Langer haar, toch maar niet

Dat de kappers dicht waren had ook wel een soort van voordeel. Mijn korte haren groeiden en bloeiden. Toen de kappers na de eerste lockdown weer aan de slag mochten liet ik mijn haren wat langer. En dat is in mijn geval al best dapper vind ik zelf. Want ik houd van kort!

En toen ging de tweede lockdown in en werd het weer langerder. Toen had ik bedacht dat ik toch maar ‘ns ging sparen voor een wat hipper kapsel. Zoiets eigenlijk:

Maar ja, haren en ik, da’s niet zo’n heel goede combi. Ik kan niets en heb er ook het geduld niet voor. En ik laat het liefst mijn haar gewoon altijd aan de lucht drogen.

Enfin: ik spaarde en spaarde dus en het werd steeds stommer vond ik. Het stond me gewoon niet. Vond ik. Ova en Saar vonden dat ik door moest zetten! Mr. T. vond het niet zo spannend allemaal. Hij houdt toch wel van me ;-). 

Maar een Saar die suffe staartjes in je haar begint te maken, dat roept toch echt om maatregelen. Ik heb op onderstaande foto mijn bankhanghuispak overigens over mijn kin getrokken, mocht je je afvragen wat een rare bobbel daar te zien is. En die bobbel is natuurlijk niet mijn kin, maar komt door de rits.

Gelukkig kwam nichtje-en-kapster-in-één E. gisteren to the rescue. En nu ben ik weer heerlijk kort! En ik ben helemaal happy.

Alweer een paar jaar geleden besloot ik om mijn haar niet meer te verven. Ik had het altijd pikzwart. Vond dat echt heel gaaf, maar ik werd er ook wel streng van. Dus nu ben ik niet meer streng. Zie trouwens dat de foto met het hoopje haar niet helemaal klopt met de werkelijkheid. Ik ben nog steeds niet echt grijs, maar op de foto lijkt het van wel.
 
Mr. T., Ova en Saar gaven uiteindelijk alle drie toe dat dat hele korte mij het allerbeste staat. En mocht ik nu toch weer ooit denken: ik laat het groeien, dan hoop ik dat ik aan dit blogje denk!

Vertel: heb jij de lockdown aangegrepen om van kapsel te wisselen? Ben je gestopt met verven misschien? Heb je een lang of kort kapsel? Ben je handig met het in model brengen van je haar? 

23 gedachten over “Langer haar, toch maar niet

 1. Tijdens de eerste lockdown had ik een bob met pony. Een makkelijk groei-kapsel dus maar ik heb veel en zwaar haar dus ik werd er helemaal gestoord van. |
  Toen ik naar de kapper mocht liet ik er iets a-symmetrisch van maken.
  Aan het einde van lockdown twee had ik daar zo genoeg van dat ik nu een jaren zeventig kapsel heb. Kort van boven met een matje. Het perfecte kapsel ongeacht welke situatie. Aangroeien, kort houden, het kan allemaal.

 2. Ik had, zeg maar, halflang haar. Net onder de schouders. Elastiekje erin, haarklem (bananenkam, ik heb ze in alle denkbare kleuren) en klaar. Alleen de lok op mijn voorhoofd: daarvoor moest ik toch wel naar de kapper. En bijpunten natuurlijk.
  Ik heb nog steeds hetzelfde haar, alleen nu tien cm langer… Zodra mijn tweede prik is ingedaald ga ik er weer een stuk laten afhalen. Van die stomme lok weet ik het nog niet. Laten bijgroeien? Ben nu toch op weg.

 3. Nou ja, het was een goede optie om “schade vrij” te proberen, maar als jij prettig voelt bij kort is dat toch prima. Toch heeft die foto met “palmboompje ” op je hoofd wel iets, zo voor tijdens de kerst? Ik heb niets veranderd.

 4. Al enkele jaren trouw aan een asymmetrisch kapsel dat nu iets langer is dan gewoonlijk. Ben er best wel happy mee zo.

 5. Ik heb van alles gehad, van heel kort tot heel lang en (bijna) alle kleuren van de regenboog. Ik ben vrij handig met mijn haar, maar tijdens het werk moet het vast en heb ik dus gewoon een staart. Tijdens de lockdown heb ik niets bijzonders gedaan en had ik gewoon wat meer uitgroei. Mijn kapster kleurt het nu 1 keer in de 6 weken en knipt het 3 á 4 keer per jaar.
  Ik heb zelf met de tondeuse en schaar het kapsel van mijn vriend bijgewerkt tijdens de lockdown. Zijn haar is belangrijk en hij moest op kantoor werken (essentieel beroep). Daar werkt ook de man van onze kapster, dus hij vroeg zich af bij welk kapper mijn vriend was geweest.

 6. Het kapsel ziet er best goed uit. Goed genoeg om ook die gele vlekken weg te vegen :-)
  Ik heb geen ander kapsel genomen. Ik heb bruin haar met wat grijs er doorheen en daarbij wordt alles een beetje kaler dan vroeger. Allemaal niet erg. Mijn baard is wit trouwens. Maar wel kort want anders krijgen we die kerstmangrappen weer.
  Ik Iaat mijn haar altijd kort knippen met tondeusestandje 2 in de nek. Aan verven doe ik niet. Is dit alles mooi….mwaw!!

 7. Ik heb het altijd lang gehad. Die 2x dat ik het op ongeveer schouderlengte had laten knippen was ik mijzelf niet meer. Als het mij te lang wordt, denk aan voorbij rok/ broekband, dan knip ik er stuk af. Simpel door 2 vlechten te maken en er met de keukenschaar gelijke stukken af te halen. Verven heb ik nooit gedaan, had ik geen behoefte aan terwijl ik de eerste grijze haren al voor mijn twintigste had.

 8. Ik zie in ons dorp opeens veel grijs haar. Veel dames die het altijd lieten verven zijn daar in coronatijd mee gestopt en zijn nu grijs of wit. Ik vind het meestal ook wel beter bij ze passen, maar ja ik ben zelf al 30 jaar grijs en er dus helemaal aan gewend. Ik zag gisteren jouw korte kapsel en vind het helemaal bij jou passen.

 9. Snap je helemaal, hier ook een lekker kort pittig kapsel, elke 4 a 5 weken naar de kapper, 1 x per 2 a 3 maanden kleurtje erin, midden bruin of mahonie. Kapster zei ooit doe eens wat langer, toen kreeg ik een oud hoofd, ze zei zelf daarna je hebt gelijk, jij moet het echt kort houden. doe er wat wax of gel in en de hele dag geen omkijken meer naar.

 10. Ik heb tijdens de eerste lockdown ook mijn haar flink laten groeien. Heb sowieso altijd een halflange boblijn maar toen was het echt lang. Na een paar maanden toch maar weer besloten terug te gaan naar mijn oude kapsel.

 11. Zo grappig! Je weet zelf gewoon het beste welk kapsel bij je past. Ik ga niet graag naar de kapper en doe dat ook zelden. Ik heb altijd laagjes in mijn haar en de lengte varieert dus van kin-lengte (net naar de kapper geweest) tot net over mijn schouders (als in ‘ik moet naar de kapper). Ik heb heel dun haar en mijn dochter vond dat ik mijn pony bij moest laten groeien omdat je door mijn haar zo op mijn bol kijkt. Ik heb een poging gewaagd maar ik werd gestoord van die plukken haar voor mijn ogen. Heb laatst mijn pony weer kort geknipt.

 12. Mijn kapsel is door de Corona en de maatregels weinig aan veranderd.
  Hoewel ik het voor mijn doen nu wel heel kort heb.

 13. Ik ken jou niet anders dan met het supergrote kapsel. Staat je altijd prima, dus… ik zeg: lekker kort houden!
  Ik heb deze lockdown aangegrepen om nu eindelijk eens iets aan die overhangende oogleden te doen. Ik was de vermoeide ogen, hoofdpijn en zware oogleden meer dan beu! Dus… ik zit in herstel :-)

 14. Hier hoefde ik niet na te denken wat ik met mijn haar zou doen. Inwonende dochter die kapster is, dus mijn haar zit altijd prima. Weleens aangesproken in de eerste lockdown naar welke kapper ik ging. :)

 15. Die bubbel in je rits, héél herkenbaar. Ook zonder een vest over je kin (-:
  Ze zeggen niet voor niets: als je haar maar goed zit. Daar zit heel veel waarheid in. Jij voelt je het lekkerst bij een kort koppie. Lekker doen!
  Ik heb lang haar met krullen, steek het altijd op en wordt regelmatig geverfd bij de kapper. Tijdens de lockdown deed m’n dochter het, met verf van de kapper.

