Douze points

Saar is helemaal van het songfestival! Ze vindt het een geweldig festijn en houdt van alles bij, tot en met de bookmakers aan toe. Ze heeft een of andere app gedownload en tijdens de afleveringen van afgelopen dinsdag en donderdag vermaakte ze ons met haar reacties en commentaar.

Helaas kijkt ze vanavond bij haar nichtje, dus moeten we het zonder dat enthousiasme doen. Haar favorieten zijn Frankrijk en Zwitserland en ik moet zeggen dat ik Frankrijk wel heel mooi vind!

Zwitserland vind ik trouwens ook mooi, maar ik vond de performance eromheen maar matig. Dus wat mij betreft: douze point pour La France.

Ik heb niet heel veel met het Songfestival moet ik zeggen, maar ik vind het toch wel heel erg tof dat het in Nederland is. En daarbij: het geeft ook heel veel positieve energie al die blije mensen en al die muziek. Dat had ik pas ook met het concert van The Steamers tijdens Koningsdag. Heerlijk muziek!

Ga jij vanavond kijken of heb je gekeken? En wie vond jij het beste?

13 gedachten over “Douze points

 1. Ik heb niet gekeken, maar via de radio heb ik toch het een en ander meegekregen. Ik vind het leuk voor de mensen die dit volgen en wat fijn dat er een groot evenement kan plaatsvinden met fans, zónder ME en politie. Ik heb liever ieder jaar een songfestival in NL dan tig voetbalwedstrijden met geweld er om heen
  Het was trouwens mooie reclame voor de Nederlandse evenementenbranche, licht geluid, techniek etc.

 2. Nee, ik heb niet gekeken. Ik had de kinderen te logeren en we hebben ons met gebabbel vermaakt.

  Ik heb het wel een beetje gevolg in de achtergrondinformatie. Ik genoot ook van de organisatie in Rotterdam: de vlaggen, de grote stickers in de winkels, de vlaggen iop de tram enzovoort.

  Ik genoot van de saamhorigheid, het genieten, het enthousiasme (zoals bij Saar). Een ander onderwerp dan corona! Fijn!!

 3. Ik was aan het strijken (de was van mijn moeder waarvan ik vergeten was dat die de volgende dag in een zak naar de stomerij moest om gelabeld te worden. Zucht. Verspilde moeite) dus ik heb het niet echt mee gekregen. Maar van wat ik ervan gezien heb, vond ik vooral dat ‘wij’ een prachtig spektakel neer gezet hebben. Mooie show, vond ik.

 4. Omdat het in 010 was had ik er meer mee dan andere jaren. Heb de wandeling in de stad gedaan en genoten van de beelden tijdens de shows op de Erasmus en de boven op de daken. Ben meer voor klassiek dan voor popmuziek dus waar het om draait doet me minder. De kleding vind ik uit oogpunt van mijn vak erg leuk. Ik heb stukjes gezien en gedeeltes doorgespoeld want een hele avond tv kijken en te laat gaan slapen, vind ik zonde van mijn tijd.

 5. Heb even gekeken maar het is niet aan ons en lbesteed. Toen Saar deze week hier was hebben we wel genoten van haar enthousiasme. Ik ben lekker gaan lezen gisteravond.

 6. Bij ons is het een gezinsdingetje. Althans, voornamelijk van Oudste en mij. We waren erbij in de eerste halve finale. En voor de finale bakte ik toepasselijke thema koekjes.
  Over de finale deel ik heel erg je mening. Frankrijk en Zwitserland hadden prachtige liedjes. Ook heb ik erg genoten van ‘ons’ Rotterdam.
  En wàt een techniek allemaal.

 7. Niet gekeken, teveel gedoe eromheen. Gisteravond zetten we het even op en toen konden we meteen van alle deelnemers een klein stukje zien. Ik was er niet kapot van, maar idd de keuze van Saar vond ik zowaar ook heel mooi.
  En voor ons land is het vast een opsteker al kost het heel veel geld, waarvan ik dan denk… moet dat nou?

 8. Ik heb gekeken, alle 3 de uitzendingen. Mijn favoriete liedjes waren van Frankrijk en Portugal, het winnende lied kon en kan mij niet bekoren. Ik was vroeger als kind al fan, maar heb heel wat jaren niet/nauwelijks gekeken ivm matige (lees: belabberde) Nederlandse inzendingen. Sinds Anouk ben ik weer ieder jaar aan de buis gekluisterd.

 9. Toen Duncan meedeed in 2019 heb ik gekeken.
  Dit jaar niet, ik had er geen zin meer in. Ik vind het ook zo lang duren, bijna 30 liedjes op 1 avond.. en dan de punten telling erbij.

 10. Nee ik heb niet gekeken, kreeg evengoed de laatste week op radio of TV wel wat stukjes van nummers mee in voorbeschouwingen, kom je gewoon niet omheen. Daarbij was Frankrijk me wél opgevallen als een mooi nummer al deed het aan een Piaf nummer denken. Heb me wel geamuseerd met het commentaar via de app van wél kijkers , het was niet mals maar met humor gebracht.

 11. Ik heb gekeken. Dat was minstens tien jaar geleden!
  Ik vond Frankrijk ook heel mooi.
  Het winnende lied vond ik helemaal niks.

Reacties zijn gesloten.