Afscheid

Al weer een tijdje geleden schreef ik over de vier boeken in de Clifton-serie die ik aan het lezen was en dat ik een beetje twijfelde of ik de resterende drie ook meteen zou lezen. Nou dat deed ik dus wel en ik moet zeggen: ik neem met pijn in het hard afscheid van Harry, Emma, Giles, Karin, Seb, Samantha, Jessica en zelfs van lady Virginia. Wat een prachtige serie!!! Lees ze. En heus: lees ze gewoon allemaal achter elkaar. Het zou mij verbazen als je deze twee families niet in je hart sluit.

Deel 5 → De wegen van de macht

Harry Clifton probeert zijn naam als gevierd auteur in te zetten om een door Stalin verbannen Russische schrijver te redden, maar riskeert daarmee wel zijn leven. Zijn vrouw Emma heeft haar handen vol aan haar eigen problemen: de raad van bestuur van Barrington Shipping is op zoek naar een zondebok voor een financieel drama, en haar aartsrivale Lady Virginia Fenwick zet alles op alles om haar onderuit te halen. Harry en Emma’s zoon Sebastian lijkt het voor de wind te gaan: zijn ster als bankier is rijzende en hij staat op het punt te trouwen met een rijke Amerikaanse. Maar dan duikt Adrian Sloane weer op, en verblind door jaloezie op Sebastians succes schuwt hij geen enkel middel om hem het leven onmogelijk te maken.

Deel 6 → Als de tijd daar is

Harry Clifton blijft de degens kruisen met de Russische grootmachten om de schrijver Babakov vrij te krijgen, maar een onverwachte gebeurtenis zet alles op zijn kop. In de onrust die ontstaat worstelt Giles Barrington met de vraag of hij de politieke arena moet verlaten. Ook het bankwezen krijgt klappen te verduren, en Sebastian Clifton wordt nog steeds op alle mogelijke manieren dwars gezeten door zijn rivalen. Bovendien verliest hij zijn hart aan een beeldschoon Indiaas meisje, maar haar ouders hebben heel andere plannen…

Deel 7 → Het einde van een tijdperk

Het leven lacht Harry en Emma Clifton eindelijk toe: Harry is bezig een boek te schrijven dat zijn magnum opus lijkt te worden, en Emma krijgt van niemand minder dan Margaret Thatcher een wel heel aantrekkelijk aanbod voor een nieuwe baan. Ook met hun zoon Sebastian en zijn vrouw Samantha gaat het goed, hoewel hun eeuwige rivale Lady Virginia nog steeds alles op alles zet om de familie een hak te zetten. Maar dan gebeurt er iets dramatisch dat het leven van de hele Clifton-familie op zijn kop zet…

Potjeverdikkeme, wat heb ik genoten van de vertelkunst van Jeffrey Archer. Dankzij hem vertoefde ik ereadertechnisch gezien een aantal weken in heerlijke sferen.
 
Maar goed: nu is er weer tijd voor nieuwe boeken. En ook daar kijk ik naar uit!

10 gedachten over “Afscheid

  1. Ik ben de serie gaan lezen naar aanleiding van je eerdere logje. En ik vind de boeken echt prachtig!! Bedankt voor de tip weer!

    • Hoi Ingrid, dit soort reacties zijn altijd leuk om te lezen! ♥

  2. Ik ben niet zo fan van deze auteur, maar ik kan me voorstellen dat als het verhaal je in de greep krijgt het heerlijk leesvoer is.

  3. Ik heb niet genoeg geduld voor series, denk ik. Aan de andere kant is het heerlijk om te weten dat er een vervolg is, als je met een lekker boek bezig bent.

  4. Nog niet in begonnen, maar volgens mij staan de boeken al wel op mijn lijst. Maar ja, daar staan heel veel boeken op…

  5. Ik ben ook met het 7e boek bezig en geniet ervan. Dank je wel voor al je boekentips. Na deze serie zal het even afkicken zijn.

  6. Nee, ik kende deze serie niet. Maar deze Clifton serie van Jeffrey Archer is wel een hartstikke goed tip. Ik heb deel 7 via Bookchoice, maar ik ga mijn best doen om de andere boeken eerst ook te pakken te krijgen.
    Even teruggekeken naar je andere tips. De reizigersserie heb ik ook 7 boeken van, maar ooit aan begonnen en toen dacht ik bij die eerste tijdreis.. dat is niks voor mij. Inmiddels heb ik de Outlander serie op Netflix gezien en toen dacht ik… mijn hemel, dat moeten toch echt fantastische boeken zijn. Dus een gemiste kant, want nu ik weet hoe het in grote lijnen is gegaan is dat niet meer zo leuk. Ook MJ Arlidge vind ik geweldig, heb ze nog niet allemaal gelezen van Helen Grace.

Reacties zijn gesloten.