4 en 5 mei

Ik heb het erg druk met 4 mei (in veel mindere mate met 5 mei) en het wordt ook dit jaar weer erg bijzonder. Daar ga ik nog over bloggen zodra dat kan.

Voor nu wil ik het hierbij laten:

Wat doe jij eigenlijk op 4 mei? En op 5 mei?

17 gedachten over “4 en 5 mei

 1. Beide dagen ben ik gewoon aan het werk, met als mijn partner. We kijken 4 mei wel samen naar de herdenking en houden 2 minuten stilte.
  Ik ben nog nooit op 5 mei naar een festival geweest. Voor zover ik weet wordt er bij ons in het dorp ook niks georganiseerd op die dag.

 2. Door de storm bewust even niet gevlagd op beide dagen. Dodenherdenking op TV gevolgd met stilte en ik lees altijd weer een oorlogsboek rondom deze dagen. Ik vind dat je daardoor dingen weer bewuster wordt. Op TV zijn ook films maar dat is me dan te makkelijk. Ik kan niet naar Schindlers List kijken en een blokje kaas eten. Dat vind ik niet passen. Ik las dit jaar ‘t Hooge Nest van Roxane van Ieperen.

 3. Op 4 mei heb ik gewerkt en ‘s avonds twee minuten stil. Dit zal ik ook blijven doen als ik in België woon. Ik ga zelfs een vlaggenstok kopen om een vlag in te kunnen zetten. Weliswaar dan niet aan de straatkant, maar aan de achterkant. Gaat om hoe IK het voel.
  Op 5 mei heb ik niet veel gedaan.

 4. Ik houd sowieso altijd twee minuten stilte. Meestal schrijf ik ook wel een toepasselijk logje maar dat is er dit jaar niet van gekomen. Vandaag ben ik vrij (altijd op woensdag) maar ik doe niks bijzonders.

 5. De vlag hangt halstok, we hebben naar de dodenherdenking gekeken, die weer erg indrukwekkend was en ik schrijf een blog over het dagboek Anne Frank.

 6. Ik weet nog niet of wij vanavond de vlag uithangen. Momenteel waait het hier behoorlijk en we wonen vlak bij een drukke weg. Ik ben bang dat de vlag wegwaait en dan op een rijdende auto komt, met alle gevolgen vandien.
  Uiteraard lijk ik naar de herdenking.
  Morgen 5 mei moet ik gewoon werken, de supermarkt is niet dicht. Maar ik doe wel oranje bloemen en strikjes in mijn haar!

 7. Voor 5 mei heb ik geen plannen, maar vandaag ben ik om acht uur stil en ik kijk altijd wat tv-programma’s die horen bij deze dagen. Helaas heb ik geen vlag (kan niet bij mijn appartement), want anders zou die uiteraard vandaag en morgen buiten hangen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *