13 gedachten over “Verkiezingen

 1. Ik heb wel een iets andere indruk van het geheel gekregen. Maar misschien zit ik er helemaal naast.
  Naar mijn idee heeft Diederik het hoofdstuk Mediatraining overgeslagen.

  In gesprekken wordt hem zijdelings (wanneer hij er niet zit als deskundige van het op dat moment besproken onderwerp, maar hij gewoon in de ruimte aanwezig is tot zijn onderwerp aan de beurt is) wel eens gevraagd wat zijn idee is. Wanneer hij zegt dat dit niet zijn expertise is, wordt hem door gevraagd op persoonlijke titel wat hij vindt. Er wordt aangedrongen. Datgene wat hij dan toch zegt lees ik daarna dan via quotes vaak terug als ‘dat heeft Gommers er van gezegd’.

  Niet helemaal fair. Mét mediatraining zou je hem waarschijnlijk niet tot zulke uitspraken uitlokken. Hij is te open en daarin misschien naïef, maar dat vind ik tegelijk ook wel mooi aan hem. Hij heeft zich op die manier al regelmatig moeten verdedigen ten opzichte van zijn uitspraken. En dit uit moeten leggen. Wat hij dan ook weer heel geduldig doet.

  Los van de inhoud, ik heb wel een zwak voor de manier waarop hij communiceert. Hij is behoorlijk transparant.

 2. Ik hoor hem liever iets zeggen over het uitstellen van de verkiezingen ( ivm 3e golf, de Engelse variant) dan al die nitwitten in talkshows die menen dat ze verstand van het virus hebben.

  • Dat klopt. Maar met hoe het nu georganiseerd is en wordt moet dit volgens mij gewoon veilig kunnen verlopen.

 3. Ik ben een gelukkig mens, ik schaar me niet onder de mensen die vinden dat ze overal een mening over moeten hebben, kan dus ook niet makkelijk in de war gebracht worden door andermans mening want iederéén schrijft maar en komt met zijn/haar mening of die mening nou belangrijk is of niet. Mijn mening is niet zo belangrijk in dit soort zaken, ik heb er te weinig verstand van dus waarom zóu ik mensen lastig vallen met mijn mening, daar raken ze maar van in de war toch? ;-)

  • Haha, zo kun je het ook bekijken.
   Maar toch vind ik: schoenmaker blijf bij je leest. Er is al veel te veel gezeur en gezanik (en inderdaad verwarring) en daar heb ik dan weer een mening over.

 4. Mwa, niet helemaal mee eens. Tot nu toe vind ik Gommers de meest eerlijke en nuchtere man in deze hele crisis. Als hij dus iets vindt van het risico bij stemmen, ben ik geneigd dat serieus te nemen.
  Het fijne van Gommers vind ik dat hij eerlijk is, maar ook reëel. Op een gegeven moment, toen ik even klaar was met al het ge-wat-als, heb ik gewoon even gekeken wat Gommers zei. Misschien eigenwijs, maar hij komt op mij het meest betrouwbaar over. Nee, natuurlijk gaat hij niet over verkiezingen, maar als die samenhangen met het coronabeleid en allerlei risico’s, snap ik wel dat hij er iets over zegt.

  • Ik ben over het algemeen ook wel van hem gecharmeerd, maar het is niet de eerste, soort van blunder op ongepaste opmerking, die hij maakt. En dat is nie handig nie. Vind ik dan. ;-)

 5. Haha, het wordt saai: ik zou het niet meer met je eens kunnen zijn. Gommers zou zich tot zijn vakgebied moeten beperken. Er is al verwarring genoeg. Nu weer over de avondklok…. zucht

 6. Ik kan er niet over meepraten. Persconferenties, interviews, talkshows…alles laat ik aan mij voorbij gaan.

 7. Lastig inderdaad. Ik vind Gommers heel sympathiek, en heb niet zo meegekregen dat hij zich overal mee zou bemoeien. Blijft hij niet bij zijn leest? Ik dacht dat het toch altijd wel te maken had met corona?

Reacties zijn gesloten.