus zo’n workout gaat ‘m niet worden (het is bont en blauw en dik). Wandelen lukt een beetje en omdat ik toch graag naar buiten wil blijf ik dat doen al heb ik wel een beetje boel een hobbelige gang nu. De stevigheid van mijn wandelschoenen doet echter heel goed.

Wat de kerstdagen zelf betreft gaat natuurlijk niets zoals normaal. Normaliter was er iedere kerst voor beide families een dag gereserveerd maar door het overlijden van mijn schoonvader hebben we onlangs besloten daarmee op te houden. Het is natuurlijk hartstikke gezellig kerst met de hele familie, maar het is ook wel een dingetje ieder jaar: tussen de 25 en 35 gasten kunnen er komen en dat is niet niks. We hebben nu afgesproken dat we ieder jaar rond 23 mei een familiedag zullen organiseren. Op 23 mei 1957 trouwden mijn schoonouders en omdat dat het dan veel waarschijnlijker is dat je ook naar buiten kunt lijkt ons dat een mooi alternatief.

Wat blijft er dan nog wel over? Onze traditionele ‘eenzame-kerstavond-avond’ gaat ook niet door. Als we met de hele club zijn, dan zijn dat 15 mensen en dat kan natuurlijk niet. Bij die groep zijn echter drie vrijgezellen en we hebben besloten om deze drie bij ons uit te nodigen. Zo zijn we met vijfjes. Ik zal koken, we eten samen en er zullen ongetwijfeld spelletjes gedaan worden.

Op Eerste Kerstdag komen mijn ouders hier eten. Als ook Ova Haar Lief hier komt dan ontvangen we netjes drie gasten. Aan onze grote eettafel plaatsen we een extra tafel waardoor we een behoorlijk grote, soort van, vierkante tafel hebben en iedereen kan dan netjes op afstand van elkaar zitten. We hebben de gerechtjes verdeeld: Ova en Haar Lief zorgen voor een voorgerecht, mijn ouders voor de soep, Mr. T. en ik voor het hoofdgerecht en Saar voor het nagerecht. Wat ik ga koken? Ik heb nog geen idee. Iemand suggesties?

En dan is er dus Tweede Kerstdag en we hebben dus helemaal geen plannen. Dat voelt best raar. Wat we uiteindelijk zullen doen? Geen idee. Misschien rijden we wel naar de zee voor een lekkere strandwandeling (al gooit die teen wel roet in het eten denk ik). En daarbij: als er niet eens ergens wat lekkers te drinken valt …

Voor Oud Jaar is het plan nu dat we die met een bevriend stel doorbrengen. Alleen zit zij op dit moment behoorlijk in de lappenmand (ze wordt 23 december gekatheteriseerd dus dat is allemaal best spannend: hopelijk kunnen ze haar dan meteen helpen want anders wordt het hoogstwaarschijnlijk een open hart operatie) dus het zou zomaar kunnen dat ze op 31 december niet eens in staat is om wat dan ook te ondernemen.

Toen we de verjaardag van Mr. T. in kleine groepjes opdeelden vond ik uiteindelijk dat dat eigenlijk helemaal zo verkeerd nog niet was. Je kunt veel meer tijd en aandacht aan je bezoek besteden en dat is heel fijn. Aan de andere kant begint het nauwelijks mensen zien en zo me behoorlijk parten te spelen.

Maar hé, ik ga ervanuit dat in 2021 alles ten goede zal keren. Dat zal toch zeker wel?

Hoe ga jij de kerstdagen doorbrengen?

18 gedachten over “Vakantie

 1. In België zijn de regels een pak strenger en mochten we dus maar één iemand binnen uitnodigen; wat wij niet hebben gedaan overigens (kennen ook geen singles die nog geen ‘bubbel’ hadden). Het was eens wat anders, zo’n rustige Kerst!

 2. Je vermaakt je wel lees ik. Ik ga niks bijzonders doen en zeker geen volk over de vloer. Ben met Vriendjelief 8 dagen in zelf-quarantaine geweest zodat we naar mijn familie konden en zelfs daar hebben we met enige moeite afstand gehouden. Dat is heel onhandig trouwens. Maar het was gezellig en lekker en goed.

 3. Nou, die plannen klinken heel relaxt ten opzichte van hoe het eerst gaat. Die katheterisatie van je vriendin is wel heel spannend. Ik hoop dat ze een geweldige Kerst heeft. En jullie ook!

  Voor ons is Kerst niet heel anders dan anders. Wij doen altijd al lekker rustig. 😄Dochterlief + vriend + zijn oma komen eten op een van de Kerstdagen. De andere dag gaan we op de koffie bij mijn moeder. En ik ga expres niet op de dag dat de rest van de familie gaat. Dat is veel te druk. Helaas ben ik (samen met mijn broer) de enige die zich aan de regels houdt. De rest gaat gewoon met aanhang, kinderen en kleinkinderen massaal bij mijn moeder op visite. Ik heb er tijdens de eerste golf al bijna ruzie om gehad en daar werd mijn moeder ook niet blij van. Dus tja… ik laat het gaan en hoop er het beste van. Zucht.

