Sorry?

Ik vind het zo jammer dat er op dit plakkaat ‘sorry’ staat. Want volgens mij is dat helemaal nergens voor nodig.

Het is een van de dingen die ik toejuich, bermen die veel en veel minder gemaaid worden waardoor bloemen alle kans hebben om te gaan bloeien. Waardoor de bijtjes (en nog heel veel beestjes meer) inderdaad ‘businessclass’ hebben.

En al is de lente laat dit jaar, gisteren tijdens mijn wandeling zag ik onderstaande klaprozenpracht (en een enkele korenbloem die ik zo mogelijk nog mooierderder vind).

Wat is jouw favoriete ‘wilde’ bloem?

26 gedachten over “Sorry?

 1. Ik zag de Amerikaanse variant vorig jaar voorbij komen. Geen favoriet elke bloem heeft zijn tijd en ik geniet van allemaal. Zelfs degene waar ik allergisch voor ben.
  De reden dat die bermen en moeten zijn is het doodspuiten van de velden. Rond koningsdag elk jaar als de vorst uit de grond is. Boeren krijgen subsidie als ze een deel van hun land met bloemen inzaaien. Terwijl het gif en de enorme hoeveelheid stront de natuur een dermate grote opdonder geven dat bijen gevaar lopen. Terwijl we hiervoor een plaag eikenprocessierupsen hadden omdat de merels allemaal dood neervielen. Ik zie een fruitteler niet elk bloesempje afgaan om die te bevruchten.

 2. Prachtig altijd die velden of bermen met wilde bloemen. De klaproos staat nu inderdaad in bloei en is echt prachtig maar een paar weken eerder heb ook erg genoten van de knalgele vele koolzaad.

 3. Maai mei niet is toch het devies. Ik ben gek op koolzaad en van wilde lissen ben ik ook wild 😉

 4. Kan zo genieten van de bloemetjes overal, echt een favoriet heb ik niet. Net als Riet vind ik alles mooi!

 5. Prachtig! De klaproos is bij mij ook favoriet en een goede tweede is de paardenbloem.

 6. Fluitenkruid en klaproos! Gister volop gezien in Maaessluis-Schiedam. Niet zo’n veld vol klaprozen als bij jou. Maar een paar in een bloeiende berm met een prachtige donkerrode kleur. En fluitenkruid volop langs de weg. PRACHTIG vind ik dat ‘kant’ langs de weg

 7. Fluitenkruid en natuurlijk ook korenbloemen, die zie ik in Rotterdam maar weinig jammer genoeg, en klaprozen, prachtige knalkleur

 8. Bij mij is ook de klaproos favoriet. En ik vind die gele bloemetjes in de bermen altijd zo mooi. Ik geloof dat dat koolzaad is.

 9. Ja, prachtig zijn de bermen nu. De korenbloem is mijn uitverkorene. We hebben ze nu ook in de tuin gezaaid … benieuwd of er wat van komt.

 10. Korenbloem…

  En dat bord; helaas zijn er genoeg zeiksnorren die van mening zijn dat alles kort en klein gehakt met worden omdat het er anders niet netjes utiziet.

 11. Het fluitekruid en de mooie gemengde bermen met klaprozen, korenbloemen margrieten en alles wat daar nog tussen staat.

 12. Fluitekruid vind ik erg mooi. Vanmiddag zag ik dat er al kleur komt in de zuring en dat vind ik dan ook erg mooi, een mooie rode gloed over het weiland.

 13. Nee, zéker geen sorry! Net als jij vind ik het alleen maar heel mooi als de bermen gewoon ‘hun gang mogen gaan’. Een favoriete bloem heb ik niet. Hoewel…het madeliefje bloeit ook in de winter. Misschien is dat m’n favoriet wel. Omdat ik dan zelfs op sombere winterdagen toch altijd nog het gevoel heb dat het wel weer lente wordt:).

 14. Hier staan de bermen vol met fluitenkruid en dat is mooi maar wel erg gevaarlijk als we van onze oprit (uit de diepte) de weg op moeten. Aankomend verkeer is gewoon echt niet te zien.
  Ik vind alle wilde bloemen wel mooi, toch zeker als ze allemaal door elkaar staan en je zo heel veel kleuren hebt.

 15. Voor mij de klaproos. Maar een veld met paars en geel erbij is helemaal prachtig.
  Nee dat sorry hoeft niet!

 16. Móet ik kiezen? Fluitenkruid, madeliefjes, speenkruid als voorbode van de lente, klaprozen, korenbloempjes blauw, ik vind alles mooi.

Reacties zijn gesloten.