Jambalaya

Daar krijg je toch gewoon goede zin van, van zo’n leuk woord als ‘jambalaya’. En nou, dat kookte ik laatst en het was nog lekker ook!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 stengels bleekselderij
  • 2 gele paprika’s
  • 1 gele ui
  • 250 gram gele snoeptomaten
  • 1 rode peper
  • 3 teentjes knoflook (volgens het recept 2 maar ik houd van knoflook)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 theelepels cajunkruiden
  • 250 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • visfond (want ik had geen bouillon in huis)
  • 300 gram grote garnalen

Snijd bleekselderij in schijfjes, paprika en ui in blokjes en de tomaatje doormidden. Zaadlijst uit rode peper verwijderen deze en de knoflook fijnhakken.


Verhit de olijfolie in de pan en bak de ui, knoflook, rode peper en cajunkruiden in de pan.

Voeg de bleekselderij, de paprika en de tomaten toe als de ui glazig is. Ik was ietsjes te laat …
Voeg daarna de rijst, tomatenblokjes en de fond toe.
Laat ongeveer 10 minuten met de deksel op de pan op middelhoog vuur pruttelen. Af en toe roeren.
Voeg daarna de garnalen toe en laat die nog even 4 minuten meegaren.
Gossiemikkie, het huis rook heerlijk en het eten was heerlijk. Wat wil een mensch nog meer?
Op eatertainment.nl zijn nog veel meer lekkere recepten te vinden!

13 gedachten over “Jambalaya

  1. Grinnik. Het klonk goed. Tot de garnalen kwamen. Brrrr. Met kip kan vast ook (lijkt me) maar dat lust mijn verkering weer niet. Lastig, dus. Dat wordt gewoon spaghetti morgen.

  2. Dat recept las ik kortgeleden ook al ergens. Komt bij mij niet op tafel, té kruidig en té veel dingen waar ik niet van houd, maar ik geloof je op je woord dat jullie ervan gesmuld hebben.

  3. Je hebt weer je best gedaan, maar bij die linkse schaal op de eerste foto haakte ik al af… garnalen brrrrr. Was vast erg geslaagd! Geen idee dat Jambalaya ook een gerecht was eigenlijk. Als mijn zwijmel van vorige week vond ik het lekkerder 😆

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *