2×15

Op Hemelvaartsdag trokken Mr. T., Ova en ik de wandelschoenen aan en wandelden we in Berg en Dal en omgeving. Deze route liepen Mr. T. en ik al ‘ns eerder maar toen in de winter. Het was toen grauw en mistig, dus toen zeiden we al dat we keer terug wilden.

Je vraagt je misschien af waarom Saar niet meeging? Nou, die had leukere dingen te doen. Zij mocht een paar dagen met een vriendinnetje mee naar de kust. Haar vriendin is een echte surfdame en Saar mocht mee om ‘ervan te proeven’.

En je vraagt je misschien ook af waarom Ova niet iets leuks ging doen met Haar Lief op zo’n vrije dag?

Nou Ova Haar Lief zat toen al een dikke week in quarantaine na een positieve test. Een vriend van hem testte positief en een paar dagen later bleek dat Haar Lief ook positief was. Gelukkig zag Ova hem, toevallig, in die dagen maar één keer.

Maar ze moest wel een test doen na vijf dagen en die bleek gelukkig negatief.

Uiteindelijk heeft Haar Lief ruim twee weken op z’n slaapkamer doorgebracht. Hij is niet heel ziek geweest, maar bleef wel hoesten. Dat doet hij nu nog, maar volgens de GGD is dat nu dan een ‘post virale hoest’ en dat heeft niets meer met corona te maken gelukkig.

Gisteren kwam trouwens het verlossende appje: hij mocht van de GGD uit quarantaine. Ik moet zeggen: voor Ova is zo’n lange gedwongen afstand behoorlijk pittig. En dat gold voor Haar Lief eveneens. Jemig: 2½ week op je slaapkamer, ik geef het je te doen. En ik vraag me stiekem ook af hoeveel mensen dat daadwerkelijk doen als ze positief getest zijn.

Maar wat is dit toch een prachtige wandeling. Die af en toe ook behoorlijk pittig is door het klimmen en dalen.

Maar daarmee was het een heel goede training voor Ova. In de zomer is het namelijk de bedoeling dat ze met drie vriendinnen op wandelvakantie gaat in Oostenrijk. Wat trainingskilometers zijn dan niet verkeerd natuurlijk.

Het was prima wandelweer. Niet te warm en niet te koud en met blauwe luchten.

Wat is het toch fijn dat er weer een terrasje gepakt kan worden! Op het eerste terrasje genoten we van koffie (en cola) en appeltaart met slagroom.

Bij mij op het werk hebben we op het intranet een groep met wandelaars. Elke week is er een foto-wandel-opdracht waarmee je een prijsje kunt winnen. Ik won laatst in de categorie ‘oranje’ toen ik een foto van de zwanen plaatste. Die vogels hebben tenslotte een oranje snavel nietwaar? Al denk ik eigenlijk dat ze die week foto’s verwachtten van oranje-activiteiten rondom Koningsdag.

De opdracht van vorige week was: maak een foto van een hek. Nou, dat deed ik dus maar even.

‘Laat vriendschap heelen, wat grenzen deelen’. Een prachtige quote nietwaar?

En toen we klaar waren was het wederom goed toeven op een terrasje. Heerlijk zo’n blondje. Mr. T. is dan eigenlijk altijd de pineut Bob.


De tweede wandeling was de volgende dag en die was ook ongeveer 15 kilometer en deze liepen Mr. T. en ik samen.

Dit keer reden we richting Ouddorp want we moesten Saar natuurlijk op gaan halen. En ik dacht, als we dan toch zover moeten rijden, dan moeten we het aangename maar even met het nuttige verenigen.

Ik heb route.nl gedownload op mijn telefoon en daar het enorme bedrag van € 9,99 per jaar in gestoken. En wat krijg je daar dan voor terug? Nou een heleboel!

Zo staan er al vele routes op die app. Maar het leuke is dat je via het knooppuntensysteem zowel wandelroutes als fietsroutes kunt maken én kunt bewaren.

En daarvan heb ik al veelvuldig gebruik gemaakt.

Na bijna 2 uur in de auto is het eerst even heel lekker vis eten bij Hameeteman. Jemig wat een lekker broodje makreel was dat. En het is natuurlijk ook heel fijn als je daar gewoon even naar de wc kunt.

We verbaasden ons over de drukte in het centrum van Ouddorp. Dat waren we niet meer echt gewend. Het is wel een schattig centrumpje trouwens, maar gelukkig leidde onze route ons al snel de stilte in.

We hebben heerlijk gewandeld en ook nu weer was het prima weer. En oh de zee, de zee: ik houd ervan. Of nou ja, ik houd vooral van het strand als het leeg is. Heerlijk! En wat een breed strand heeft Goerree-Overflakkee.

Een paar weken geleden kocht ik nieuwe wandelschoenen en ik heb nog nooit zo’n fijne schoenen gehad. Wat lopen deze zaaaaaaalig. En geen een blaar, ook dat heb ik nog nooit meegemaakt. Het is even een investering, maar ja, een hobby mag wel wat kosten. Al moet ik zeggen: mijn vorige schoenen had ik sinds augustus en daar was het profiel al zo ongeveer helemaal verdwenen. Tja, je bent een wandelaar of je bent het niet.

Een behoorlijk deel van de wandeling leidde ons door een heel mooi natuurgebied. Wat een rust daar. En alles zo fris groen!

Het voordeel voor mannen is dat ze overal hun dingetje kunnen doen, eigenlijk is dat best een beetje jaloersmakend. Dus toen we rond waren was ik toch maar wat blij dat we weer bij die viswinkel waren. De koffie was lekker en de sanitaire stop idem dito.

Toen we weer bij de auto waren reden we richting het Grevelingenmeer waar we Saar op konden halen. En zij had drie geweldige dagen gehad al gelooft ze niet dat ze een echt surftalent zal worden.

Het waren twee heerlijke dagen. En ook al ben ik een fanatieke wandelaar ik moet er toch echt niet aan denken om mee te doen aan de Nijmeegse vierdaagse. Dan loop je dus 40 kilometer per dag in een grote mensenmassa. Nu liepen we er 30 in twee dagen in de heerlijke rust!

20 gedachten over “2×15

 1. Tja afstand houden ik is nog steeds nodig. Ik wist niet dat je door het Romeinse aquaduct kon lopen gaaf maar idd stijl!

 2. Leuk dat je op de N70 was. Die is altijd prachtig. Ik heb hem veel gelopen. In Zeeland kom ik vaker om te fietsen. Als je toch iemand moet ophalen is het een handige combinatie om een wandeling in een andere omgeving te doen. Prachtige foto’s heb je gemaakt.

 3. Wat een zalige wandelingen en prachtige foto’s. Terrasje, appeltaart…heerlijk.
  Zo’n opdracht tijdens het ommetje: wat leuk bedacht!
  Die app hen ik ook!

 4. Prachtige foto’s. Het is echt genieten van de natuur in de lente. Heel fijn dat de quarantaine weer voorbij is.

 5. Mooie wandelingen! Fijn dat lief van Ova niet heel ziek geworden. En zo lang op je kamer blijven, valt vast niet mee. Wel goed dat hij het gedaan heeft!

 6. Wat een mooie wandelingen hebben jullie gemaakt. Ik heb een vriendin die ook lange wandelingen maakt en zij heeft een uixi gekocht (https://uixi.eu/ Nooit meer een probleem om een WC te vinden. Mijn kleindochter van 3 jaar testte positief op Corona. Het hele gezin is 10 dagen in quarantaine geweest. Was niet makkelijk.
  Gelukkig hebben mijn man en ik een eerste vaccinatie gekregen. Voelt als een stukje vrijheid terugkrijgen. Wij houden ons aan alle maatregelen maar zijn niet meer zo angstig.

 7. Ik heb ook zo’n app, maart helaas het wandelnet is niet in iedere provincie gelijk. In Overijssel staan wel de paaltjes met een nummer, maar geen verwijzing naar het volgende paaltje. Dan moet je het zelf uitkiezen en gaat het nogal eens mis. Daar waar het goed werkt is het een mooi instrument. Mooie foto’s.

 8. Crisis, wat is dat genieten!

  Ik ben
  een hek fan

  Prachtig hek!

  De mooiste hekken vind ik de damhekken met aan weerszijden de schuine planken.

  En het mooiste hekwerk staat om een miljoenen villa op de Eeuwigelaan in Bergen NH.

 9. Wat een mooie foto’s! Heerlijk de zee en al die versgroene natuur. En wat een gedoe toch dat corona. Maar gelukkig weer achter de rug.

 10. Gelukkig is Ova haar vriend weer helemaal opgeknapt.
  Jullie hebben echt prachtige wandelingen gemaakt. Mooie foto’s heb je gemaakt ook, echt genieten. Ouddorp en omgeving is mooi hè!

 11. Nou ik bleef die tien dag in huis, dat is dan het “voordeel”van alleen wonen, je kunt het hele huis blijven gebruiken al is dat net zo eenzaam als die slaapkamer.
  De foto’s van de eerste wandeling laten écht een mooi gebied zien, prachtig.
  De vierdaagse is iets dat gewoon voor de sfeer eromheen moet lopen, dat in de menigte lopen is inderdaad niet prettig maar hoort wél bij de “belevenis”, ik liet het ook bij één keer maar vind het toch leuk een keer meegemaakt te hebben.

 12. Twee wandelingen in mooie gebieden. En totaal verschillend ook.

  Gelukkig is de vriend van je dochter niet heel erg ziek geweest, maar in quarantaine zitten valt ook niet mee. Fijn dat het nu weer goed met hem is.

 13. Prachtige foto’s! En tweeënhalve week op je kamer opgesloten zitten is zeker lang. Respect hoor, dat hij dat vol heeft gehouden.

 14. mooie wandelingen hebben jullie gemaakt!
  Ik vraag me ook af of mensen die positief worden getest ook daadwerkelijk en strikt in quarantaine gaan. Of überhaupt zich laten testen …..

 15. Mooie foto’s!

  En bedankt voor de tip, ik ben ook meteen lid geworden. Wil vaker nieuwe routes wandelen en fietsen.

 16. Wat een mooie wandelingen maakten jullie!

  En fijn dat je dochters vriend nu weer beter is.

Reacties zijn gesloten.