3×5 = 15

Gossie, mijn 15de blogverjaardag vandaag. A long, long time ago plaatste ik mijn allereerste blogje en sindsdien volgden er velen.

Af en toe twijfel ik wel over of ik door moet gaan, maar steeds geven de leuke en positieve dingen van het bloggen de doorslag. En ik vind het nog steeds heel erg tof om al mijn schrijfsels terug te lezen of om iets op te zoeken.

De laatste keer dat ik ontlurkte (wat betekent dat je je lezers die nooit of zelden reageren vraagt om voor één keer (en liefst stiekem ook wel vaker) te reageren door op z’n minst te laten weten dát ze meelezen en wellicht dat ze dan ook nog even aangeven hoe lang ze al meelezen of iets anders van zichzelf vertellen of wat dan ook) is inmiddels ook al weer drie jaar geleden. Dus: lieve mensen die vaak meelezen maar zelden of nooit reageren: grijp je kans en reageer!

En pak een appelflap of zijn gezonde(re) neefje of nichtje.

43 gedachten over “3×5 = 15

 1. Gefeliciteerd zeg!!!
  Ik blog vanaf 2007 geloof ik.
  Volgen we elkaar al een aardig tijdje.
  Leuk!

 2. Af en toe kom ik om de hoek kijken bij je. Zeker laat ik mijn felicitaties voor je blogjubileum achter. Er zijn teveel blogs om allemaal te volgen en verandering van spijs doet eten/lezen. Dat is denk ik onze klik het lezen van boeken en het wandelen. Wat lastig is dat je Blogger blog hebt en ik een WordPress blog. Bij elkaar reageren vraagt altijd meer inspanning.

  • Ik heb gewoon een wordpressblog. Raar dat reageren hier blijkbaar moeilijker is 🤔

   • Ik denk een wp org blog. Ik moet bij jou altijd vanalles invullen en kan niet rechtstreeks vanuit de WordPress reader reageren.

    Ook nu moet ik terwijl ik al eerder op dit blog reageerde weer alles invullen. Je snapt dat ik daar niet altijd puf in heb.

    • En heb jij wellicht een idee hoe ik dat kan aanpassen in mijn dashboard? Zodat jullie dat niet meer hoeven te doen?

     Ik moet dat zelf ook altijd invullen als ik op mijn eigen blog reageer, maar dan maar één keer per dag zeg maar. Je hebt nu drie reacties achter elkaar geplaatst. Moet je het dan een keer invullen of drie keer ?

 3. Gefeliciteerd met je jubileum! We bloggen ongeveer even lang en ik heb steeds het idee dat ik ‘vroeger’ ook al eens bij je kwam lezen. Ik lees je graag dus ik blijf gezellig langskomen én reageren.

  • Mmmm, dat ‘vroeger’, dat triggert me. Onder welke naam blogde jij toen dan?

 4. Gefeliciteerd met 15 jaar bloggen! Ik lees graag je blogs, geniet van je boeken-tips en nu ook podcasts zo nu en dan. Onlangs maakte ik ook weer een van je recepten-tips (de pasta schelpen) en dat was heel erg lekker! Reageren doe ik niet vaak, maar ik probeer het vaker te doen.

 5. Van harte gefeliciteerd met vijftien jaar bloggen. Ik heb maar een paar keer gereageerd, ook al lees ik al heel lang mee. Ik blijf het waarderen dat er mensen zijn die hun alledaagse dingen delen, het lief en leed wat we allemaal meemaken. Met als groot verschil dat jij en andere bloggers dat weten te verwoorden met een prettige schrijfstijl, niet bang om je mening te geven en toch je schrijven heel genuanceerd te houden.
  Ga zo door!

 6. 15 jaar al! Ik moet bekennen dat ik misschien al 10 jaar lurk… Heb wel eens gereageerd maar niet vaak. Ik stond regelmatig in de bieb (toen ze nog open waren) met een lijstje van je boekentips. En verder herken ik zoveel. In hoe je in het leven staat, je waarden en normen, Het Brabantse dorp, je leeftijd. Het is leuk om met je mee te lezen. Ik hoop dat je nog fijn blijft bloggen!

  • Hoi Hanneke, leuk om te lezen dat mijn boekenblogjes door jou gewaardeerd worden. Kom je ook uit Brabant?

 7. Ik kijk hier tegenwoordig best vaak, maar nog niet heel lang. Commentaren heb ik zelden. De appelflap is welkom, dank je (als je virtueel zondigt, doe het dan meteen goed, zou ik zeggen).

 8. Een leuke blog. Ik volg een beetje mee hoe het leven er bij staat in Brabant (waar ikeen groot deel van mijn jeugd en jonge jaren heb doorgebracht en ik hou van de leestips. Ga zo door en..;-)

 9. Ik kijk denk ik elke dag even op jouw blog maar reageer niet vaak. Hoelang ik al kom weet ik werkelijk niet, meerdere jaren vermoed ik maar of dat 5 is of meer of minder ??

  • Leuk dat je zo trouw komt kijken. Altijd welkom. Net als reacties ;-)

 10. Gefeliciteerd met deze mijlpaal. Ik lees ook graag bij je mee. Dus vooral zo doorgaan! 🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷

 11. Ik léés hier en heb al vaak gebruik gemaakt van je leestips. Lurken doe ik dus niet. Meeleven wel. Daarom van harte !

 12. O wauw wat een onwijs leuk eerste logje. Gefeliciteerd en ja, het blijft leuk om terug te lezen weet ik uit ervaring. Hoelang wij elkaar volgen? Geen idee, geen 15 jaar ( al lijkt het wel of je er altijd al bij was) maar misschien wel ongeveer de helft. Niks niet lurken, we hebben elkaar zelfs al menigmaal en ontmoet en zijn soms wandelmaatjes tegenwoordig. Op naar het volgende lustrum. 🎉

  • Ik zou heel graag met je wandelen ooit. Maar daarvoor wonen we te ver van elkaar vandaan. Denk dat je Aukje bedoelt?
   En ik lees heel erg graag bij jou.

 13. Wauw, vijftien jaar! Gefeliciteerd. Ik denk dat ik je bijna al die jaren al gevolgd heb, al was het af en toe met ‘pauzes’. Reageren vond ik doodeng, tot ik ein-de-lijk zelf een blog startte. Toen durfde ik wel;). Ehm, ja, ik was dus één van die lurkers die zelfs op ontlurkdagen niet meedeed. Dank voor de appelflap trouwens; ik bewaar ‘m voor vanavond bij een kop thee;).

Reacties zijn gesloten.