 4. Dit jaar is de kerst voor iedereen anders… Je houdt je keurig aan de regels en zo hoort het ook! Wij zijn samen, geen bezoek in huis, raar want dat is nog nooit gebeurd. Maar het zij zo. We gaan voor de PRIK zo snel het mogelijk is en hopen ons dan weer veiliger te voelen. Mooie dagen gewenst met je gezin en vrienden!

 5. Leuk én een fijn vooruitzicht zo’n familiedag. Wij gaan uitgebreid koffie drinken bij mijn moeder in Amsterdam eten durven we niet aan omdat we dan onvoldoende afstand kunnen houden en zij bijna 85 is. Maak voor onszelf wat lekkers en zal eerlijk gezegd blij zijn als het weer januari is. Was in AH zojuist en was erg stressvol boodschappen doen. Afstand houden was ook echt onmogelijk. Fijne dagen voor jou en je dierbaren!

 6. Behalve die teen en het niet doorgaan van Loenen zit er veel positiefs in. Wij waarderen ook blokjesverjaardagen. Positiever….
  ik hoop dat het met Oudjaar door kan gan, maar alle reguliere zorg is nu weer opgeschort. Ik hoop zo dat zij daar niet onder valt!
  En toch: fijne feestdagen en in ieder geval een positief, gezond 2021

 7. Voor het eerst in 25 jaar vieren mijn man en ik het samen. Mét de hond, dat dan weer wel. We gaan ons zeker niet hysterisch te buiten aan eten. Gewoon maar toch bijzonder. Blij dat we elkaar hebben en onze familie gezond is ♥

 8. Ach pechvogel, zere teen. Is niks voor jou als je niet volop kunt wandelen. Leuk idee om in mei een familiedag te organiseren. We verheugen ons erop om samen te eten met jullie en op tweede kerstdag gaan we bij Erik op bezoek, al blijft alles tot het laatst onder voorbehoud.

 9. Voor mij veranderd er qua drukte niet heel veel. we hielden het al een paar jaar behoorlijk rustig. Ik ontvang mijn kleindochter’s gezin op kerstavond om te gourmetten en ga op de kerstdag bij m’n dochter brunchen met een andere kleindochter met lief. Verder zie ik het wel.

 10. Qua feestdagen verandert er op zich niks voor ons, aangezien we een kleine familie hebben. Eerste Kerstdag gourmetten bij mijn ouders, dan zijn we met zijn viertjes, en Tweede Kerstdag komt mijn schoonvader bij ons eten en zijn we met drie personen. Over Oud en Nieuw gesproken, normaal altijd met een groep vrienden, maar ik denk dat we dan mijn ouders en schoonvader maar bij ons uitnodigen en zo gaan toosten op hopelijk een beter jaar dan dit jaar.

 11. Mooie oplossing van die familiedag in mei! En voor deze Kerst ook mooie oplossingen bedacht. Of alles in 2021 ten goede zal keren? Ik wil niet al te negatief doen, maar ik ben bang dat we voorlopig nog niet met z’n allen aan tafel zitten. En dat valt me elke dag zwaarder…

 12. Ik wens jullie fijne dagen in deze ‘nieuwe’ vorm. Goed dat jullie een familiedag in de lente organiseren, heerlijk buiten zijn met een grote groep is fijner dan iedereen binnen in december. denk ik.
  Ook bij ons is alles anders, na het overlijden van mijn moeder een paar weken terug ben ik veel bij mijn vader, zo ook kerstavond (die ik voorheen altijd met vrienden doorbracht). En 1e kerstdag ga ik met mijn vader naar mijn zus haar gezin. Zal best moeilijk worden zo zonder mijn moeder maar we zullen er het beste van maken. Fijne dagen ook voor jullie! Lieve groet uit het Gooi

 13. Wij blijven thuis. Samen met middelste die sinds paar maanden weer deel van ons huishouden is. Schoonvader zou een van de kerstdagen komen maar blijft nu toch gedurende deze en komende dagen (weken, maanden ……) in het verzorgingshuis. Oudste komst eerste kerstdag, jongste plus vriendin komen tweede kerstdag.

 14. Hier ook thuis, met z’n tweetjes en met de familie beeldbellen we en pakken we gezamenlijk de cadeautjes onder de kerstboom uit :-)… anders, maar hé, het is prima zo. Kerstavond (middag) onder onze gezamenlijke versierde en verwarmde carport even borrelen, komt het vast en zeker goed. Vrije dagen denk ik nog even over na… maar ik denk dat er wel een paar dagen inzitten… komt vast en zeker goed.
  Wens jullie in ieder geval hele fijne en liefdevolle dagen toe!

 15. We vieren kerst met het gezin en alleen mijn moeder komt bij ons op bezoek. Andere jaren ging zij met de kerstdagen naar mijn broer en zijn gezin in München, maar dat is nu niet mogelijk, dus komt ze gezellig bij ons. Wij vieren de dagen niet uitgebreid, gezellig samen koken en lang natafelen. Het gaat ons om het bij elkaar zijn. Wens jou en je gezin alvast fijne dagen.

Reacties zijn gesloten.