Sorry?

Ik vind het zo jammer dat er op dit plakkaat ‘sorry’ staat. Want volgens mij is dat helemaal nergens voor nodig.

Het is een van de dingen die ik toejuich, bermen die veel en veel minder gemaaid worden waardoor bloemen alle kans hebben om te gaan bloeien. Waardoor de bijtjes (en nog heel veel beestjes meer) inderdaad ‘businessclass’ hebben.

En al is de lente laat dit jaar, gisteren tijdens mijn wandeling zag ik onderstaande klaprozenpracht (en een enkele korenbloem die ik zo mogelijk nog mooierderder vind).

Wat is jouw favoriete ‘wilde’ bloem?

26 gedachten over “Sorry?

  1. Ik zag de Amerikaanse variant vorig jaar voorbij komen. Geen favoriet elke bloem heeft zijn tijd en ik geniet van allemaal. Zelfs degene waar ik allergisch voor ben.
    De reden dat die bermen en moeten zijn is het doodspuiten van de velden. Rond koningsdag elk jaar als de vorst uit de grond is. Boeren krijgen subsidie als ze een deel van hun land met bloemen inzaaien. Terwijl het gif en de enorme hoeveelheid stront de natuur een dermate grote opdonder geven dat bijen gevaar lopen. Terwijl we hiervoor een plaag eikenprocessierupsen hadden omdat de merels allemaal dood neervielen. Ik zie een fruitteler niet elk bloesempje afgaan om die te bevruchten.

  2. Prachtig altijd die velden of bermen met wilde bloemen. De klaproos staat nu inderdaad in bloei en is echt prachtig maar een paar weken eerder heb ook erg genoten van de knalgele vele koolzaad.

  3. Fluitenkruid en klaproos! Gister volop gezien in Maaessluis-Schiedam. Niet zo’n veld vol klaprozen als bij jou. Maar een paar in een bloeiende berm met een prachtige donkerrode kleur. En fluitenkruid volop langs de weg. PRACHTIG vind ik dat ‘kant’ langs de weg

  4. Fluitenkruid en natuurlijk ook korenbloemen, die zie ik in Rotterdam maar weinig jammer genoeg, en klaprozen, prachtige knalkleur

  5. Het fluitekruid en de mooie gemengde bermen met klaprozen, korenbloemen margrieten en alles wat daar nog tussen staat.

  6. Fluitekruid vind ik erg mooi. Vanmiddag zag ik dat er al kleur komt in de zuring en dat vind ik dan ook erg mooi, een mooie rode gloed over het weiland.

  7. Nee, zéker geen sorry! Net als jij vind ik het alleen maar heel mooi als de bermen gewoon ‘hun gang mogen gaan’. Een favoriete bloem heb ik niet. Hoewel…het madeliefje bloeit ook in de winter. Misschien is dat m’n favoriet wel. Omdat ik dan zelfs op sombere winterdagen toch altijd nog het gevoel heb dat het wel weer lente wordt:).

  8. Hier staan de bermen vol met fluitenkruid en dat is mooi maar wel erg gevaarlijk als we van onze oprit (uit de diepte) de weg op moeten. Aankomend verkeer is gewoon echt niet te zien.
    Ik vind alle wilde bloemen wel mooi, toch zeker als ze allemaal door elkaar staan en je zo heel veel kleuren hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *