Garnalen

Ova en ik zijn gek op garnalen. Saar maak je er niet blij mee en Mr. T. eigenlijk ook niet. Maar ja, die heeft gewoon pech. 😉

Dus als Saar dan een keertje niet thuis is met eten en Ova juist wel, dan wil ik nog wel ‘ns iets met garnalen maken. Afgelopen vrijdag aten wij dan ook garnalen met spinazie, zongedroogde tomaten en tagliatelle. En dat was heerlijk!

Ingrediënten:

  • boter
  • 3 knoflook, fijngehakt
  • 500 gram gepelde garnalen
  • 1 ui in stukjes
  • 1 glas witte wijn
  • 150 gram zongedroogde tomaten
  • 400 gram handen verse spinazie
  • 200 ml room
  • peper naar smaak
  • 150 gram geraspte (Parmezaanse) kaas
  • Italiaanse kruiden

  • Smelt de boter en voeg de knoflook toe: ongeveer een minuut bakken.
  • Doe de garnalen erbij en bak ze tot ze roze zijn
  • Schep de garnalen uit de pan
  • Doe weer wat boter in de pan, voeg de ui toe en bak deze een paar minuutje
  • Voeg de witte wijn toe en laat even wat inkoken

  • Voeg de room toe en de zongedroogde tomaten
  • Proeven….eventueel wat zwarte peper toevoegen
  • De spinazie erbij en laten slinken
  • De (Parmezaanse) kaas toevoegen en roeren
  • De garnalen en een beetje Italiaanse kruiden toevoegen
  • Nog wat roeren
  • Intussen de versie tagliatelle koken
  • En genieten maar!


Ik vind garnalen dus heerlijk. Net als zalm. Om witvis, kibbeling en meerval geef ik dan weer minder. Vind daar niet zo heel veel smaak aanzitten.

Gerookte paling of makreel vind ik ook weer niet te versmaden. Net zoals een lekkere tonijnsalade.

Hoe zit dat met jou? Visliefhebber? En wat vind je dan het lekkerst? 

17 gedachten over “Garnalen

  1. Heerlijk! Garnalen, tonijn, zalm, kabeljauw ik eet het graag. Haring, mosselen en oesters vind ik weer minder, maar die vind mijn partner heerlijk. We eten ook regelmatig sushi of roken zelf vis op de barbecue.

  2. Ik houd helemaal niet van vis. Ik eet vissticks of kibbeling. En mijn eigen gemaakte zalmsalade (omdat ik dan zeker weet dat alle vieze grijze stukjes er uit zijn). Best gek, want ik ben opgegroeid in een familie waar iedereen dol was op vis. Mijn vader ging vaak (zee)vissen en hij maakte dan zelf de vis schoon om ‘m daarna met smaak op te peuzelen. Ik zie nog voor me hoe hij de schubben van zo’n vis haalde. Brrr. Misschien lust ik daarom geen vis.
    Mijn verkering lust wel graag vis, trouwens. Maar die heeft gewoon pech.

  3. Ik ben geen fan van garnalen, ik zal ze dan ook ooit kopen bestellen of klaarmaken, maar als ik in een restaurant ben en ze zijn in een gerecht verwerkt moet ik toegeven dat ik ze best lekker vind. Ik houd ook van makreel, maar ook van zalm en kabeljouw.

  4. Met echte vissersbloed in mijn aderen ben ik natuurlijk gek op vis. Mijn opa ging vroeger garnalen vangen september voor wat bijverdiensten. Mijn oma kookte en pelde dan dagenlang garnalen. Haar schoondochters kwamen meehelpen, ik kwam met mijn moeder mee en hielp een beetje mee. Het was nog een kunst om garnalen goed te pellen. Het hele huis rook er naar. En natuurlijk kregen we allemaal een schaaltje mee naar huis. Echte hollandse garnalen, smullen!

  5. Vis is me al snel te vissig… brrr. Er zijn maar weinig vissoorten die ik wel lekker vindt. Kibbeling, gerookte paling, zalm, tonijn, dat lukt wel maar verder niet, garnalen dus ook niet… Maar het recept is lekker, kan er wel iets anders door bedenken… Jullie liefhebbers hebben weer lekker gegeten en ja Mr T had dus pech 😄

  6. Geen overdreven liefhebber van vis en zeker niet van griezels als garnalen. Maar wie het lekker vind gun ik z’n pleziertje, zou trouwens zelf in ieder recept meteen de knoflook doorschrappen.

  7. Pokebowl is hier favoriet met warm(er) weer. En dan met kersverse vis van Schmidt zeevis. Maar ook gegrilde koningskrabpoten, kreeft (dit uiteraard bij feestelijke gelegenheden), zalm, kabeljauw, Hollandse garnalen en gamba’s. Allemaal heerlijk.
    Dit recept ga ik ook een keer proberen. Maar je neemt dus rauwe kleine garnalen die in de pan pas roze kleuren?

  8. Lijkt me een heerlijk, en makkelijk recept ! Dank je , ga ik zeker maken.
    Ik hou van vis, zolang ik er maar geen graatjes uit hoef te vissen:).

  9. Dat ziet er goed uit!
    Mijn vader was een groot visliefhebber en hij kwam ook regelmatig met garnalen van de visboer thuis. Mijn pa, mijn zus en ik hebben zo heel wat garnalen gepeld.

  10. Geboren en getogen in een vissersdorp weet ik allerlei vissoorten te waarderen, behalve rauwe vis, daar ril ik van.
    Je recept ziet er goed uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *