Gevulde pastaschelpen met spinazie en zalm

En weer kookte ik heerlijk. Dit keer een recept van eatertainment.

Het recept op hun website heb ik aangepast naar vier personen. Uiteindelijk gebruikte ik:

  • 40 grote pastaschelpen Conchiglioni
  • 4 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 gram spinazie
  • 200 gram tuinerwten uit pot
  • 350 gram ricotta
  • 15 gram verse basilicum
  • 350 gram gerookte zalmflakes
  • 200 gram cherrytomaten
  • 400 milliliter passata met kruiden
  • 1 zakje geraspte mozzarella


Bereidingswijze volgens het recept.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de pastaschelpen in 6 min beetgaar. Snipper de knoflook en de ui fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en de ui aan.
  3. Voeg de spinazie en de uitgelekte tuinerwten toe en laat de spinazie slinken.
  4. Voeg vervolgens de ricotta en basilicum toe.
  5. Pureer de saus licht totdat de spinazie en tuinerwten vermengd zijn met de ricotta en basilicum.
  6. Meng op de bodem van een ovenschaal de gehalveerde tomaatjes, zalmflakes en passata door elkaar.
  7. Vul de uitgelekte pastaschelpen elk met 1 el van het ricottamengsel en leg ze in een patroon in de tomatensaus.
  8. Strooi de mozzarella over de pastaschelpen.
  9. Zet de ovenschaal voor 5 minuten in het midden van de oven. Serveer de gevulde pasta zodra de kaas is gesmolten.


Ik heb de aangegeven oventijd aangepast van 5 naar 15 minuten want de passata, zalm en tomaatjes doe je ‘koud’ in de schaal, dus ik dacht dat dat niet echt warm zou worden. Uiteindelijk bleek 15 minuten ook nog te kort. De volgende keer warm ik die dingen dus vooraf al op. Want als ik iets niet fijn vind is ‘lauw’ eten.


Mr. T., Ova en Saar waren unaniem: HEERLIJK!!!! En ik kan dat alleen maar beamen.

8 gedachten over “Gevulde pastaschelpen met spinazie en zalm

  1. Gisteren gemaakt. Hier ook een groot succes. Je tip opgevolgd, en het eten was heerlijk warm. Dochter en vriendje willen het volgende week nog een keer voor ons (eten zij dan zelf ook van mee :)) koken.

Reacties zijn gesloten.