Alle zregen komt van boven

Met mijn lieve vriendin M. zocht ik, vandaag een week geleden (hoe anders is het nu met al die sneeuw die maar blijft liggen) zo ongeveer de natste woensdag van de aflopen tijd uit om samen te gaan wandelen. Maar hé, wij zijn geen watjes nie, dus gewandeld zou er worden.

M. bedacht dat het tijd was voor een combinatie van twee ommetjes in de buurt van de Dommel en die hebben we dus ook gewandeld. Het was prachtig, nat, gezellig, fijn en glibberig!

Het gaat gelukkig hartstikke goed met M.. Na een eerste heel snelle stijging van verkeerde bloedwaardes is het nu al twee controles stabiel.

Wat niet wil zeggen dat het allemaal soepel gaat. Ze heeft ook al borstonderzoek gehad omdat er daar iets te zien was en ook is er een snelgroeiende cyste in haar baarmoeder ontdekt. Maar volgens de specialisten is dat allemaal onder controle en daar vertrouwt M. ook op.
M. werkt al jaren met hart en ziel in de zorg dus ze weet ook wel wat ze wel en niet kan vragen en hoe bepaalde dingen werken dus dat is voor haar en haar man een voordeel.
Verder heb ik gewoon enorm veel bewondering hoe ze in het leven staat (heel positief) en hoe ze met haar zeer dominante, aandachtvretende en irritante moeder omgaat. Ik vind het zo triest om te zien en horen hoe haar moeder zich af en toe gedraagt. Wat ben ik toch een bofferd met mijn ouders.
Maar steun geven aan je dochter, dat doet haar moeder niet. Nee, juist zij heeft het zwaar met een zieke dochter en met … en met … en met … Nogmaals: respect hoe M. dit inmiddels een plaats heeft gegeven in haar leven. Maar ze had het heel graag anders gezien.
Dus over dat soort dingen praten we en over onze kinderen en onze mannen en over hoe het leven zich ontwikkelt en wat we fijn vinden en wat niet en over onze dromen en wensen en over vakanties en hobbies en corona en nog veel en veel meer. Ze is mijn bestie!

16 gedachten over “Alle zregen komt van boven

 1. Dat is fijn! Om lekker te wandelen met je bestie. Dan maakt die regen ook helemaal niets uit. Fijn ook dat je vriendin zo positief in het leven staat!

 2. Mijn petje af voor je vriendin hoe ze omgaat met de hele situatie!
  Schrijnend hoe haar moeder is. Ze zou een zus van de mijne kunnen zijn…
  Dat jullie samen nog veel ommetjes mogen maken.

 3. Koester de vriendschap met M maar dat hoef ik jou niet te zeggen. Wat een prachtmeid is het.

 4. Heerlijk zo’n wandeling! Van voor de sneeuw. En wat fijn dat het allemaal de goede kant opgaat met je bestie M.! Geweldig dat ze zo positief is, dat helpt ook heel veel. Niet aardig zo’n moeder, kan me er ook niks bij voorstellen hoor.

 5. Fijn hè? Ik doe het ook graag met vrienden.
  Wel een pittige situatie waar M. in zit. En dit was inderdaad een hele natte wandeling. Wel mooi!

 6. Fijn zo’n “bijpraat-wandeling”, petje af voor M die de energie op kan brengen om haar moeder niet af te schrijven. Ik ken inderdaad zo’n energie vretende moeder en dat is zó niet fijn voor een ziek kind!

Reacties zijn gesloten.