 16. Ergens zag ik foto’s van jou in een mooie Mijmeringen-‘stoel’. Ik moest heel erg wennen aan de lengte van je haar daar, maar ik begrijp dat het wennen inmiddels niet meer nodig is ;-)

  Wat mijzelf betreft. In 2018 had ik mijn haar superkort, opgeschoren aan één kant. Ik zat tijdelijk thuis met een burnout en dacht echt ‘dit is de kans’. Daarna is het langzaam maar zeker weer langer geworden. Mijn kinderen gaven in 2019 al eens aan dat ze op oude foto’s mijn (langere) haar zo leuk vonden. Dus speciaal voor de kinderen ben ik niet gestopt op mijn gebruikelijke lengte maar heb ik het laten groeien. De lockdowns werkten daar zeker aan mee, noodgedwongen zat er (veel) langer tussen twee kappersbezoekjes. En stiekem was ik ook wel blij dat ik al gekozen had voor iets langer, zo ‘kon’ het ook wel even zonder kappersbezoek.

  Wat betreft het modelleren. Ik laat ook het liefste mijn haar aan de lucht drogen en smeer er zo min mogelijk spul in.

 17. Hahaha, dat staartje. Ik snap wel dat dat de druppel was;). En die korte coupe vind ik je prima staan!
  Mijn haar is wat langer (ongeveer bob-lengte, maar wel met veel lagen erin) en tijdens de lockdown dacht ik ook dat ik het misschien wel weer eens een beetje kon laten groeien. Maar nee hoor, direct naar de kapper geweest begin maart. Ik houd gewoon niet van die pieken in m’n nek en het gaat in m’n ogen hangen en alle volume gaat eruit. Doe mij maar kort.

 18. Groot gelijk dat je het weer lekker kort hebt.
  Ooit, om een bepaalde reden, liet ik mijn haar weer groeien terwijl ik het het liefste lekker kort had. Het werd niks. Na bijna 6 mnd ging het er weer af en voelde ik me weer mezelf.
  De eerste corona- lockdown was niet anders.. ik kreeg eenzelfde soort hoofd als hierboven beschreven. Te lang, de foto staat nog op mijn blog in de zijbalk, echt niks voor mij. Daarna een andere kapper geprobeerd. De 1e keer geweldig, de 2e keer minder, de 3e keer was mijn lange lok weg die ik gespaard had en aan mijn achterkant waren de vrolijke plukjes er ook af. Ik was niet blij. Op de bruiloft van mijn dochter liet ik het stylen, hoewel ik dat zelf ook best goed kan. Was waardeloos… Ik ben niet meer gegaan. Gelukkig was de kapster nog aan mijn dochters haar bezig toen ik kwam en die heeft de boel gefatsoeneerd. Nu dus weer naar mijn oude kapster teruggegaan en ik was weer heel blij! Volgende week mag ik weer! 😀

 19. Ik ben vorig jaar juni voor het laatst naar de kapper geweest, en kan mezelf er nog steeds niet toe zetten om een afspraak te maken. Het is vrij lang, maar dat was het toch al, dus qua looks maakt het weinig verschil.

 20. Ik ben vorig jaar gestopt met het laten verven van mijn haren, van de zomer heb ik mijn haar goed kort laten knippen, dus ja: Corona had invloed op mijn haardracht.

 21. Vanaf dat mijn haar op mijn oren komt krijg ik het al moeilijk. Je begrijpt dus dat ik het altijd heel kort laat knippen, oren vrij. Tijdens de lockdowns (toen en nu) ga ik er regelmatig eens door met de effileerschaar. Zo heb ik toch tenminste het gevoel dat het kort is. Ik probeer wel eens om het vooraan wat langer te laten, maar ik voel me ook het beste met gewoon heel kort.
  Verven doe ik al niet meer sinds mijn 50ste. Ik vond het veel te hard en onnatuurlijk op den duur. Blij met mijn witgrijze haren!

 22. Je kunt op de foto’s wel goed zien hoeveel langer je het had laten worden.
  Geslaagd experiment, toch? Nu weet je tenminste zeker dat je het kort wilt (houden).

 23. Ik had mijn haar altijd vanachter opgeknipt en van voren langer met een zijscheiding En toen werd het dragen van een mondkapje verplicht op mijn werk. Een mondkapje en een haarlok die steeds voor mijn oog hing, ging niet goed samen en sindsdien draag ik mijn scheiding in het midden. Sinds oktober is mijn haar niet echt meer geknipt en nu is het op een lengte die ik prettig vind: net onder de kaaklijn. Langer hoeft niet.
  Sinds ik een middenscheiding heb hoef ik er geen lak meer in te spuiten, ik gebruik alleen een beetje mousse (van Holland & Barrett). Ik laat het nog wel om de zes weken verven.

Reacties zijn gesloten.