Spotify at work

Alweer enige tijd heb ik een family account op spotify en daar zitten we gezellig met ons gezinnetje in. Ik heb een playlist met mijn favoriete muziek en ik luister vooral heel, heel, heel veel podcasts. Heerlijk vind ik dat, maar dat wisten jullie ongetwijfeld al. De ‘wrapped’ jaaroverzichten zijn ook altijd leuk en onze familyplaylist is ook grappig.

Een week of twee geleden zat ik er een beetje doorheen met al dat thuis gewerk, het valt me inmiddels best wel zwaar moet ik zeggen. Ik ben de binding met mijn collega’s volledig kwijt al moet ik zeggen dat die binding sinds de fusie sowieso al veel minder is. Niet dat dat heel erg is, maar soms is het best vervelend dat je sommige dingen van anderen pas heel laat (of niet meer) hoort. Maar ik mis de reuring van kantoor, het snel iets regelen, het schakelen, het discussiëren en ik ben die teamsoverleggen zo beu. Ik wil mensen ontmoeten en echt contact.

Maar goed dus, ik was aan het balen en dacht aan ‘Wish you where here’ een van mijn favoriete nummers al bedoelde ik eigenlijk meer ‘Wish I was there’. En toen kwam ik op het, in mijn ogen, briljante idee om een gezamenlijke playlist op te starten met mijn collega’s.

Ik zette een bericht op ons intranet dat het mij superleuk zou lijken als we met z’n allen muziek toe zouden voegen aan de playlist zodat we op die manier toch weer een beetje ‘samen’ zouden zijn.
En wat een succes is die playlist inmiddels. Al ruim 50 collega’s hebben hun muziek toegevoegd en samen hebben we (en ik schrijf dit blogje op 20 december) al ruim 27 uur aan supergevarieerde muziek toegevoegd.

Over het algemeen kan ik de conclusie trekken dat we best een goede muzieksmaak hebben, al zitten er ook heel vreemde en lelijke nummers tussen vind ik. Maar hé, dan swipe ik lekker door.

Een van mijn collega’s heeft inmiddels alle nummers ook in een youtubelijst gezet dus ik kan nu ook gewoon via de chromecast (bijna) alle clips kijken. Zo leuk! En Mr. T. geniet er ook van. Het is een soort van Top 2000 maar dan met veel nummers erin die niet in de Top 2000 terugkomen.

En het allereerste nummer van de lijst was natuurlijk ‘Wish you where here‘.

Welk nummer zou wat jou betreft zeker in deze tijd van thuiswerken passen en zou jij toevoegen aan zo’n playlist? 

13 gedachten over “Spotify at work

 1. Wat een geweldig en origineel idee van je! Natuurlijk werd het opgepikt.

 2. Geen idee, als het echt met thuiswerken te maken moet hebben, want dat doe ik natuurlijk niet. Maar wat een hartstikke leuk idee en zeker dat het zo leuk ontvangen is. Dit nummer is uit 1975 (geboortejaar van dochter) en het klinkt maar een piepklein beetje bekend. Vast te druk met de kids gehad. Heb ik wel meer gemerkt met muziek uit die tijd 1973 tm 1975.

 3. Iets met vogelgeluiden of stilte. Ik wist al dat ik van stilte houd, maar dat gevoel is alleen maar verstrekt.
  Al mag de stilte best zo af en toe afgewisseld worden met een stevig hardrock nummer ..

 4. Leuk idee! Ik heb een inlogcode voor Spotify maar ik doe er niks mee. Moet me er toch eens in verdiepen. Op je vraag kan ik alleen maar antwoorden dat het een vrolijk liedje moet zijn. Want ik vind het heerlijk, dat thuiswerken! Het mag van mij zo blijven. Ligt aan mij, hoor. Niet aan mijn collega’s want die zijn reuzeleuk. Maar ik ben gewoon het liefst thuis.

 5. Wij zijn met het gezin ook fervente Spotify gebruikers. Met 1 account en geen family account. Dat geeft hilarische taferelen als de één de ander er uitknikkert, maar heeft ons geleerd in oplossingen te denken en niet in problemen.
  Jouw playlist idee vind ik hartstikke leuk!

 6. Mensen als ik, die uit het jaar kruikje, doen allemaal niet zo aan dit soort dingen.
  Jouw keuze zou ik zomaar de mijne kunnen zijn al zou het dan van de gelijknamige LP het eerste nummer worden, “Shine on you crazy diamond”.

 7. Manlief vergadert vrijwel de gehele dag on line en daarom is er weinig geluid in huis mogelijk. Hij kan daar ook echt niks bij hebben. Daarna volgt veel rekenwerk en stukken schrijven waarbij het ook stil moet zijn voor de concentratie. Een koptelefoon gebruiken met mijn gehoorapparaten is niet handig. Ik geniet wel van zachte klassieke muziek op de achtergrond bij naaiwerk. Ik weet niets van muziek. Ik ken alleen van wat oudere nummers de tekst. Van nieuwe muziek zou ik de teksten moeten opzoeken. Soms zet ik wel de radio aan in de auto. Dat ik mijn gezin en familie en vrienden kan horen is veel belangrijker voor mij dan muziek.

 8. Wat n goed idee! Ik heb precies dezelfde gevoelens over het thuiswerken als jij. Dit is een hele creatieve invalshoek. Ik ga m van je pikken voor op mijn werk.

Reacties zijn gesloten.