Reisje om de wereld

Een beetje ongehoorzaam waren we gisteren eigenlijk wel. Want we nodigden mijn moeder en mijn vader uit voor een etentje. En yja, twee mensen uitnodigen dat mag eigenlijk niet. Maar hé, je moeder wordt maar één keer 76 jaar. Toch? En we zaten heel keurig met ons vijfjes (Ova Haar Lief hoort al lang bij ons gezin) aan de ene, bijgeplaatste, tafel op anderhalve meter afstand van mijn ouders die aan de andere tafel zaten.

De meiden kookten: Ova maakte een Oosterse kippensoep en Malvapudding uit Zuid-Afrika en Saar maakte een Mexicaanse bonenschotel.

En op wat verkeerd pannengebruik na ging dat heel goed (zo gebruikte Ova de braadpan voor haar soep waardoor Saar een te kleine pan moest gebruiken voor haar bonenschotel). Maar het was vooral heel, heel erg lekker allemaal!

Dat de keuken een behoorlijk slagveld was nadien deerde ons niet heel erg. Ik moet ook zeggen dat ik, terwijl de meiden kookten, al teenentander aan kant maakte. Mr. T. mocht dus na afloop van ons geslaagde diner de zooi in de keuken opruimen.

De Mexicaanse bonenschotel was echt heel erg lekker, alleen ik begrijp de pasta in een ‘Mexicaans’ recept dan niet helemaal. Maar echt heel erg vonden we dat allemaal niet. Het ging schoon op!

Ik begrijp niet heel goed waarom Malvapudding Malvapudding heet want het is, in mijn ogen, een soort van taart. Maar wow, lekker! Met wat slagroom en vanille-ijs is het een toe om U tegen te zeggen.

De meiden gaven oma ook allebei een cadeautje en ik had twee ‘wereldreisachtige’ cadeautjes gekocht. Een puzzel van de Geirangerfjord omdat ze heel erg van Noorwegen houden en een boekje over het fietsten van de Friese Elfstedentocht omdat ze die dit jaar, willen gaan doen. Al hoop ik eerlijk gezegd dat hun camper hen dit jaar ook gewoon naar het buitenland zal brengen. Wat zou dat fijn zijn!

Mijn ouders hebben genoten en ik ook! Dus ook al braken we de regels soort van, ik heb er geen seconde spijt van.

24 gedachten over “Reisje om de wereld

 1. In grote lijnen houden wij ons ook aan de regels.
  Maar ik vind het soms heel lastig.
  Woensdag zijn wij bij mijn zus geweest, had haar twee maanden niet gezien…..
  Is lang voor mij.
  Lastig.
  “het is een dingetje.”
  Zoals ik zo vaak zeg.

 2. Wat fijn zo met je mams haar verjaardag te kunnen vieren. Soms een beetje tegen de regels in is in mijn ogen heel belangrijk. Geniet van ze, nu het kan! Lief dat er gekookt werd door de meiden! beetje late reactie maar was leuk om te lezen en dat wilde ik je even laten weten.

 3. Van harte gefeliciteerd!
  Het eten ziet er heerlijk uit en wat leuk dat jullie het zo gezellig hadden.
  En ach, die zooi in de keuken… nu zie je er vast niks meer van 😉

 4. We hebben er bijzonder van genoten en behalve het eten was het samenzijn een echt cadeautje.
  We houden ons redelijk aan de regels maar ook geluksmomenten zijn zeker in deze tijd belangrijk.

 5. Nou, dat lijkt me een prima staaltje ongehoorzaamheid.

  De Elfstedentocht is echt wel heel leuk hoor, om te fietsen. Ooit deden we hem helemaal en afgelopen zomer deels, samen met onze twee jongens.

 6. Oh, wauw! Dat ziet er geweldig uit! Wat leuk, zeg. Geweldig!
  Die regels zijn soms raar… Je ouders zijn toch één gezin? Dan tellen ze ook als één, vind ik.

 7. Wat een leuk reisje! En we moeten ook af en toe zorgen voor een dosis geluk. Het beste medicijn!

 8. Wauww, die foto’s van het diner zijn goed gelukt. Het is vrij moeilijk om goede foto’s van zoiets te maken, maar hiervan kan ik meesmullen. Fijn dat het een gezellige dag werd en nogmaals gefeliciteerd.

 9. Omdat ik Elfstedentocht fietser en Noorwegen lover, feliciteer ik uw moeder van harte! En dan presteert zij het ook nog om op mijn verjaardag jarig te zijn.
  Hulk hulde!

 10. Wat leuk gedaan met die menukaart! Heel mooi idee om zo in deze tijd een verjaardag te vieren. En groot gelijk dat je daarvoor even ‘in overtreding’ ging.

 11. Van harte gefeliciteerd met je moeder. Als je voor jezelf het gevoel hebt dat je ouders op bezoek moeten kunnen komen op een veilige manier zie ik niet wat daarop tegen kan zijn.
  Vorige week is onze derde kleindochter geboren en ben ik ook samen met mijn man op veilig kraambezoek gegaan.

 12. Jullie hebben er met elkaar een gezellige, smakelijke en bijzondere dag van gemaakt. Dat is het mooiste cadeau voor je moeder.
  Als je de regels op een verantwoorde manier negeert, gewoon doen.

 13. Wat ontzettend leuk voor je moeder en natuurlijk voor je vader! Echt zo leuk om bij je kind op het eten te komen. Klinkt allemaal lekker en ziet er goed uit. Allemaal eer van hun werk en jij een blije mama en dochter!

 14. De jarige heeft vast met volle teugen genoten van deze wereldreis.
  Die bezoekregeling rammelt een beertje en vraagt gewoon om een eigen interpretatie. Zo mag ik wél op bezoek bij alle ter zake doende gezinnen maar mogen ál die gezinnen niét compleet bij mij op bezoek. Belangrijk is dat dat je wéét waar je mee bezig bent en dus ook voorzichtig blijft.

 15. Als je op een verantwoorde manier een uitzondering maakt, dan is het toch prima? Plus, zo’n verjaardag kun je toch niet zo maar voorbij laten gaan? Wij spreken ook gewoon met mijn ouders af, zowel wij als hun houden onze cirkel klein en houden ons verder aan de regels, dan heb ik daar totaal geen moeite mee.

 16. Wat leuk en lekker dat ze gekookt hebben. Af en toe moet je de regels een beetje vrij interpreteren toch .
  Wij houden ons heel netjes aan de regels, ook onze zoon van 21 en dochter van bijna 16. Die laatste heeft wel wat moeite met 1,5 meter houden met haar beste vriendinnen. Nu ziet ze die niet zo vaak.
  Half maart zijn mijn ouders 55 jaar getrouwd. Ze komen dan idd ook naar ons toe om het te vieren. Koken doen we niet, maar mijn ouders hebben wel wat wensen om te bestellen. Ik vind overigens thuis bestellen veel minder leuk dan uit eten maar het is zoals het is. Dat etentje halen we later wel in.

 17. Soms zijn regels er om gebroken te worden.

  Ik mag wel bij mijn vriendin en haar man op bezoek, maar zij mogen niet samen bij mij komen. Maar wel een uur na elkaar.

  Nou ja..

  Leuk om de culinaire activiteiten van de dames te zien!

Reacties zijn gesloten.